Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΗΤΑΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ Η ΚΑΛΥΨΗ & Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΕΤ3?


Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν οι πολέμιοι της μεταλλευτικής. Η συναυλία που διοργάνωσαν στο στρατόπεδο Παύλου τα πήγε περίφημα, καθώς χιλιάδες κόσμου ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τους. 


Το πόσοι θα πήγαιναν απασχολούσε ιδιαίτερα του διοργανωτές, καθώς πέρα από τη συνήθη επικοινωνιακή χρήση του αριθμού των παρισταμένων θεατών, υπήρχε και το πρακτικό ζήτημα του χρηματικού ποσού που θα άφηναν πίσω τους για το περίφημο «ταμείο του αγώνα». Άλλωστε η κινητοποίηση ήταν πολύ μεγάλη, όπως επίσης το άγχος και η αγωνία για την κεφαλαιοποίηση αυτής της κινητοποίησης σε απόλυτους αριθμούς.


Στην τσέπη τους δεν είμαστε και ούτε έχουμε καμία πρόθεση να βρεθούμε, αναρωτιόμαστε όμως αν κομμάτι αυτών των εσόδων πήγε ή θα πάει για την πληρωμή του μηχανισμού και των ανθρώπων που έστησαν την τηλεοπτική κάλυψη και μετάδοση αυτής της συναυλίας; 


 Αυτός ο μηχανισμός δεν ήταν ένας οποιοδήποτε μηχανισμός, όπως μάθαμε από σχετικές αναρτήσεις σε ειδησεογραφικά ιστολόγια ήταν και κάμερες και ανθρώπινο δυναμικό που ανήκει στο μέχρι πρότινος 3ο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης, την ΕΤ3. (Δείτε εδώ)


Επομένως γεννάται ένα ζήτημα πέρα από οικονομικής και ηθικής τάξης. Εθελοντικά βρέθηκαν εκεί όσοι κάλυψαν με κάμερες και με βαν εξωτερικών μεταδόσεων την εκδήλωση ή έλαβαν χρηματική αμοιβή για την προσφορά της εργασίας τους;


Πάντως είτε πληρώθηκαν είτε δεν πληρώθηκαν, το ζήτημα ηθικής τάξης είναι τεράστιο, ενδεχομένως και νομικής τάξης, καθώς τα «εργαλεία» αυτής της μετάδοσης ανήκουν στην περιουσία του Ελληνικού δημοσίου και κατ’ επέκταση ανήκουν σ’ όλους τους Έλληνες πολίτες που πλήρωναν μέχρι και πριν δυο μήνες την ΕΡΤ, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. 

Θυμόμαστε μάλιστα ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ήταν αυτοί που έλεγαν ότι παρά τις απολύσεις τους παραμένουν στους χώρους εργασίας τους για να διαφυλάξουν και να προστατεύσουν οι ίδιοι την περιουσία της ΕΡΤ, που είναι περιουσία του Ελληνικού λαού. (Δείτε εδώ)


  • Ισχύουν ακόμη αυτές οι προφορικές δεσμεύσεις των εργαζομένων ή έχει προκύψει κάποια αλλαγή που δε γνωρίζει η Ελληνική κοινωνία στο σύνολο της στη φύλαξη και τη διαχείριση αυτής της δημόσιας περιουσίας; 
  • Αν δεν έχει αλλάξει κάτι, οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ σε ποιανού τα κελεύσματα υπάκουσαν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην εκδήλωση; 
  • Με ποιανού την άδεια ή την παρότρυνση βγήκαν οι κάμερες από τα στούντιο της ΕΡΤ 3 και ποιος ανέλαβε την ευθύνη, το κόστος για την μετακίνηση τους και της φύλαξης τους στο στρατόπεδο του Παύλου Μελά;

