Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗΝ... ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ: "ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ"?

Πολλές οι... συμπτώσεις στην υπόθεση των Σκουριών. Και όλες οι συμπτώσεις προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση... Να ξεχάσει η τοπική κοινωνία και το πανελλήνιο, τι έχει γίνει στη ΒΑ Χαλκιδική τον τελευταίο 1 1/2 χρόνο με αποκορύφωμα την εγκληματική επίθεση που σημειώθηκε στο εργοτάξιο στις 17 Φεβρουαρίου.

Εκτός από πολιτικούς συγκεκριμένων κομμάτων, δημοσιογράφους επιλεκτικής μνήμης και περιορισμένης... όρασης  βλέπουμε και ακούμε και καλλιτέχνες που αφήνουν την τέχνη τους για να πάρουν μέρος στην επιχείρηση "ρίξτε στη λήθη τις Σκουριές".

Ο καταξιωμένος, κατά τ' άλλα, τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης στο περιθώριο της συναυλίας που έγινε στη Θεσσαλονίκη, έκανε μια δήλωση στην οποία μας ταξίδεψε σε μια ουτοπία που δεν ανταποκρίνεται στη σκληρή πραγματικότητα που έζησε η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής, από την ομάδα των ακραίων πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Ο κ. Ιωαννίδης έχει κάθε δικαίωμα και είναι απολύτως σεβαστό μέσα στο πλαίσιο των προσωπικών πολιτικών του πεποιθήσεων να εντάσσεται στο "εσωτερικό ρεύμα" που δε θέλει καθόλου την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας. Αυτό δεν αμφισβητείται από κανένα και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός, χωρίς να μπαίνει στη ζυγαριά το αν είναι τραγουδιστής ή οδοκαθαριστής.

Γι' αυτή την εγκληματική επίθεση δε γνωρίζει τίποτα ο κ. Ιωαννίδης;
Αυτή όμως η ζυγαριά γίνεται πολύ ελαφριά, όταν επιχειρείται για συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες η επιβολή της λήθης και του "δε βαριέσαι ότι έγινε έγινε" από πρόσωπα που έχουν πρόσβαση στο δημόσιο λόγο.

Ο κ. Ιωαννίδης και πολύ καλά έκανε μας έδωσε τον προσωπικό του ορισμό, του τι είναι "πατριωτισμός" και "αγάπη στον τόπο". Μας εξιδανίκευσε το ρόλο των "συλλογικοτήτων", όπως τουλάχιστον τις οραματίζεται εκείνος.

Μήπως γι΄αυτές τις καταστάσεις;
Αυτό όμως δεν αρκεί, γιατί αυτός ο κόσμος που εξιδανικεύει και νομίζει ότι... αλλάζει δε του μοιάζει καθόλου για να παραφράσουμε και το στίχο ενός πολύ αγαπημένου τραγουδιού του.. 
Γι' αυτά ίσως;
Ας προσπαθήσει λοιπόν πρώτα, μέσα από την καθαρότητα της προσωπικής ματιάς του να αλλάξει τις ιδέες και τις αντιλήψεις εκείνων που έφεραν τη βία, την ιδεολογική τρομοκρατία και την εγκληματικότητα στη ΒΑ Χαλκιδική και ας αφήσει για αργότερα τους μεταλλωρύχους που πασχίζουν για την προσωπική επιβίωση και αξιοπρέπεια τους παράλληλα με την παραμονή και την ανάπτυξη στον τόπο τους.

Ή μήπως αυτός είναι ο... σωστός "νύχιος" και ο... πρέποντας "δόντιος" τρόπος υπεράσπισης
ενός τόπου κατά τον κ. Ιωαννίδη;
Όσο θα τα κάνει αυτά, αν πραγματικά έχει τη διάθεση για να συνεισφέρει στην ειρήνευση των παθών μέσα από την καλλιέργεια κάποιων ταραγμένων ψυχών με μουσική και τραγούδι, ας μελετήσει λίγο καλύτερα τι έγινε από τους ομοϊδεάτες του τους τελευταίους 18 μήνες και μετά να ξανακάνει δηλώσεις για τις Σκουριές.

Το να μην ξέρει δικαιολογείται. Το να παραμένει ανενημέρωτος δε δικαιολογείται, αν θέλει να έχει σφαιρική γνώμη και αντικειμενική άποψη για ζητήματα της επικαιρότητας, για τα οποία θέλει να παίρνει θέση. Εκτός αν....

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι λέει ο ποιητής!!!Ποιος είναι ρε ο απελπισμένος; Αυτός που δουλεύει 200 μέτρα κάτω απο τη γη; Εχεις δουλέψει εσύ στη ζωή σου τόσο;Που μάθατε να λέτε 2 τραγούδια και νομίζετε ποιοι είστε!!!Αγωνιστές της δεκάρας!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΟ ΛΙΓΟΙ ΕΙΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ!!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @8 Οκτωβρίου 2013 - 9:32 μ.μ

Θα συμφωνήσουμε μαζί σου. Είστε πολύ λίγοι μπροστά στο καλλιτεχνικό ανάστημα του Αλκίνοου Ιωαννίδη, το οποίο βέβαια δεν μπορεί να κρύψει το υποκριτικό προσωπείο σας.

Και εκείνος είναι πολύ κακά ενημερωμένος για το βίο και την πολιτεία του "αγωνιστικού" μόρφωματος στην κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής.

Ανώνυμος είπε...

! Ένα κλικ χρειάζεται για νά βγουν τα βιογραφικα των πιο θερμα αγωνιζομενων στην διμοσιοτητα! Οι πραγματικη λόγοι και τα προσωπικα κινητρα των "πατεραδων" του κινηματος. Και μην μου πέι κανένα τσογλανι οτι ο άντρας μου που δουλεύει εκει κάτω δεν ειναι ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΑΝ ΑΓΑΠΆ ΤΗΝ ΠΑΤΡΊΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

11 Οκτωβρίου 2013 - 12:02 π.μ.

εγώ το τσογλάνι σου λεω ευθαρσώς ότι ΔΕΝ είναι Έλληνας και έγινε γενίτσαρος για 30 αργύρια..!!
τα παιδιά μας κι εμείς τα αγαπάμε όπως και την πατρίδα μας γι αυτό τα προστατεύουμε και δεν τα ξεπουλάμε και να καταντήσουμε γενίτσαροι..!!!
γενίτσαρος και πατριώτης δεν υπάρχει!!!!


ΑΣΤΕΡΙΞ