Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: "ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ MARFIN & ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ"

Τη θεωρία της προβοκάτσιας για τις εγκληματικές επιθέσεις σε Μarfin και Σκουριές επανέφερε σε δηλώσεις του στην εκπομπή "στον ενικό", ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της κ.ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας μεταξύ άλλων εξέφρασε το φόβο του ότι πίσω από την άθλια όπως τη χαρακτήρισε επίθεση των Σκουριών (την οποία ειρήσθω εν παρόδω καταδίκασε) κρύβονται προβοκατόρικες ενέργειες και συμπεριφορές.

Αυτός ο φόβος του κ. Τσίπρα όπως αποσαφήνισε, εντάσσεται σε μια ευρύτερη ανησυχία: "μήπως εξαιτίας αυτών των ενεργειών και των παρακρατικών δράσεων περάσει σε δεύτερη μοίρα ο αγώνας και η στήριξη της κοινωνίας στο κίνημα των Σκουριών".

Αυτές οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις πολύ γνωστές ανά το πανελλήνιο δηλώσεις του ιδρυτή του "παρατηρητηρίου..." και εκπροσώπου των κατοίκων της Ιερισσού, ο οποίος ορθά κοφτά λίγες μόλις μέρες μετά την εγκληματική - καταδρομική έφοδο στο εργοτάξιο είπε: "Θέλω να διαψεύσω όσους λένε ότι ήταν προβοκατόρικη δράση αυτό που έγινε στις Σκουριές. Δεν ήταν προβοκάτσια. Πολύ απλά από τη θεωρία περάσαμε στην πράξη, στην επανάσταση".

Τώρα αν ο κ. Τσίπρας θεωρεί "προβοκάτορα" και τον Mr. antigold, ως προς το κομμάτι των δημόσιων τοποθετήσεων που έχει κάνει αναφερόμενος πριν και μετά την επίθεση στις Σκουριές, είναι κάτι που θα το διαπιστώσουμε προσεχώς. 

Αν βέβαια, ο κ. Τσίπρας επιμείνει στη θεωρία της προβοκάτσιας και ο πρόεδρος του "παρατηρητηρίου..." στην άποψη ότι ήταν επανάσταση αυτό που έγινε στις Σκουριές. Κι όχι μόνο αυτό αλλά και όλα τ' άλλα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν σε βάρος των εργαζομένων και κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη από τους δήθεν "αγωνιστές" σε χρονικό διάστημα 18 μηνών.
 


Real.gr Α.ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΥΟ ΑΚΡΑ-MARFIN- ΣΚΟΥΡΙΕΣ από realmedialiv