Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

"ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΣΤΗΝ... ΑΥΛΗ ΣΑΣ?" (Email)

Ο μεταλλωρύχος - αγροκτηνοτρόφος κ. Νίκος Γαλάνης σε νέο σχόλιο του καταπιάνεται με την προσφιλή στους κόλπους των πολέμιων της μεταλλευτικής ρητορική της σκανδαλολογίας, σ' ότι αφορά τη συμφωνία μεταβίβασης των Μεταλλείων Κασσάνδρας από την TVX στην Ελληνικός Χρυσός.

 Ο κ. Γαλάνης υπενθυμίζει στους όψιμους επικριτές αυτά που θέλουν να ξεχνούν αλλά γνωρίζει πολύ καλά ολόκληρη η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής. Ακολουθεί το σχόλιο.
 

"Η επιτροπή αγώνα ενάντια στην μεταλλουργεία χρυσού χαρακτηρίζει την συμφωνία των  11 εκατομμυρίων το 2003, σκάνδαλο.



Για τους κατοίκους της Βορείου Χαλκιδικής ήταν ανακούφιση, επειδή το ζητούμενο ήταν να βρεθεί επενδυτής και να αγοράσει το Μεταλλείο έστω και ένα Euro, αρκεί να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας.



Όσο για τα μηδενικά έσοδα που μας λένε, η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. έχει αυξήσει κατά 800.000¤ την ρευστότητα στην Βόρειο Ελλάδα την ημέρα. Και τα 317.000 στρέμματα δεν χαρίστηκαν, η εταιρία δεν αγόρασε γη αλλά μεταλλευτικά δικαιώματα που σημαίνει  πως μόνο το μετάλλευμα μπορεί να εκμεταλλευτεί και όχι την γη.



Δηλαδή στα χιλιάδες στρέμματα δεν έχει το δικαίωμα να κάνει ξενοδοχεία, οικόπεδα, αμπελώνες και ελαιώνες.



Προκειμένου να μιλάτε για σκάνδαλο και καταστροφή του τόπου καταδικάστε επιτέλους την κάθε μορφή βίας! Οσοι ευθύνονται για τα γνωστά επεισόδια είναι καιρός να αντιμετωπίσουν την δύναμη του νόμου.....



Ευχαριστώ



Γαλάνης Νίκος



Αγροκτηνοτρόφος  - μεταλλωρύχος



ΥΓ. Τις αλήθειες μπορεί να τις γράφει και ένας απλός πολίτης , τον ανώνυμο φίλο που έχει τελειώσει, όπως γράφει δύο πανεπιστήμια και πιστεύει πως η εταιρεία εκμεταλλεύεται το όνομά μου τον καλώ σε διάλογο."