Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΪΟΥ 2014: ΙΔΟΥ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΥΡΟΣ..., ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ???

Φώτο από πρόσφατη ενημερωτική εκδήλωση κατά των μεταλλείων
«Ενωτική» στο όνομα μα μάλλον καθόλου στη... χάρη είναι η «πρωτοβουλία» εκείνων που επιδιώκουν την κατάργηση της μεταλλευτικής δραστηριότητας, μέσω της κατάληψης των τοπικών θεσμικών αξιωμάτων στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Το  ότι δεν είναι «ενωτικός» αυτός ο πολιτικός συνδυασμός μας το’χει αποδείξει πριν καν γίνουν τα αποκαλυπτήρια του. Όσοι τον στελεχώνουν και φιλοδοξούν να ηγηθούν του ψηφοδελτίου που θα πάρει την τελική του μορφή στις αρχές του νέου έτους, μας έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια τους εδώ και πάρα πολύ καιρό. 

Και τους 6 υποψήφιους τους ενώνει η αντιμεταλλευτική κουλτούρα. Η ρητορεία της καταστροφής, της πόλωσης και της διάχυσης του φόβου στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα.


Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση ισχύει το « με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις». Οι 3 καθηγητές του ΑΠΘ, ο καθηγητής μέσης εκπαίδευσης και ο επιχειρηματίας οικονομολόγος οφείλουν την αντιμεταλλευτική παιδεία τους στον συνυποψήφιο τους ιδρυτή του «παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων».


Εκείνος είναι που τους έβαλε στο παιχνίδι αλλά η μοίρα και οι προσωπικές επιλογές του τον έφεραν λίγο πριν την εκπλήρωση του προσωπικού του στόχου, (το να κατεβεί δηλαδή σαν υποψήφιος δήμαρχος), σε εξαιρετικά μειονεκτική θέση.


Θεωρητικά πάντα, καθώς η ετυμηγορία της λαϊκής βούλησης μπορεί να ανατρέψει ότι μπορεί να φαντάζει αδύνατο. Αυτό όμως που καταλαβαίνει ακόμη και ο πιο αδαής, είναι ότι αυτή η ιστορία των ημερίδων και των εκδηλώσεων ενημέρωσης αναφορικά με τους κινδύνους που έχουμε να ζήσουμε ως κοινωνία με το «νερό», το «χώμα» και τον «αέρα» μας μόνο... παρορμητική ή ανιδιοτελής δεν ήταν.


Οι πανεπιστημιακοί, ο καθηγητής μέσης εκπαίδευσης, ο οικονομολόγος και ο πλέον αρχέγονος ακτιβιστής και πολλοί άλλοι υποψήφιοι, που κόπηκαν στην πορεία, λειτούργησαν βάση σχεδίου. 

Όλοι τους συγχρωτίστηκαν στα έδρανα της αντιμεταλλευτικής διανόησης για να αποκτήσουν (εκείνοι που δεν είχαν) τον τρόπο να καθηλώνουν τις μάζες κάνοντας... ορθή χρήση του λαϊκισμού και των διχαστικών συνθημάτων συνεπικουρούμενα από το αδιαμφισβήτητο επιστημονικό κύρος.


Δύο ολόκληρα χρόνια κράτησαν τα σεμινάρια ενημέρωσης, έως ότου καταλήξουν στο τελικό προκριματικό σχήμα.


Θυμόμαστε τα αντιμεταλλευτικά ιστολόγια και τις ιστοσελίδες να υπερηφανεύονται για την άδολη προσφορά και την επιστημονική αξιοπιστία αυτών των καθηγητών σε σχέση με εκείνους τους συναδέλφους τους που συμμετείχαν στην εκπόνηση της ΜΠΕ. Οι δεύτεροι ήταν «πληρωμένοι» και εξαρτώμενοι από την εταιρεία και γι' αυτό συνέταξαν μια επιστημονική μελέτη, που όλα τα εμφανίζει «καλά και σωστά», ενώ οι πρώτοι ήταν πάντα... ανεξάρτητοι. 

Τόσο... ανεξάρτητοι, που κάποιοι εξ αυτών, όσο πλησίαζε ο καιρός δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα για τις κομματικές καταβολές και τις πολιτικές βλέψεις τους, όντας εν ενεργεία πανεπιστημιακοί. Ενώ οι... εξαρτημένοι επιστήμονες έμειναν εκεί πίσω. Αυστηρά στοχοπροσηλωμένοι στην επιστήμη και το ακαδημαϊκό τους έργο.


Κάποιοι αλαφροΐσκιωτοι θα πουν είναι κακό να έχει ένας ακαδημαϊκός πολιτικούς στόχους; Όχι  βέβαια. Δεν είναι ούτε οι πρώτοι, ούτε οι τελευταίοι. Ακολουθούν την επονομαζόμενη «συνταγή της επιτυχίας» ... Της πιο σίγουρης οικονομικής αποκατάστασης, από τη στιγμή που καταργήθηκε η πρωτογενής παραγωγή στη χώρα, αν καταφέρει ο επίδοξος πολιτικός να κερδίσει τις ψήφους των πολτών και κατ' επέκταση κάποιο δημόσιο αξίωμα. 

