Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

"ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ" (Email)

Ο κ. Νίκος Γαλάνης ο μεταλλωρύχος - αγροκτηνοτρόφος μας έστειλε με email ένα νέο σχόλιο του με αναφορές τόσο από την τρέχουσες εξελίξεις, όσο και από παλιότερες καταστάσεις που σημάδεψαν την μεταλλευτική κοινότητα της ΒΑ Χαλκιδικής. 

"Από την μέρα που δόθηκαν οι άδειες, στον Ελληνικό Χρυσό για την επένδυση της μεταλλουργίας Χρυσού και με τις δεκάδες προσλήψεις όπου γίνονται κάθε μήνα, η βόρεια Χαλκιδική αναστήθηκε.

Δυστυχώς όμως, μια μειοψηφία βολεμένων με συμπαραστάτες τους οικολόγους από όλη την Ελλάδα δημιουργούν προβλήματα.

Ε λοιπόν ήρθε η ώρα να μιλήσουν και οι φιλήσυχοι κάτοικοι της βορείου Χαλκιδικής.

Φτάνει πια η ατιμωρησία, φτάνει πια η τρομοκρατία των εργαζόμενωn, φτάνει πια η παραπληροφόρηση.

Και αυτό το SOS  πωλείται η Χαλκιδική τι είναι; Δεν ντρέπεστε καθόλου; Που είναι η ελληνική συνείδηση; Έχετε ξεπουλήσει τις μισές παραλίες της Χαλκιδικής στους Σκοπιανούς, τους βούλγαρους, Ρώσους, Γερμανούς και αντιδράτε για την παραχώρηση των μεταλλευτικών δικαιωμάτων στον Ελληνικό Χρυσό;

Και από πότε τα λόγια του συντρόφου του ΚΚΕ (από την Ορμύλια) στην Ουρανούπολη, έχουν αξία όταν έχει το θράσος να μιλά για μόλυνση ενώ οι κάτοικοι της Ορμύλιας με την αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων έχουν δημιουργήσει τα γνωστά αποτελέσματα στο υπέδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα.

Και εσείς που προδώσατε την απεργία του 1977 σταματήστε να το παίζετε ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. Ξεχάσατε πως η τότε εταιρεία ΑΕΕΧΠ & Λ εξαιτίας της αδιαλλαξίας της εκμεταλλεύτηκε την αντιεργατική νομοθεσία, και έδιωξε τους μεταλλωρύχους με τα γνωστά αποτελέσματα.

Θέλετε για δεύτερη φορά να οδηγήσετε τον κόσμο σε περιπέτειες παίζοντας με το μέλλον των εργαζόμενων και της περιοχής;

Συνεχίζεται…..

Ευχαριστώ"

Γαλάνης Νίκος

Μεταλλωρύχος - Αγροτοκτηνοτρόφος