Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΗΝ κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΙΓΓΛΕΖΗ

Φώτο του ατυχήματος από το www.makeleio.gr

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη εξέδωσε χθές δελτίο τύπου για το ατύχημα που έγινε προχτές στο ύψος της Βαμβακιάς με το ΔΧ φορτηγό που μετέφερε γαληνίτη από το Στρατώνι και από άγνωστη αιτία μέχρι στιγμής πήρε φωτιά.

Από την ανακοίνωση προκύπτει, ότι η κ. Ιγγλέζη έπεσε θύμα κακής πληροφόρησης. Διαβάστε την ανακοίνωση της πρώτα και στη συνέχεια υπάρχει σχετικό σχόλιο του blog.

Εχτές (21.11.2013) σημειώθηκε ατύχημα φορτηγού που μετέφερε θειούχο μόλυβδο από εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός. Η περιοχή αποκλείστηκε από την πυροσβεστική και την αστυνομία. Εισαγγελέας και κάτοικοι της περιοχής απαίτησαν επίμονα, να παρουσιαστεί στο χώρο του ατυχήματος υπεύθυνος ασφαλείας της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. Αντ΄αυτού παρουσιάστηκε, ως εκπρόσωπος της εταιρείας ο πρόεδρος του Στρατωνίου κ. Ζαγοράκης.



Το φορτίο βρίσκεται ακόμη στο χώρο του ατυχήματος καθώς η εταιρεία αρνείται να συμμορφωθεί με την εντολή του εισαγγελέα για ανάληψη της ευθύνης μεταφοράς του από υπεύθυνο ασφαλείας της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.



Το δελτίο αποστολής του εν λόγω φορτίου αναφέρει ως τελικό προορισμό εγκαταστάσεις της εταιρείας Balkan Logistics, η οποία με εντολή αρμοδίων υπηρεσιών έχει σταματήσει τη λειτουργία της.



Το χθεσινό ατύχημα έρχεται να προστεθεί σε σειρά γεγονότων που αναδεικνύουν όχι μόνο την επιδεικτική μη συμμόρφωση της εταιρείας προς τους νόμους αλλά και την κοινωνική ανευθυνότητα της εταιρείας που στο βωμό του κέρδους δε διστάζει να θέσει σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία.



Είναι καιρός οι υπεύθυνοι ελεγκτικοί μηχανισμοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και το Κράτος να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες. Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι πρώτιστο καθήκον της Πολιτείας και πρέπει να γίνεται προληπτικά.



Πόσα ατυχήματα που σχετίζονται με δραστηριότητες και παρανομίες της Ελληνικός Χρυσός πρέπει να γίνουν ώστε οι αρμόδιοι να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα;"



Κατερίνα Ιγγλέζη



Βουλευτής Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Όπως διαβάσατε, η κ. Ιγγλέζη στο δελτίο τύπου αναφέρει ότι, αντι να εμφανιστεί στο σημείο του ατυχήματος ένας εκπρόσωπος της εταιρείας και ειδικότερα ο "υπεύθυνος ασφαλείας", εμφανίστηκε αντ' αυτού ο κ. Ζαγοράκης πρόεδρος του Στρατωνίου, υποδηλώνοντας έτσι το παράπονο της, ότι δηλαδή παρουσιάστηκε ένας εκπρόσωπος του δήμου Αριστοτέλη, αντί για έναν εκπρόσωπο της εταιρείας.

Για όσους δεν το γνωρίζουν ο κ. Ζαγοράκης είναι και αιρετός πρόεδρος του Στρατωνίου και εργαζόμενος στα μεταλλεία Κασσάνδρας, έχοντας το πόστο του εργοδηγού στο εργοστάσιο εμπλουτισμού του Στρατωνίου. 
Εδώ είναι και το λεπτό σημείο, κατά τη γνώμη μας, που εκθέτει την κ. Ιγγλέζη και γι' αυτό ευθύνονται εκείνοι που της παρείχαν ενημέρωση και πληροφορίες από το σημείο του συμβάντος.
Φώτο από το makeleio.gr
Οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν, ότι στο σημείο του συμβάντος μετέβη και ο κ. Παπαντώνης, ο οποίος είναι ο διευθυντής παραγωγής του εργοστασίου εμπλουτισμού του Στρατωνίου, από το οποίο παρήχθη το συμπύκνωμα μολύβδου, που μετέφερε εντός κοντέινερ το φορτηγό δημοσίας χρήσεως, έχοντας μαζί του και τον κ. Ζαγοράκη, ως υπεύθυνο εργοδηγό.

Η ομάδα των πολέμιων της μεταλλευτικής που έσπευσε στο σημείο είναι αδύνατο να μη γνωρίζει τον κ. Παπαντώνη, καθώς είναι εκ των παλαιοτέρων επιστημονικών στελεχών των "Μεταλλείων Κασσάνδρας". 

Κανείς δεν έχει την απαίτηση να γνωρίζει τον κ. Παπαντώνη π.χ. η βουλευτής Θεσσαλονίκης με το ΣΥΡΙΖΑ κ. Λίτσα Αμμανατίδου, η οποία έσπευσε στο σημείο του ατυχήματος. Δεν είναι δυνατόν όμως, να μη γνωρίζει τον κ. Παπαντώνη π.χ. ο ιδρυτής του "παρατηρητηρίου...", ο οποίος έδωσε και αυτός το παρόν με τη σειρά του στη Βαμβακιά. 

Άλλωστε, ο κ. Παπαντώνης με τον ιδρυτή του "οργανισμού" έχουν συνυπάρξει σε ημερίδα ενημέρωσης στη Μ. Παναγία τον Ιούνιο του 2007, όταν οι αντίχρυσοι επέτρεπαν και την ύπαρξη της άλλης άποψης σε τέτοιες ημερίδες...

Αν όμως παρ' όλα αυτά δεν θυμούνται πια ή δεν το γνωρίζουν, καλό θα είναι και να το μάθουν και να ελέγχουν καλύτερα τις πληροφορίες που διοχετεύουν για να μην οδηγούν τη βουλευτίνα μας σε ανακριβή δελτία τύπου, που την εκθέτουν, αν μη τι άλλο.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε παιδιά, όλοι οι αντιδρώντες κατεύθασαν στο σημείο. Δεν έχουν τίποτα άλλο να κάνουν, δεν έχουν δουλειές; Τι οργάνωση είναι αυτή; Φοβεροί.

Ανώνυμος είπε...

@1:49μ.μ.
Οι άνθρωποι βαδίζουν σε επαγγελματικά πρότυπα. ΜΚΟ με τις παλιές κακες συνήθειες. Δεν δίνουν λογαρασμό σε κανένα. Φοροδιαφυγή και άγιος ο θεός