  • Αν δεχτούμε, ότι δεν υπάρχει κάτι το «διαβολικό», όπως συνηθίζει να λέει και ο... πλέον αρχέγονος ακτιβιστής της ΒΑ Χαλκιδικής, μπορεί ο οποιοσδήποτε σύλλογος ή ιδιώτης να πάει στα γραφεία της καταργηθείσας ΕΡΤ3 και να ζητήσει να καλυφθούν τηλεοπτικά και ζωντανά οι εκδηλώσεις του; 
  • Επίσης, υπάρχουν κάποια κριτήρια αξιολόγησης αυτών των αιτημάτων και ποιος η ποιοι κάνουν αυτού του είδους τις αξιολογήσεις;

Είναι ζητήματα που  νομίζουμε αξίζουν μιας ειλικρινής απάντησης για να καταλάβουμε και λίγο το πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς, όπως το ερμηνεύουν αλλά και κινούνται ταυτόχρονα πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ3.

Αν όλο αυτό το σκηνικό διαχείρισης και εκμετάλλευσης της δημόσιας περιουσίας στην "υπηρεσία" των πολέμιων της μεταλλευτικής, που είδαμε μέσω φωτογραφιών και βίντεο είναι και νόμιμο και ηθικό και ο κάθε ιδιώτης μπορεί να κάνει χρήση των περιουσιακών στοιχείων της με βάση τις ανάγκες και τα κέφια του, προκαταβολικά ζητούμε συγνώμη για τις απορίες που μας γεννήθηκαν.


Ακολουθεί ένα βίντεο από το youtube που δείχνει ένα τμήμα της υλικοτεχνικής υποδομής (κάμερες, γερανοί) της πρώην ΕΡΤ, που χρησιμοποιήθηκε για τη πολύ καλή ομολογουμένως κάλυψη της συναυλίας για μια επένδυση που έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, δίνοντας προοπτική και ελπίδα σ’ όλα τα Μαδεμοχώρια της ΒΑ Χαλκιδικής.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το SOS Χαλκιδική επιβεβαιώνει αυτά που γράφετε. http://soshalkidiki.wordpress.com/2013/10/07/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%B1/
Μήπως πρέπει να παρέμβει η δικαιοσύνη και σ' αυτό το ζήτημα; Μήπως οι καταληψίες της ΕΡΤ κάνουν μπίζνες με τα κόπια των φορολογουμένων και η πολιτεία απολαμβάνει τον ύπνο του δικαίου για ακόμη μια φορά; Τι κράτος είναι αυτό θεέ μου; Το δίκιο να είναι το δίκιο του ντεμεκ επαναστάτη που κάνει πλιάτσικο σε βέρος του δημοσίου και όχι του νομοταγή φορολογουμένου.

Ανώνυμος είπε...

το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας απο τον παχτα δεν σ ενοχλει???
γιατι τελικά είμαστε ντεμέκ επαναστάτες και οι σκέτο επαναστάτες γιατί σε άλλα τα επίθετα μας βάζετε και το ντεμεκ μπροστά??

να ξέρεις πως δεν είμαστε ντεμέκ αλλα πραγματικοί επαναστάτες.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Miss Tulka είπε...

Δε θα σχολιάσω τίποτα για τη γεμάτη τοξικά ανάσα που δίνει στα χωριά της περιοχής σας η "επένδυση". Θα κάνω μόνο μία ερώτηση. Γιατί μέσα στο blog αυτό υπάρχει γράφημα με τις τιμές χρυσού; Για να ξέρετε πόσο θα πουλάτε τα κοσμήματά σας στα ενεχυροδανειστήρια;

Ανώνυμος είπε...

Μια ερωτηση στις συντονιστικες επιτροπες, ή απλα στα παιδια που δουλευαν εθελοντικα στην συναυλια θα σου ελυνε τις απορίες. Δυστηχως η προπαγανδα που θελετε να κανετε δεν σας αφηνει τετοιες επιλογες, μονο εντυπωσεις θελετε να δημιουργητε. Ζήτω το παρακρατος!

Ευαγγελία είπε...

