Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑΣ

Σκεπτόμενος Πολίτης


Αρσενικό και μαύρη προπαγάνδα
«Τίποτε δεν είναι δηλητήριο, τα πάντα είναι δηλητήριο. Η δόση κάνει το δηλητήριο» (Παράκελσος)

----------------------------------------



N. Σκαρπέλης: «Δεύτερη ερώτηση (σημ. απευθύνεται προς τον γνωστό Γ. Τριανταφυλλίδη). Μάλλον δεν είναι ακριβώς ερώτηση. Αναφέρατε το αρσενικό, και θα μπορούσα να μείνω και σε άλλα πράγματα αλλά δεν θέλω να τρώω το χρόνο σας τώρα από αυτά, τα οποία θεωρώ επιστημονικές ανακρίβειες εντελώς. 

Και δεν ξέρω αν είναι σκόπιμα, δεν θέλω να αποδώσω σκοπιμότητα. Μάλλον ελλιπή ενημέρωση βλέπω. Και πρέπει να βελτιωθείτε…Δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε επιχειρήματα του τύπου: το αρσενικό το οποίο μολύνει, κάνει, δείχνει. Μα το αρσενικό διασπείρεται με φυσικούς όρους. Στις περιοχές που αναφέρατε, κύριε Τριανταφυλλίδη, των Σαπών, του Περάματος και επίσης στις Κασσιτερές. Εσείς δημοσιεύσατε κάτι; Έχετε να μας παρουσιάσετε κάποια στοιχεία επιστημονικά αποδεκτά, έγκυρα; Τίποτα δεν υπάρχει, δυστυχώς. Και όμως ερχόσαστε εδώ και μας λέτε: το αρσενικό, αφήνοντας αιχμές ότι είναι αποτέλεσμα μίας μεταλλευτικής δραστηριότητας. Έχετε στοιχεία; Ερώτηση. 



…Δεν αρνούμαι εγώ προσωπικά την προσπάθειά σας να προστατεύσετε το περιβάλλον και όλοι είμαστε σύμμαχοι σε αυτό. Ναι, αλλά με επιστημονικούς όρους. Με όρους επιστημονικά αποδεκτούς από την επιστημονική διεθνή κοινότητα.



…Θα μπορούσα να μείνω και σε άλλα θέματα. Αλλά δεν θέλω. Παραδείγματος χάριν το τι κάνατε σε δύο μήνες για να πείσετε εμάς ότι δεν δουλεύει ο εμπλουτισμός από το κοίτασμα της Οχιάς με τον κύριο Αρίκα. Ποιος την έκανε; Ποια μελέτη; Ο κύριος Αρίκας είναι επιστήμων ειδικός σε αυτό το θέμα; Εσείς είστε ειδικός σε αυτό το θέμα; Και άλλα που θα μπορούσα να πω. 



Γ. Τριανταφυλλίδης: «Εμείς έχουμε λειτουργήσει σε συγκεκριμένα πλαίσια. Όσον αφορά  το θέμα της γεωχημείας της περιοχής Σαπών, ο κύριος Αρίκας, που τόσο τον υποτιμήσατε, είναι Αναπληρωτής Καθηγητής, τώρα συνταξιούχος, στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, έχει δώσει πάρα πολλά, διδακτορικά, εργασίες, έχει ασχοληθεί 30 χρόνια με την περιοχή. Εάν, λοιπόν, ενδιαφέρεστε για το επιστημονικό υπόβαθρο, θα πρέπει να δείτε τι ψέματα έχουν ειπωθεί για να αντιδράσει ο Αρίκας. 



Και μην ξεχνάτε ότι εγώ είμαι 10 χρόνια στον αγώνα, χωρίς να πάρω φράγκο. Και όταν με φώναξε το Τεχνικό Επιμελητήριο να αναλάβω αυτή την ευθύνη, πήρα μία απόφαση, κύριε Σκαρπέλη: ότι θα πεθάνω εδώ φτωχός».



