Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΝΕΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ:ΜΕΚΚΑ, ΒΑΤΙΚΑΝΟ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Τα επιχειρήματα που ξεπηδούν κατά καιρούς κατά της επένδυσης, είναι το ένα πιο γελοίο από το προηγούμενο… Ακούστε αυτό που δημοσιεύει σήμερα η Ελευθεροτυπία σε άρθρο της Γεωργίας Δάμου (έχει άδεια ο Σάκης Αποστολάκης;)…



«…θύμισαν επίσης ότι η Χαλκιδική έχει χαρακτηρισθεί από την UNESCO ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, θέτοντας το ερώτημα: θα σχεδίαζαν επενδύσεις με αντίστοιχες επιπτώσεις στην είσοδο του Βατικανού ή της Μέκκας;»



Για τους αστοιχείωτους που λένε τέτοιες βλακείες, μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς έχει ανακηρυχθεί το Άγιο Όρος και όχι η Χαλκιδική… Και το Άγιο Όρος είναι ΠΟΛΥ μακριά από την επένδυση… Αναρωτιέμαι ποιοι τα λένε αυτά, και είναι και τόσο ηλίθιοι που τα λένε και δημοσίως σε ΜΜΕ… Να μην πω για το επίπεδο των δημοσιογράφων που τα αναπαράγουν…



Α… και το άλλο: «Ορισμένοι από τους συλληφθέντες είπαν ότι η εταιρεία οπλίζει με ρόπαλα 300 εργαζομένους. Μας περιμένουν να γυρίσουμε στα χωριά μας…»



Και μετά από αυτά που λένε, απορούν που ο κόσμος τους γράφει στα παλιά του τα παπούτσια, και αυτούς και τον «αγώνα» τους… Όπως αποδείχθηκε περίτρανα στην Αθήνα…

Αναδημοσίευση από www.metalleiachalkidikis.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Πόσο χαμηλά είναι διατεθιμένοι να φτάσουν ορισμένοι άνθρωποι για αυτον τον "αγώνα";;;

"300 εργαζόμενοι" θα περίμεναν λέει, "50 SOSούδες, εξοπλισμένοι με ρόπαλα για να τους υποδεχτούν" κατά την επιστροφή τους από την αφιλόξενη Αθήνα...! 

Εδώ οι εργαζόμενοι δεν αντιδρούν όταν μια χούφτα "οικολόγοι" τους παρεμποδίζουν  σκοπίμως την ώρα που πάνε για βάρδια στα μεταλλεία. Θα τους περίμεναν όμως στην επιστροφή από την Αθήνα τις SOSούδες για να τις ξυλοφορτώσουν!!!!

Όσοι βάζουν αυτούς τους ανθρώπους να λένε τέτοια πράγματα μάλλον κρίνουν από τον εαυτό τους. Στα Μαδεμοχώρια δε βγαίνει έτσι το μεροκάματο... Αλλού ίσως... Πάντως, στα Μαδεμοχώρια οι κάτοικοι βγάζουν το ψωμί τους με τον κόπο και τον ιδρώτα τους δείχνοντας απεριόριστη υπομονή στα καπρίιτσια, τις εμμονές και τις προκλήσεις των δήθεν επαγγελματιών της "οικολογίας" και καλά κάνουν και κρατούν αυτή τη στάση και τη συμπεριφορά.

Άλλοι είναι αυτοί που εκτίθονται μονίμως με τη στάση τους.  Είναι οι ίδιοι που στήνουν καραούλια και παίζουν με τις... συμπτώσεις!

 Ευτυχώς όμως το "σενάριο" τους, προς το παρόν, δεν τους βγαίνει...