Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Η ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - "ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ" ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Ευτυχώς, η τήρηση του νόμου...
Τελικά, η "ανάγκη" γεννάει λύσεις... Σ' αυτό το συμπέρασμα καταλήγει κανείς, αν προσέξει την αγαστή συνεργασία και αλληλεγγύη, που 'χει καλλιεργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, ανάμεσα στην τροχαία αστυνομία της Χαλκιδικής και τους 20 "οικολόγους", που κάθε μέρα χτυπούν την "κάρτα εργασίας" τους στο Χοντρό Δέντρο.

Η αρμονική σχέση των δύο πλευρών έχει καταφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα στον τομέα της πάταξης των τροχονομικών παραβάσεων σε στοχευμένα σημεία του οδικού δικτύου της ΒΑ Χαλκιδικής, όπως για παράδειγμα στην επαρχιακή οδό Παλαιοχωρίου - Μεγ. Παναγίας.

Πλέον, ούτε η αστυνομία έχει έλλειψη σε προσωπικό, ούτε υπάρχει ντόπιος ή διερχόμενος οδηγός από την περιοχή που να... διανοηθεί να πατήσει διπλή γραμμή! Οι πάντες έχουν εναρμονιστεί στα νέα... δεδομένα!

 Ενώ αυτοί που παριστάνουν τους αφελείς και δεν δίνουν βάση στο νεοπαγές σχήμα τήρησης της νομιμότητας και νομίζουν ότι θα γλυτώσουν από την τσιμπίδα του νόμου, δε γλυτώνουν από την κάμερα - ραντάρ του "μεγάλου αδελφού", κατά κόσμον γνωστότερη, ως η κάμερα του "σιωπηλού βαδιστή", που τελευταία την έχει... χαρίσει στην υπηρεσία της ΕΛΑΣ.

Το πως αλλάζουν οι καιροί και πως γίνεται αυτοί που είναι οι μόνιμοι επικριτές της αστυνομίας, του κράτους και της πολιτείας, να γίνονται οι κατά συνθήκη καλύτεροι συνεργάτες της είναι κάτι που και έχει τη σημασία και την εξήγηση του. 

Όποιος ανατρέξει σε πολύ γνωστές παροιμίες του θυμόσοφου ελληνικού λαού θα εντοπίσει επακριβώς που οφείλεται η μετάλλαξη των "χθεσινών" παραβατών σε... "σημερινών" τιμητών του νόμου...

Το μεγάλο ζήτημα που προκύπτει και σ' αυτήν την περίπτωση είναι η επιλεκτική τήρηση του νόμου και τα προβλήματα που αυτή η στάση προκαλεί σε επαγγελματίες αυτοκινητιστές, που αναλαμβάνουν να μεταφέρουν φορτία προς και από το εργοτάξιο των Σκουριων. 

Αυτοί οι επαγγελματίες αναρωτιούνται αν κάποιοι τους περνάνε για ηλίθιους, που για τέτοιου είδους παραβάσεις του κ.ο.κ θέλουν να χάνουν τις πινακίδες των οχημάτων τους και να πληρώνουν και από πάνω τσουχτερά πρόστιμα σε τέτοιες εποχές. 
 
...βρήκε τους αυθεντικούς "υπερασπιστές" της!!!
Βέβαια, καταλαβαίνουν το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες τους, αλλά ποιος να τους προστατέψει ή σε ποιόν να απευθυνθούν για να προστατευθούν απ' αυτή τη γελοιότητα; Στην αστυνομία;

Εδώ η αστυνομία δεν κάνει το πιο απλό. Τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στο Χοντρό Δέντρο, όταν είναι να μπουν στο δασικό δρόμο τέτοιου είδους οχήματα. Εδώ δεν παρεμβαίνει όταν αυτοί οι "οικολόγοι" επιτίθενται σε εργαζόμενους με βωμολοχίες, απρεπείς χειρονομίες και φτυσίματα. Το αντίθετο μάλιστα. Δείχνει να φοβάται ένα τσούρμο ανθρώπων που ζουν σε βάρος μιας σειράς  επαγγελματικών κλάδων, που συνδέονται στενά με τη μεταλλευτική δραστηριότητα. 

Από την άλλη, οι... εθελοντές "οικολόγοι" χαίρονται σαν μικρά παιδιά, καθώς πιστεύουν ότι έτσι θα κάνουν δυσκολότερη την εξέλιξη της επένδυσης. Δικαίωμα τους να πιστεύουν σε κάτι τέτοιο, καθώς αυτή είναι η... δουλειά τους. Η αποπεράτωση του σχεδίου αποανάπτυξης της χώρας.

