Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΣ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Την άρση της ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμένου για την…προτροπή του προς κατοίκους της Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρ. Πάχτα εισηγήθηκε η επιτροπή δεοντολογίας προς την Ολομέλεια της Βουλής με ψήφους 8 υπέρ και ένα παρών από την βουλευτή των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.



Η τελική απόφαση θα ληφθεί με ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα. Κατά την ίδια συνεδρίαση εξετάστηκε το αίτημα άρσης ασυλίας του υπουργού Υγείας Αδ. Γεωργιάδη σχετικά με μήνυση που του έκανε ο Π. Καμμένος.



Ο ίδιος ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του λέγοντας πως η αντιπαράθεση έγινε στο πλαίσιο της πολιτικής κόντρας, με αποτέλεσμα τέσσερα μέλη της επιτροπής να ψηφίσουν κατά της άρσης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ), δύο παρών (ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ) και δύο υπέρ της άρσης (ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή). Ως εκ τούτου η πρόταση της επιτροπής είναι κατά της άρσης της ασυλίας του υπουργού.



Η τρίτη υπόθεση αφορά στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκη. Πρόκειται για θέμα που αφορά στην οικονομική διαχείριση στο πανεπιστήμιο Κρήτης την εποχή που ήταν αντιπρύτανης. Η υπόθεση αναβλήθηκε αφού ο βουλευτής είπε πως έχει δικαιωθεί για την υπόθεση από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η επιτροπή του ζήτησε να προσκομίσει τα στοιχεία.

Αναδημοσίευση από  www.ethnos.gr