Νόμιμη λοιπόν από κάθε άποψη αυτή η προσδοκία. Είναι όμως και ηθική; Είναι ηθικό το να χρησιμοποιείς μια ιδιότητα ως μάσκα για να κεφαλαιοποιήσεις πολιτικά και άλλα οφέλη; 

Αν αυτοί οι κύριοι είναι... ιδεολόγοι και κατεβαίνουν στην πολιτική "για να σώσουν τον τόπο", όπως θα πουν, γιατί δεν παραιτήθηκαν από τις ακαδημαϊκές τους έδρες από τη στιγμή που ένιωσαν ότι τους κέρδισε η πολιτική από την επιστήμη. Για να πείσουν, αν μη τι άλλο και για τις ανιδιοτελείς τους προθέσεις.


Θέλουμε πολύ να δούμε αυτούς τους κυρίους να επιχειρηματολογούν εναντίον της παραγωγικής καθημερινότητας και παράδοσης  της Μαδεμοχωρίτικης κοινωνίας. 


Να δούμε πως θα διαχειριστούν το δικαίωμα του άλλου όχι μόνο στην αντίθετη άποψη, που υποτίθεται ότι πρώτοι εκείνοι πρέπει να υπερασπίζονται λόγω της υποτιθέμενης παιδείας διάδοσης και προστασίας ιδεών που οφείλουν να διαθέτουν λόγω της ακαδημαϊκής τους προίκας, αλλά και πως θα πείσουν χιλιάδες ανθρώπους ότι πρέπει να αλλάξουν επαγγελματική δραστηριότητα, λόγω των γνωστών μη επιστημονικά αποδεδειγμένων διακυβεβυμάτων που επικρέμονται σα δαμόκλειο σπάθη στην τρομολαγνική ατζέντα τους.


Το μόνο βέβαιο είναι ότι η εκλογές στο δήμο μας θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες. Ίσως οι πιο ενδιαφέρουσες εκλογές στην Ελληνική περιφέρεια. 

Ευχή μας, να μην μεταφερθούν οι κακές πρακτικές και συνήθειες των εκλογικών αναμετρήσεων, όπως αυτές διεξάγονται στα Ελληνικά πανεπιστήμια και έχουν γίνει κανόνας τα τελευταία χρόνια και στη δική μας εκλογική αναμέτρηση.

Καλή χρονιά και καλή επιτυχία σ' όλους τους υποψηφίους του δήμου μας.
     

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η φωτογραφία που βάλατε είναι όλα τα λεφτά.
Πανω απ' όλα ενημέρωση...
Καθόλου ιδιοτελείς αυτοί οι καθηγητές! Αγνοί αγωνιστες!!!

Ανώνυμος είπε...

ρε πολίτες...
τι κόψιμο σας έπιασε με τις εκλογές??
Γιατί τρώγεστε με τα ρούχα σας εφόσον όπως λέτε δεν σας απασχολεί το ζήτημα??
Γιατί ρίχνετε απο χθες συνέχεια λάσπη στους υποψήφιους?
και ειδικά σήμερα για τον Κυριάκο Παναγιωτόπουλο.
Μήπως μάθατε τελικά πως είναι φαβορί, πως είχα δίκιο για τον Μίχο και σας έπιασε τελικά ο πανικός??

οταν λες..
Να δούμε πως θα διαχειριστούν το δικαίωμα του άλλου όχι μόνο στην αντίθετη άποψη, που υποτίθεται ότι πρώτοι εκείνοι πρέπει να υπερασπίζονται λόγω της υποτιθέμενης παιδείας διάδοσης και προστασίας ιδεών που οφείλουν να διαθέτουν λόγω της ακαδημαϊκής τους προίκας, αλλά και πως θα πείσουν χιλιάδες ανθρώπους ότι πρέπει να αλλάξουν επαγγελματική δραστηριότητα, λόγω των γνωστών μη επιστημονικά αποδεδειγμένων διακυβεβυμάτων που επικρέμονται σα δαμόκλειο σπάθη στην τρομολαγνική ατζέντα τους.

Δηλώνεις έμμεσα πως η νίκη θα είναι δική μας αλλα παράλληλα θες να λειτουργήσεις απενοχοποιητικά για τους εαυτούληδες σας για τα όσα έχετε κάνει στην περιοχή.
Όταν δεν γνωρίζεις καταστάσεις μην ρίχνεις λάσπη στους υποψήφιους για τις έδρες τους στο πανεπιστήμιο.
Θα τα μάθεις και αυτά όταν έρθει η ώρα.
κάθε πράμα στον καιρό του που λέει ο λαός...!!!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @1:30 π.μ.

Με βάση τη λογική που έχεις για τον "πανικό" και το δικό σου σχόλιο είναι αποτέλεσμα πανικού.