Το soshalkidiki.wordpress.com ΔΕΝ επιβεβαιώνει τις ανακρίβειες και κακοήθειες που γράφετε ανυπόγραφα. Ευχαριστεί τους εργαζόμενους της ΕΡΤ3 και όλους όσοι εργάστηκαν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ! Να καταλαβαινούμε τι διαβάζουμε, αλλιώς να μη μιλάμε.
Αλλά βέβαια, γι' αυτό και το σχόλιο είναι δίχως όνομα. Κρύβεται ο φίλος/η φίλη πίσω από τον υπολογιστή του για να λέει βλακείες.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στην Miss Tulka

Πως και από που τεκμηριώνεται η... τοξική ανάσα στην οποία αναφέρεσαι;

Για να σε βοηθήσουμε... από πουθενά. Το αντίθετο μάλιστα φίλη Tulka. Στην ευρύτερη μεταλλευτική ζώνη της ΒΑ Χαλκιδική η παρούσα δραστηριότητα αποκαθιστά όλες τις πληγές του παρελθόντος και λειτουργεί με απόλυτο σεβασμό σε νόμους και οδηγίες που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.

Αν δεν είσαι από την περιοχή σου συνιστούμε να έρθεις από κοντά και να διαπιστώσεις αυτά που σου περιγράφουμε.

Όλα αυτά με μια βασική προυπόθεση: να μην φοράς προπαγανδιστικούς - παραμαμορφωτικούς φακούς.

Απάντηση στον @ 9 Οκτωβρίου 2013 - 9:46 π.μ

Ερώτηση στις συντονιστικές επιτροπές; Πως φαντάζεσαι αυτή τη διαδικασία;

Εδώ αυτές οι επιτροπές και τα "συντονιστικά..." δεν κόβουν αποδείξεις και άλλα παραστατικά για τις οικονομικές συναλλαγές τους. Εκατομμύρια Ευρώ αλλάζουν χέρια και μπαίνουν σε ταμεία, χωρίς να γίνεται ουδεμία φορολογική απόδοση και θα απαντήσουν με... ειλικρίνεια τα συντονιστικά αν χρησιμοποιήθηκε τμήμα της δημόσιας περιουσίας του ελληνικού δημοσίου σε μια πολιτική εκδήλωση - συναυλία.

Το ζήτω σου για το παρακράτος προφανώς αφορά όλα αυτά που έχει κάνει το μόρφωμα το οποίο υπερασπίζεσαι στις πρακτικές του οποίου εντάσσεται η άσκηση βίας, ιδεολογικής τρομοκρατίας, στοχοποίησης και φίμωσης όλων όσων δεν ασπάζονται τις αντιλήψεις του.

Καμία μετάνοια έτσι;

Απάντηση στην "Ευαγγελία"

Αγαπητή σχολιάστρια κατ' αρχάς εμείς προβήκαμε σε καμία ερμηνεία της ανακοίνωσης που εξέδωσε το "συντονιστικό...".

Εμείς γράψαμε οτι η απάντηση των εργαζομένων - απολυμένων της ΕΡΤ 3, όπως επίσης και η ανακοίνωση του "συντονιστικού...", ας κριθεί απο εκείνους που έχουν υπό την ευθύνη τους την προστασία και τη διαφύλαξη της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου. Εμείς δεν είμαστε ειδικοί και γι' αυτό θέσαμε μια σειρά εύλογων ερωτημάτων. Είναι δυνατόν να έχει γίνει όλη αυτή η διαδικασία χωρίς να έχουν χρησιμοποιηθεί μηχανήματα και εγκαταστάσεις της ΕΡΤ; Η λογική λέει όχι. Εσείς λέτε ναι αν όλα έχουν το μανδύα του εθελοντισμού. Καλόπιστα δεχόμαστε αυτή την απάντηση, ωστόσο δεν έχουμε τη δυνατότητα της εξακρίβωσης και του επαλήθευσης αυτου του ισχυρισμού.

Είναι πολύ σαφές αυτό που γράψαμε.