(Επιστημονική ημερίδα του ΤΕΕ «Ορυκτός Πλούτος και Τοπικές Κοινωνίες», Αθήνα 13 Ιαν. 2010, επίσημα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά. Ο κ. Ν. Σκαρπέλης είναι Καθηγητής Κοιτασματολογίας στο Παν/μιο της Αθήνας. Η έμφαση στο κείμενο είναι του γράφοντα)



------------------------------------------------------------------



Σχόλιο Σκεπτόμενου Πολίτη



Αρσενικό, δηλητήρια και μόλυνση, εμπλουτισμός που δεν πρόκειται να δουλέψει, καταστροφή, όλεθρος και θάνατος. Χρόνια τώρα, η  ίδια καραμέλα παντού. Λίγη παραπάνω φαντασία δεν θα έβλαπτε και οι «οικολόγοι» αν μη τι άλλο, έχουν δείξει ότι διαθέτουν μπόλικη. 



Πρόσφατα στο Νεοχώρι, επαναλήφθηκε η ίδια ιστορία: Η ορθή πρωτοβουλία του Δήμου να αναδείξει το θέμα του νερού και να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες, μετά από πλήρη διασταύρωση στοιχείων, για την περιεκτικότητα αρσενικού και τα μέτρα αντιμετώπισης, έδωσε άλλη μια ευκαιρία στους τρομολάγνους «οικολόγους» για αισχρή σπέκουλα και παραπληροφόρηση.  


Και βέβαια πρώτος από όλους άρπαξε την ευκαιρία ο ανεκδιήγητος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. σε πρόσφατη συνέντευξη. Αφού ανακάτεψε σε μια ωραία σαλάτα, εξόρυξη, κυάνιο, αρσενικό και θάνατο, διακήρυξε ότι τον έχουν παρεξηγήσει, αφού…υποστηρίζει όλες τις επενδύσεις, ακόμη και τις μεταλλευτικές, εκτός από εκείνη του χρυσού, μόνο και μόνο επειδή έχει κυάνιο. Ναι, αλλά το αρσενικό πού το πάς δηλαδή, το ξέχασες κιόλας (;)





Strip tease στην παραλία των…Σκουριών



 «Η έκφραση "γυμνή αλήθεια" έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει» (αγνώστου).

Βγήκαν από τα…ρούχα τους προβοκατόρισες «δημοσιογραφίνες» της πλάκας, πρόσφατα στο Στρατώνι. Δυστυχώς το γεγονός δεν έλαβε χώρα προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού, αφού το γδύσιμο της μιας ψευτο-ακριβίστριας φαίνεται πώς δεν εκτιμήθηκε ανάλογα από τους παρευρισκόμενους. 



Θες οι φωτογραφίες που τραβούσαν οι κυρίες αυθαίρετα, θες τα μπλουζάκια με τα SOS και τα «Βόηθα Παναγιά», θες το ότι υπήρχε άρωμα προβοκάτσιας, θες το στριπτίζ που έγινε απροειδοποίητα και χωρίς tempo, θες ο ερασιτεχνισμός, τέλος πάντων το όλο θέμα στράβωσε. Μια άλλη φορά, ας ελπίσουμε το πράγμα να γίνει πιο οργανωμένα και πού ξέρεις, μπορεί να κοπούν και εισιτήρια. Για ενίσχυση του αγώνα πάντα. Χωρίς δήλωση στην εφορία βέβαια. Έτσι ώστε να λάμψει η «γυμνή αλήθεια»…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να πεθάνει φτωχός; Πως θα γίνει αυτό με τις παρέες που κάνει; Ο τρομολέκτορας έχει εγκαταλείψει τις στοές των μεταλλείων. Κυκλοφορεί σε πιο ασφαλείς στοές.

http://www.youtube.com/watch?v=grPitrUzw80

Ανώνυμος είπε...

για δειτε την κυρια βουλευτη της αξ. αντιπολιτευσης στο antigold στα εγκαινια της δεθ να φωναζει κρατωντας το πανο σκυλια φυλατε τα αφεντικα σας...