Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟ ΤΟΥ "ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ"!

Παρά τη συσσωρευμένη... εμπειρία που υπάρχει στο αντιμεταλλευτικό μπλοκ στη... γέννηση και την... έκδοση ψηφισμάτων από φορείς, συλλόγους και πάσης φύσεως συλλογικότητες εναντίον της εξορυκτικής δραστηριότητας, το επιμελητήριο Χαλκιδικής μάλλον δεν εμπέδωσε τον τρόπο εκπόνησης και επικοινωνιακής διαχείρισης αυτών των... καταστάσεων. 

Αυτή την εντύπωση σχηματίσαμε από τις πρώτες δηλώσεις που έκαναν στελέχη του. Τις οριστικές τις κρατούμε για την επίσημη ανακοίνωση του ψηφίσματος.

Πάντως, σε δηλώσεις του προέδρου του επιμελητηρίου κ. Γκιλή στο "Radio Star 95,5" και την Κατερίνα Ζολά ειπώθηκε χαρακτηριστικά ότι "το επιμελητήριο κλήθηκε να πάρει μια απόφαση, μη έχοντας εξειδικευμένες γνώσεις"...!!!!! (Δείτε εδώ)

Όμως από την κουβέντα των δύο έμειναν αναπάντητα τα εξής ερωτήματα:
  • από ποιόν κλήθηκε το επιμελητήριο να βγάλει ψήφισμα;;;
  • πως έβγαλε ψήφισμα και μάλιστα... ομόφωνο ενώ δεν έχει εξειδικευμένες γνώσεις;;;
  • από ποιους ενημερώθηκε το σώμα για να είναι σε θέση να εκφέρει άποψη κατά της ανοιχτής εξόρυξης και ότι αυτή προκαλεί επιπτώσεις στο περιβάλλον";;;.
Τα ερωτήματα μπορεί να είναι ρητορικά, ωστόσο δεν μας εμποδίζουν να καταλάβουμε κάτω από ποιες συνθήκες γεννήθηκε και αυτό το πόρισμα. Τέτοια ελλιποβαρή πορίσματα σε σοβαρότητα  χάρισμα τους. Να τα χαίρονται...