Στα περί "επωνυμίας". Ξέρεις εσύ ποιός είναι ο επικεφαλής του "συντονιστικού...";;; Αν το βρείς, πέστο μας και σ' εμάς.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είναι ο αρχηγός του συντονιστικού; Και το ποιο σημαντικό, ποιοι ελέγχουν τον τραπεζικό λογαριασμό του συντονιστικού;

Miss Tulka είπε...

Ζω στη Θεσσαλονίκη οπότε και με αφορά το ζήτημα και είμαι πλήρως ενημερωμένη. Έχω διαβάσει τις εκθέσεις μεταξύ των οποίων και αυτή της εταιρίας. Γνωρίζω πολύ καλά για την τοξικότητα των ΑΝΟΙΚΤΩΝ ορυχείων και όχι των υπόγειων στοών που εκατοντάδες χρόνια λειτουργούν στην περιοχή.
Στην ερώτησή μου όμως δεν απαντήσατε. Τι δουλειά έχει το χρηματιστήριο χρυσού στο blog σας. Φαντάζομαι ότι ανεξάρτητα από τις τιμές του χρυσού η μισθοδοσία των εργαζομένων δεν αλλάζει, όπως δεν μεταβάλλονται και τα ανύπαρκτα έσοδα του ελληνικού κράτους.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στην Miss Tulka 10 Οκτωβρίου 2013 - 6:44 μ.μ.

Μεγάλη κουβέντα το "είμαι πλήρως ενημερωμένη" καθώς όπως αντιλαμβανεστε εξαρτάται από τις πηγές που επιλέγετε για να ενημερώνεστε.

Γνωρίζετε λέτε την τοξικότητα των ανοικτών ορυχείων. Γνωρίζετε να μας πείτε για την... τοξικότητα του μεγαλύτερου open pit που έχουμε στη Βόρειο Ελλάδα και ανεφερόμαστε στα μεταλλεία της Γερακινής; Επίσης τι τοξικότητα έχουν προσδόσει στην ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης τα ανοιχτά λατομεία που υπάρχουν σε Ευκαρπία, Εξοχή και Ασβεστοχώρι;

Τέλος, σ' ότι αφορά την ειρωνεία σας για το γράφημα των τιμών χρυσού στο blog μας. Αυτό το ερώτημα γιατί δεν το θέτετε στο antigoldgreece; Ένα blog που μάχετε κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας γιατί έχει το ίδιο γράφημα;

Δεν έχουμε τη δική σας φαντασία, αλλά κάποιος κακοπροαίρετος όπως εσείς θα μπορούσε με την ίδια ευκολία όπως εσείς, να αναρωτηθεί: μήπως χρειάζεται η γνώση των τρέχοντων τιμών του χρυσού για την μετατροπή σε λίρες των αφορολόγητων ποσών που εισρέουν στα "ταμεία του αγώνα" από τα αρτοθεάματα και τις πωλήσεις sosούδικων αξεσουάρ;

Miss Tulka είπε...

Ευτυχώς που δεν είμαι κακοπροαίρετη λοιπόν και δεν πλέκω συνομωσιολογικές θεωρίες για τη σύνδεση λιρών και αγώνα κατά των μεταλλείων.
Για να έχω βρεθεί στο ιστολόγιό σας, σημαίνει προφανώς πώς διαβάζω συστηματικά και τις δύο πλευρές και ανεξάρτητες πηγές και βγάζω τα συμπεράσματά μου βάσει των πορισμάτων των ειδικών. Ειδικοί -επιτρέψτε μου- δεν είστε ούτε εσείς ή ο όποιος χειριστής του antigold αλλά οι καθηγητές πανεπιστημίων, γεωλόγοι κλπ που έχουν κατά συντριπτική πλειοψηφία ταχθεί κατά της εξόρυξης.
Σκεφτείτε το έτσι. Αν έχω ένα πόνο στο στήθος θα το γκουγκλάρω. Θα βρω ένα site που θα λέει ότι είναι σύμπτωμα εμφράγματος και άλλο που λέει ότι είναι μυικός πόνος. Μόνο αφού πάω στον ειδικό γιατρό θα ξέρω σίγουρα ποια είναι η πάθησή μου και αν υπάρχει και θα ακολουθήσω την κατάλληλη αγωγή. Απλά αυτό θα με οδηγήσει να κρίνω και ποιο από τα δύο site είναι πιο αξιόπιστο.

