Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ... ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ


27 συνολικά άτομα καλούνται για να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης την προσεχή Παρασκευή ως ύποπτοι για την τέλεση αξιόποινων πράξεων, που σημειώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη ΒΑ Χαλκιδική κατά των μεταλλείων. 


Σύμφωνα με τις κλήσεις που δόθηκαν αυτά τα άτομα φέρεται ότι συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον του αστυνομικού που τραυματίστηκε από σκάγια καραμπίνας στο Λάκκο Καρατζά στις 12 Μαΐου, στην τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο ΙΧ πατέρα εργαζόμενου στα μεταλλεία στις 6 Ιουνίου και στον εμπρησμό του καταστήματος της προέδρου του τοπικού συμβουλίου της Ιερισσού κ. Ζωής Γατά, που σημειώθηκε στις 12 Ιουλίου.


Σε βάρος των 27 ατόμων (23 από την Ιερισσό και τη Μ. Παναγία και 4 από τη Θεσσαλονίκη) έχει σχηματιστεί μια δικογραφία, η οποία θα διερευνήσει την τέλεση των αδικημάτων της  σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της κατασκευής και προμήθειας εκρηκτικών, της έκρηξης, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της διατάραξης κοινή ειρήνης, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.(Δείτε εδώ)


Όπως είναι λογικό και επόμενο οι κλήσεις σε απολογία προκάλεσαν τις πρώτες αντιδράσεις στις τάξεις των πολέμιων της μεταλλευτικής.


Το συντονιστικό των επιτροπών αγώνα Χαλκιδικής - Στρυμονικού σε ανακοίνωση του κάνει λόγο για απόπειρα συμψηφισμού της «πολιτικής δράσης» του σε σχέση με την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής από την πλευρά της πολιτείας. (Δείτε εδώ)

Στην ίδια ανακοίνωση βέβαια όχι μόνο ξεχνάει τι έχει συμβεί στο δήμο Αριστοτέλη τον τελευταίο 1 ½ χρόνο, αλλά συν τοις άλλοις αφήνει να εννοηθεί ότι δεν είναι τρομοκρατία η εμπρηστική εφοδος που έγινε στις Σκουριές!!!

Ενώ, προεκτείνοντας τη θεώρηση τους «περί βίας και τρομοκρατίας», μαλλον δεν θα συνιστά ούτε τρομοκρατία, ούτε βέβαια βία και το... λούσιμο εργαζομένων με βενζίνη!


Τέλος, το «παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων»... έκατσε και μέτρησε πόσοι άνθρωποι έχουν έρθει  μέχρι τώρα ή θα έρθουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη. Το τι όμως έχει κάνει ή έχει πει για να βρεθούν σ’ αυτή τη θέση δεν το... μέτρησε γιατί κατά την προσφιλή λογική του ότι έχει συμβεί μέχρι τώρα κατά των μεταλλείων είναι... ειρηνικό! (Δείτε εδώ)


Ότι και να πούμε εμείς είναι περιττό. Το λόγο έχει η δικαιοσύνη.