Εμείς μπορούμε να σχολιάζουμε ότι μας κάνει εντύπωση και μας προκαλεί ερωτηματικά, εσύ αγαπητέ γιατί αμέσως φοράς το ένδυμα του συνηγόρου και σπεύδεις να υπερασπιστείς ή να καλύψεις πράγματα που είναι ήδη γνωστά;

Καλή χρονια και περισσότερη ψυχραιμία σου ευχόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Νικητής των των εκλογών θα είναι ο Γιάννης Μίχος. Μαδεμοχωρίτης, επιχειρηματίας και μορφωμένος άνθρωπος. Δεν έχει ανάγκη από φράγκα και είναι και χορτάτος.

Ανώνυμος είπε...

11.43
Έχεις μιλήσει με πρώην εργαζόμενους του; Αν όχι, κανε έναν κόπο, ξέρεις εσύ;-)

Ανώνυμος είπε...

πολίτες...
κατ αρχάς χρόνια πολλά και καλή χρονιά!!!!
Για να πεις ότι εγώ νιώθω πανικό θα πρέπει να έχω το ερέθισμα.
Από την στιγμή που δεν υπάρχει αυτό το ερέθισμα τότε γιατί να πανικοβληθώ??
κατεβάσατε μήπως κάποιο συνδυασμό και δεν το ξέρω??
Σαφώς και μπορείτε να σχολιάζετε αλλά πάνω στην αλήθεια και σε πραγματικά γεγονότα, και
όχι στην λάσπη που εξαπολύει ο κάθε ένας!!!
Η αλήθεια είναι ότι μας έχει κυριεύσει ένα κύμα ψυχραιμίας και αισιοδοξίας για την μειονεκτική θέση που βρίσκεστε απέναντι μας.
Βέβαια αυτό θα γίνει πραγμάτωση με δήμαρχο τον Κυριάκο Παναγιωτόπουλο!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αστερίξ καλή χρονιά και σε σένα με υγεία πάνω απ΄όλα.

Το σχόλιο σου και πάλι βρίθει προφάσεων, σταχτών στα μάτια και ευσεβών πόθων.

Και δεν το λέμε αυτό για να σε πικάρουμε ή να σου κάνουμε καζούρα, όπς θέλεις να αποκαλούνται τα τρολαρίσματα σου.

Όλα αυτά που λέμε και ισχυριζόμαστε εδώ και δύο χρόνια τώρα καθρεφτίζονται στο βίντεο που ανέβασαν τα "σιωπηλά βήματα".

Άλλο τι θέλεις εσύ και το κόμμα σου και άλλο τι θέλουν κάποιοι άλλοι...

Και γι' αυτό σου ευχηθήκαμε πριν το τέλος της χρονιάς καλά ξεμπερδέματα. Η ευχή μας ισχύει.

Το βίντεο είμαστε σίγουροι ότι το έχεις δει. Δίνουμε τη διέυθυνση του για όποιον δεν είχε την τύχη να το δεί. Αξίζει...

http://www.youtube.com/watch?v=Hgncn_YqKgE

Ανώνυμος είπε...

Πολίτη...

επειδή βρισκόμουν στην συγκέντρωση δεν χρειάζεται να δω το βίντεο...
σε πληροφορώ πως δεν υπάρχει κανένα μπέρδεμα και αυτό σου το λέω εγγυημένα!!!!!
αν εσάς σας συμφέρει να πετάτε λάσπη πως εμείς έχουμε μπερδέματα δικαίωμα σας να το πιστεύετε.
Αναρωτιέμαι όμως ποιο είναι το επιλήψιμο σημείο στο βίντεο που είδατε.
Εκείνο όμως που δεν ξέρεις και σε ενημερώνω είναι πως όλοι οι υποψήφιοι θα είναι στο ίδιο ψηφοδέλτιο στρατευμένοι όποιος και αν θα είναι ο τελικός από την επιλογή των έξι.
Μαζί μ αυτόν θα είναι και όλος ο κόσμος από τον δήμο Αριστοτέλη!!!
ΣΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΑΠ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΟΥς ΚΟΛΠΟΥς ΜΑΣ!!
Αυτό το κόμμα δε το θέλουμε και δεν το διεκδικούμε γιατί είναι το μόνο που εκφράζει εσάς.
Άλλωστε είδαμε και φωτογραφίες εργαζομένων σας με την σημαία τους και τον Κασιδιάρη!!!


ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Ποια εκδήλωση ήταν αυτή που απο τό πολύ ενδιαφέρον έγειραν από τη νύστα οι αγωνιστές; Ποιός μιλούσε εκείνη τη στιγμή που τραβληχτηκε η φωτογραφια; Ο Τόλης, ή ο Μπάμπης;;;

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Και τι θα απογίνουν βρε Αστερίξ εκείνοι οι χρυσαυγίτες που μέσα στο κατακαλόκαιρο έκαναν παρέλαση μέσα στην Ιερισσό ενάντια στα μεταλλεία, χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς;

Κάντε τη καρδιά σας πέτρα και βρείτε τρόπο να δώσετε ιδεολογικό καταφύγιο και σε εκείνους. 'Αλλωστε ο χρυσός σας φέρνει όλους πιο κοντά.