Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

"ΤΩΡΑ... ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ" (Email)

Ο μεταλλωρύχος - αγροκτηνοτρόφος Νίκος Γαλάνης σε νέο σχόλιο του θυμάται αυτά που ξεχνούν επιλεκτικά οι πολέμιοι της μεταλλευτικής, οι οποίοι ως συνήθως "θυμούνται" ότι τους κάνει να χαίρονται... 

Ακολουθεί το σχόλιο.

Τα βρήκαν σκούρα με τις πορείες και θυμήθηκαν το …αρσενικό. Τι κάνει η απόγνωση των ξεχασμένων οικολόγων!



Σε όλους είναι γνωστό πως μια μειοψηφία από τους αντιδρώντες στην προσπάθεια τους να ματαιώσουν την επένδυση χρυσού δεν δίστασαν, να αιχμαλωτίσουν εργαζόμενους και να τους περιχύσουν με βενζίνη, να πυροβολήσουν αστυνομικούς, να κάψουν το αστυνομικό τμήμα της Ιερισσού, αυτοκίνητα και μαγαζιά  αλλά και να  τρομοκρατούν τους μεταλλωρύχους κάτοικους  της Ιερισσού.



Βλέποντας  όμως πως αυτή η τακτική δεν τους έφερε αποτέλεσμα και οι φιλήσυχοι κάτοικοι που κατάφεραν να παρασύρουν, απομακρύνθηκαν από κοντά τους και μείνανε μόνο με τους οικολόγους από την υπόλοιπη  Ελλάδα, αποφάσισαν να αλλάξουν τακτική.


Εκμεταλλεύτηκαν δηλαδή ένα γεγονός που παρατηρήθηκε και που έχει  παρατηρηθεί  πολλές φορές στα μέρη μας λόγο πετρωμάτων, όπως και σε πολλές άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδος. Με αποτέλεσμα να  κατηγορούν την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός πως ευθύνεται για το αρσενικό που βρέθηκε στο νερό!



Το θράσος τους δεν έχει όρια,  και απορώ πως οι ανεξάρτητοι επιστήμονες αυτή τη φορά είναι απόντες και δεν τους στηρίζουν, για το αρσενικό και τα βαρέα μέταλλα που περιέχει το νερό της περιοχής σε μεγαλύτερα ή μικρότερα όρια. (Και έχουν ταπωθεί και γεωτρήσεις πριν μερικά χρόνια, επαναλαμβάνω λόγω πετρωμάτων.)



Εν συνεχεία μπορείτε να πάρετε πληροφορίες  από όσους υπηρετούσαν και υπηρετούν την τοπική αυτοδιοίκηση,  και γνωρίζουν το πρόβλημα, από τους τακτικούς ελέγχους που έκανε και συνεχίζει να κάνει το ΚΕΠΑΜΑΧ εδώ και χρόνια.



Ελπίζω επιτέλους να απομονώσετε όλους αυτούς που ότι θυμούνται χαίρονται και δεν διστάζουν σε τίποτα προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους αδιαφορώντας για τους χιλιάδες εργαζομένους και την ανάπτυξη της περιοχής.



 Ευχαριστώ.



Γαλάνης Νίκος



Μεταλλωρύχος  - Αγροκτηνοτρόφος.