Το θέμα είναι τι κάνει η επίσημη πολιτεία; Γιατί δεν εγκρίνει την τεχνική μελέτη που αφορά την κατασκευή του κόμβου στο Χοντρό Δέντρο;. Δεν "ωρίμασε" αυτή η μελέτη στα 2 χρόνια που την έχει στα συρτάρια της η διεύθυνση δημοσίων έργων της περιφέρειας; Τι χρειάζεται για να ωριμάσει; Οι άδειες της επένδυσης και οι έγκριση της από το ΣτΕ δεν αρκούν για να εγκριθούν και οι τεχνικές άδειες των υποέργων της; 

Απίστευτα πράγματα σε μια πολιτεία που δε λέει να αλλάξει, παρά την κρισιμότητα των καιρών που διανύουμε... Ως πότε;


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρωτή απ' όλους παρανομεί η αστυνομία. Στη φωτογραφία που βάλατε στην ανάρτηση σας είναι ξεκάθαρο ότι τα αυτοκίνητα της αστυνομίας, όπως είναι παρκαρισμένα, προηγούμενως έχουν πατήσει τη διπλή γραμμή...



Όσο για τους οικολόγους αυτοί είναι τα καλύτερα και τα πιο νομοταγή παιδιά...

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα στις 18:10 ομάδα γνωστών αντιδρώντων επιτέθηκε με άγριες διαθέσεις εναντίον υπαλλήλου εταιρείας security στο χοντρό δέντρο...σε υπάλληλο αλλά και σε αντιδήμαρχο της περιοχής ο οποίος περνούσε και εκείνος από το σημείο.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @ 13 Δεκεμβρίου - 9:19μμ

Αυτό που εμείς πληροφορηθήκαμε είναι ότι επρόκειτο για ένα φραστικό επεισόδιο το οποίο έληξε εν τη γενέση του.

Ανεξάρτητα, απ' αυτό είναι δεδομένο πλέον ότι μεθοδεύεται σκηνικό κλιμάκωσης της έντασης από τα σαίνια της αντίδρασης.

Την ίδια ώρα η αστυνομία απλά προσέχει ποιός πατάει τη διπλή γραμμή...

Ανώνυμος είπε...

Προσπαθούν να προκαλέσουν. Κρατήστε την ψυχραιμία σας και βγάλτε φωτογραφίες και βίντεο.

Δυστυχώς η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί δεν έχει πολιτική κάλυψη.

Ανώνυμος είπε...

να δω και αυτο και τι..στον κόσμο.
ο Δένδιας να δίνει εντολή στην αστυνομια να κάνει τα στραβά μάτια για τις επικίνδυνες τροχονομικές παραβάσεις των φορτηγών της εταιρείας...!!!!


ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

αστεριξ για τα δέντρα που κόβεται χωρίς άδεια για να ζεσταίνεστε και να ψήνετε μέσα στο δάσος;
για τις μολότοφ και τις ρουκέτες που ανάψατε και πετάξατε μέσα στο δάσος από ποιον πήρατε άδεια και σε ποιό θα δώσετε λόγο;
το ότι ρουφιανεύετε μεροκαματιάρηδες επαγγελματίες σας ευχαριστεί; έτσι είναι οι αριστεροί και επαναστάτες; καταδότες των εργαζομένων; ξεφτίλες

Ανώνυμος είπε...

16 Δεκεμβρίου 2013 - 9:18 μ.μ.

αν διάβασες καλά δεν μίλησα για τους μεροκαματιάριδες αλλα για την εταιρεία.
Διάβαζε λιγάκι καλύτερα ρε φίλε και μην τα παιρνεις όλα προσωπικά!!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

αστεριξ τα φορτηγά δεν είναι της εταιρείας, αλλά των εργολάβων που απασχολούν επαγγελματίες οδηγούς.
μην ενοχλείσαι λοιπόν που ανήκεις στους ρουφιάνους που κυνηγούν μεροκαματιάρηδες.

Ανώνυμος είπε...

17 Δεκεμβρίου 2013 - 1:20 μ.μ.

ωραία...αν δεχτώ το σχόλιο σου πως ανήκουν στους εργολάβους τότε το ίδιο κάνει γιατί τα εχουν κάνει πλακάκια με την εταιρεία.
Ποτέ όμως δεν στρέφομαι στον μεροκαματιάρη.
Για το πόσο ρουφιάνος είμαι όμως κανε μια σύγκριση έμενα με τον εαυτο σου που εργάζεσαι με τους καταστροφείς της Χαλκιδικής και πες μου αν εσύ δεν είσαι προδότης που τα έκανες πλακάκια μαζί τους τότε τι είσαι???

ΑΣΤΕΡΙΞ