Miss Tulka είπε...

Και κάτι τελευταίο. Στη Γερακινή και το Ν. Θεσσαλονίκης (εκτός και αν είναι επτασφράγιστο μυστικό) δεν υπάρχουν μεταλλεία χρυσού. Στη δε Γερακινή διαβάζω ότι υπάρχει μεταλλείο μαγνησίτη, για τον οποίο δεν χρησιμοποιούνται ΧΗΜΙΚΑ διαχωρισμού, αλλά ψήσιμο σε κλιβάνους. Οπότε ας μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Έχετε να μου δώσετε παραδείγματα (οπουδήποτε στον κόσμο) που να αφορά μεταλλεία χρυσού;
Νομίζω ότι δεν έχετε καταλάβει σε τι πράγμα αντιμαχόμαστε. Η εξόρυξη δεν είναι ένα και το αυτό, εξαρτάται από το μετάλλευμα. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι καταστροφική.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Miss Tulka εμείς δεν είμαστε σίγουρα κακοπροαίρετοι και γι' αυτό το λόγο δεν έχουμε ποτέ μέχρι σήμερα μπεί στη διαδικασία να πλέξουμε ένα σενάριο που θέλει τα αφορολόγητα εκατομμύρια που εισρέουν στο "ταμείο του αγώνα" να μετατρέπονται σε λίρες.

Ήταν μια υπόθεση εργασίας ως αντιπαραβολή στα κακοπροαίρετα σενάρια που έχετε υιοθετήσει είτε από τις ιντερνετικές πηγές που επιλέγετε για να ενημερώνεστε είτε από τα "ανεξάρτητα" επιστημονικά πορίσματα, που η πραγματικότητα μας έχει αποδείξει ότι δεν είναι τόσο "ανεξάρτητα", λόγω του πολιτικού φλέρτ που έχει η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των επστημόνων με το ΣΥΡΙΖΑ, που έχει κάνει σημαία του το θέμα της μεταλλευτικής επένδυσης στη ΒΑ Χαλκιδική καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους.

Σ΄ότι αφορά τον τρόπο που εσείς έχετε προσωπικά επιλέξει για να κρίνετε την αξιοπιστία ενός ιστολογίου είναι μεν καινοτόμος, αλλά νομίζουμε δε ότι ένας πόνος στην καρδιά είναι μη συγκρίσιμος με τις ανακρίβειες, τα ψεύδη και τα καταστροφολογικά σενάρια που γράφονται από τα αντιμεταλλευτικά site.

Αναφορικά με το τελευταίο σχόλιο σας εκεί φαίνεται ξεκάθαρα πόσο μεγάλη σύγχυση σας έχουν προκαλέσει τα σενάρια τοξικότητας που διασπείρουν οι πηγές στις οποίες εμπιστεύεστε την ενημέρωση σας.

Το παράδειγμα της Γερακινής και των λατομείων της Θεσσαλονίκης τα φέραμε ως ένα παράδειγμα ανοιχτής εξόρυξης, όπου η παραγόμενη σκόνη δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα όχι στη Θεσσαλονίκη αλλά ούτε καν στη Γερακινή και τις τουριστικές μονάδες που βρίσκονται σε απόσταση 500 μέτρων από το μεταλλείο. Κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα γίνεται και η εξορυξη στις Σκουριές, η οποία θα διαρκέσει 6 ακριβώς χρόνια.

Στη ΒΑ Χαλκιδική δεν θα έχουμε ούτε εξόρυξη ούτε καύση λιγνίτη.

Στη ΒΑ Χαλκιδική επίσης εδώ κια 40 χρόνια δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα παθογένειας ή καρκινογενέσεων λόγω της χρήσεως κυανιούχου νατρίου στο εργοστάσιο εμπλουτισμού του Στρατωνίου, όπου γίνεται ο διαχωρισμός των μεταλλευτικών προϊόντων των υπογειων εξορύξεων.

