Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΙΤΩΝΑ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Σύμφωνα με τη σημερινή Ελευθεροτυπία, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης υπέβαλε γραπτή ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτοντας υπόψη τους «σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία αλλά και για το περιβάλλον, από τη δεύτερη σε διάστημα τριών εβδομάδων διαρροή πιθανά τοξικών αποβλήτων της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε».


Σε αυτή τη χώρα τελικά κανείς δεν φροντίζει να ενημερώνεται πριν κάνει κάποια ενέργεια. Όλα στο βωμό του εντυπωσιασμού. Για την άρνηση του καπετάνιου να παραλάβει κοντέινερ με συμπυκνώματα, ο ίδιος ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης απάντησε ότι τα φορτία που δεν είναι καλά συσκευασμένα απομακρύνονται από το λιμάνι, ενώ η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. διευκρίνισε ότι το εν λόγω υλικό είναι εμπορεύσιμο συμπύκνωμα χρυσοφόρου πυρίτη, το οποίο παράγεται στο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Ολυμπιάδας. 


Να σημειώσουμε ότι τη μεταφορά των κοντέινερ έχει αναλάβει η BalkanLogistics ΕΠΕ, που είναι εγκατεστημένη στη ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης και το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχει εγκρίνει τους Περιβαλλοντικούς Όρους λειτουργίας της, με απόφαση του περασμένου Μαρτίου.

Με βάση τα παραπάνω, η διακίνηση των κοντέινερ μέσω του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων διεξάγεται με απόλυτη τήρηση της εθνικής και της κοινοτικής νομοθεσίας, που τηρούνται με ευλαβική προσήλωση και φυσικά μετά από ελέγχους τους οποίους πραγματοποιούν οι τελωνειακές και λιμενικές αρχές, ανακοίνωσε χθες ο ΟΛΘ σχετικά με την ερώτηση του ευρωβουλευτή. Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε…

Αναδημοσίευση από www.metalleiablog.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Γνήσιο τέκνο του κομματικού σωλήνα ο Κρίτων Αρσένης γνωρίζει πως παίζεται το παιχνίδι των πολιτικών εντυπώσεων στην Ελλάδα. Τελικά, όπου και να ζείς οι αθάνατες ελληνικές πολιτικές συνήθειες... δεν κόβονται!