Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΤΑΤΑ "ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΧΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ" ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Επιτέλους, δεν υπάρχει "ταβάνι" σ' αυτό το όργιο παραπληροφόρησης;;;
Από την περασμένη Τετάρτη ο αντιμεταλλευτικός προπαγανδιστικός μηχανισμός επινόησε ένα ακόμη "θέμα" για να απασχολήσει... εαυτόν και... αλλήλους, το οποίο όμως κατέληξε σε νέο φιάσκο...

Διατυμπάνιζαν πως υπήρξε διαρροή... επικίνδυνου χώματος από τα "λατομεία των Σκουριών" (??????!!!!!!!) μέσα σε κοντέινερ τα οποία ήταν φορτωμένα σε φορτηγό πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά με προορισμό την Κίνα.

Την αναγκαία σκόνη "ανησυχίας" φρόντισε να σηκώσει και το τμήμα ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έβγαλε και σχετική ανακοίνωση, καθώς οι... ανεξάρτητες και πάντα καλά... διασταυρωμένες πηγές έλεγαν, ότι  "οι φορτωτικές του πλοίου ανέφεραν ότι τα κοντέινερ μεταφέρουν «συμπυκνωμένο πυρίτιο», το οποίο ανήκει στην κατηγορία 9 της ειδικής λίστας επικίνδυνων φορτίων του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ)."

Τελικά, το παραμύθι δεν είχε δράκους, ούτε άλλα σημεία και τέρατα, καθώς ο ΟΛΠ σε ανακοίνωση του αποσαφήνισε, ότι "υπήρξε διαρροή υγρού σε 3 από τα 120 σφραγισμένα εμπορευματοκιβώτια χρυσοφόρου πυρίτη, μέσα στις σεντίνες του πλοίου, οι οποίες καθαρίστηκαν από εξειδικευμένη εταιρεία περιβαλλοντικής διαχείρισης πλοίων"

Σημειώνει δε ο ΟΛΠ στην ανακοίνωση του, πως τα εμπορευματοκιβώτια ήταν χαρακτηρισμένα στην κατηγορία IMO 9, "ως φορτία ειδικού χειρισμού και όχι ως επικίνδυνα φορτία" που μας... ερμήνευσαν οι "αντικειμενικές" πηγές αντιμεταλλευτικής ενημέρωσης. (Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΟΛΠ.)

Βέβαια, τώρα κάνουν γαργάρα τη νέα πατάτα τους και πλασάρουν την είδηση ως "διευκρινίσεις του ΟΛΠ", που τις χώρεσαν σ' ένα.. μονόστηλο! (Διαβάστε εδώ). 

Πάλι καλά, θα πούμε με τη σειρά μας, που δεν σκέπασαν με το ρυπογόνο... χώμα "συμπυκνωμένου πυριτίου" τις απαντήσεις που αναζητούσαν εναγωνίως από τον ΟΛΠ.

Παρ΄όλα αυτά, οι "ειδικοί" που διαθέτουν οι προπαγανδιστές - παραπληροφορητές, επί των μεταλλευτικών θεμάτων μπορούν να μας πουν από που τους προκύπτει ότι: 
  • Τα... λατομεία των Σκουριών (??????!!!!!!) έχουν χρυσοφόρο - ρυπογόνο πυρίτη;;;; Εξ όσων γνωρίζουμε το μετάλλευμα των Σκουριών είναι χρυσούχος πορφύρης
Τουλάχιστον, αυτό λένε οι επιστήμονες γεωλόγοι, που έχουν επισταμένα μελετήσει το υπέδαφος της περιοχής. 

Αυτοί οι "ειδικοί" από που ορμώμενοι μιλούν για "ρυπογόνο πυρίτιο" στις Σκουριές; Μα τι ρωτάμε;;; Μόλις πριν λίγες μέρες έκαναν λόγο για "συγκέντρωση όξινων νερών" σε στοές των Σκουριών!!!! (Δείτε εδώ)

Επιτέλους, δεν υπάρχει ταβάνι σ' αυτό το όργιο παραπληροφόρησης;;;