Στην Ελλάδα οι συντεχνιακές σκοπιμότητες δεν έχουν επιτρέψει μέχρι στιγμής τη λειτουργία ανοιχτών μεταλλείων χρυσού.
Υπάρχουν όμως αλλού παραδείγματα.

Δε θα σας αναφέρουμε το παράδειγμα του Kisladag στην Τουρκία για να μην ενεργοποιήσουμε την κακή πίστη σας, λόγω του ότι αυτό το μεταλλείο είναι των ίδιων συμφερόντων με τα μεταλλεία Κασσάνδρας.

Θα σας αναφέρουμε όμως το παράδειγμα του μεταλλείου χρυσού στην Κίττιλε της Φινλανδίας, στο οποίο η εξορυκτική δραστηριότητα είναι ακριβώς ίδια με αυτή των Σκουριών.

Η μόνη διαφορά με εμάς είναι ότι εκεί η εκχύλιση του χρυσού γίνεται με κυανιούχο νάτριο. Σε αποσταση μόλις 15 χλμ. βρίσκεται το μεγαλο χιονοδρομικό κέντρο του Levi, όπου εξελίσσεται απρόσκοπτα μια μεγάλη τουριστική δραστηριότητα με 25.000 κλίνες.

http://www.snow-forecast.com/resorts/Levi

Miss Tulka είπε...

Ενδιαφέρον που αναφέρετε την Φινλανδία. Στο Κίττιλε φαίνεται ως τώρα ήταν τυχεροί, κάτι που δε φαίνεται να ισχύει στην Talvivaara όπου σημειώθηκε σημειώθηκε η μεγαλύτερη χημική καταστροφή στην ιστορία της χώρας όταν παρατηρήθηκε σημαντική διαρροή νερού (5.000 – 6.000 κυβικά μέτρα ανά ώρα) με υψηλές συγκεντρώσεις νικελίου και ουρανίου.
http://www.greenpeace.org/greece/el/blog/tarazontas_ta_nera_blog_nikos_charalampidis/blog/42956/

Τέλος, αν πιστεύετε πραγματικά ότι όλοι οι επιστήμονες ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα έχουν βγάλει πορίσματα με βάση τα πολιτικά τους πιστεύω και όχι επιστημονικές μεθόδους, πραγματικά δεν έχω τίποτα να προσθέσω. Αναρωτιέμαι όμως αν οι "Συριζαίοι" επιστήμονες ήταν υπέρ της εξόρυξης τι θα λέγατε...

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Θα ήμασταν το ίδιο επιφυλακτικοί απέναντι τους, καθώς το μεταλλευτικό ζήτημα είναι υψηλής επιστημονικής και τεχνολογικής γνώσης και όχι πολιτικό. Στην Ελλάδα δυστυχώς αυτά τα πράγματα δεν μας έμαθαν να τα ξεχωρίζουμε.

Σ' ότι αφορά το παράδειγμα της Φινλανδίας σας αναφέραμε το παραδειγμα της Κίττιλε γιατί μας ζητήσατε ένα όμοιο παραδειγμα με μεταλλείο χρυσού στην Ευρώπη αντίστοιχο με αυτό που θα γίνει στις Σκουριές.

Εσείς μην μπορώντας να αντικρούσετε αυτό το ζωντανό παράδειγμα μας ταξιδέψατε σ' ενα μεταλλείο νικελίου. Αυτό λέει πολλά Miss Tulka.

Λέει ότι είστε της ίδιας αντίληψης που έπικρατεί στους κόλπους των αντίχρυσων. Παράδεγμα σύγκρισης δεν είναι το καλύτερο αλλά το χειρότερο.

Συγνώμη αλλά αυτό που κάνετε θυμίζει κακής ποιότητας αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Κοινώς μας ενδιαφέρουν οι εντυπώσεις και όχι η ουσία μέσω της δημιουργικής σύνθεσης των απόψεων.