Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΟΨΙΜΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ

Μέχρι χθές ήταν... μισθοφόροι, σήμερα έγιναν... εργαζόμενοι!!!
Η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" δημοσιεύει σήμερα ρεπορτάζ για τη διαμαρτυρία των υπαλλήλων της εταιρείας security που έχει αναλάβει τη φύλαξη των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων στη ΒΑ Χαλκιδική. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι 150 εργαζόμενοι της εταιρείας διαμαρτύρονται γιατί μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους, καθώς επίκειται αλλαγή της εργολήπτριας εταιρείας που θα αναλάβει την εργολαβία της φύλαξης των κτιρίων διοίκησης, των μεταλλείων και των εργοταξίων.

Από την πλευρά μας δε θα μπούμε στη διαδικασία να παίξουμε με τη στεναχώρια και τη θλίψη αυτών των εργαζομένων, καθώς είναι βέβαιο πως οι στιγμές που περνούν είναι αυτό που λένε "να μην τις ζει ούτε ο μεγαλύτερος σου εχθρός". Το να χάνεις τη δουλειά σου στη μέρες μας είναι σαν να υποχωρεί η γη κάτω από τα πόδια σου. 

Η ανασφάλεια για το τι σου ξημερώνει αύριο σε συνδυασμό με τις περιορισμένες επιλογές που προσφέρει η παρούσα αγορά εργασίας στην Ελλάδα, είναι ένα συναίσθημα που σε τσακίζει ψυχολογικά.

Το να ευχηθούμε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση γι' αυτούς τους εργαζομένους είναι το δεδομένο, καθώς αυτοί οι εργαζόμενοι στο κομμάτι που τους αναλογούσε πρόσφεραν, ίσως και με το παραπάνω. Το κυνηγητό που δέχτηκαν από τους αυτόκλητους προστάτες της ΒΑ Χαλκιδικής είναι ανεπανάληπτο. Οι εμπειρίες τους ίσως και να γεμίζουν ολόκληρη βιβλιοθήκη.

Εκεί επάνω είναι που προκαλεί και ανατριχίλα το όψιμο ενδιαφέρον της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", η οποία έχοντας υιοθετήσει άκριτα τις ετικέτες που είχαν κολλήσει σ' αυτούς τους εργαζόμενους οι αντίχρυσοι έδωσε τη δική της... μάχη για την απαξίωση του έργου και του ρόλου τους.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει σε χρονολογική σειρά τις "ενέδρες" που στήθηκαν σε βάρος τους για να χαρακτηριστούν π.χ."δράστες ομηρίας... φιλήσυχων περιπατητών του δάσους" και να οδηγηθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου; 

Ποιος μπορεί να βγάλει από τη μνήμη του τις σκηνές που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του εργοταξίου των Σκουριών, κατά την εγκληματική επίθεση που σημειώθηκε στις 17 Φεβρουαρίου, όπου οι δράστες της επίθεσης έδεσαν εργαζόμενους και τους περιέλουσαν με βενζίνη;

Σίγουρα όχι αυτοί οι εργαζόμενοι και το σύνολο της κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής μαζί τους. Όμως για την "Ελευθεροτυπία", αλλά και γι' άλλα μέσα του αντιμεταλλευτικού τύπου (έντυπα και ηλεκτρονικά) αυτοί οι εργαζόμενοι ήταν οι "κουκουλοφόροι" και οι "μισθοφόροι", που εμπόδιζαν τους... αγνούς ακτιβιστές να εκφράσουν την αγωνία και την ανησυχία τους για το μέλλον αυτής της περιοχής, ενώ επίσης ήταν και εκείνοι που έλεγαν ψέματα στις καταθέσεις που έδωσαν στην αστυνομία για τον τρόμο και το φόβο που ένιωσαν για τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της καταδρομικής εφόδου.

Απόδειξη αυτού και η σημερινή δημοσίευση σύμφωνα με την οποία ο κίνδυνος που έζησαν αυτοί οι άνθρωποι αποδίδεται στην αστυνομία (... σύμφωνα με την αστυνομία κινδύνεψαν όταν οι εισβολείς τους περιέλουσαν με βενζίνη και τους απείλησαν ότι θα τους κάψουν...) και όχι στα ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας και προκάλεσαν ανατριχίλα σ' ολόκληρο το πανελλήνιο.

Επειδή όμως η ζωή αποδεικνύει καθημερινά, πόσο αμείλικτη είναι με τους επιλεκτικούς μνημονευτές του δικαίου και του άδικου, ευχόμαστε η περίπτωση αυτών των εργαζομένων να είναι η τελευταία, που η συγκεκριμένη εφημερίδα αλλά και κάθε εφημερίδα ανάλογης αντιμεταλλευτικής κατεύθυνσης, αντιμετωπίζει με τόσο άδικο τρόπο.

 




9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απο την πόλη έρχομαι και στην κορυφή κανέλα........

Ανώνυμος είπε...

Αηδία.....

Ανώνυμος είπε...

17 Δεκεμβρίου 2013 - 8:58 και 10:53 μ.μ

Αηδία για τους μεταλλαγμένους κονδυλοφόρους, που από την πόλη έρχονται και ψάχνουν για κανέλα στον Κάκαβο.

Ανώνυμος είπε...

Τι θελει να πει εδω ο ποιητης;

Ανώνυμος είπε...

Η ντροπή δεν είναι δουλειά ρε......!!

Ανώνυμος είπε...

@18 Δεκεμβρίου 2013 - 3:40 μ.μ

Αυτό να το πείς σε εκείνους που έκαναν την ξεφτίλα ιδεολογία και τον παρασιτισμό επάγγελμα.

Ανώνυμος είπε...

@ 3:40 μ.μ.
είσαι συρι(τ)ζάκι ή με φαίνεται;

κυριακή σχόλη είπε...

5000, 2000, 1600, 1450, 1300, 1000 εργαζόμενοι.

Πάρε κόσμε. Πόσους εργαζόμενους θα έχουμε για σήμερα;

Εγώ λέω να μετρήσετε και τα μουλάρια των υλοτόμων που δουλεύουν στο βουνό. Γιατί όχι; Εάν δεν ήταν το πρότζεκτ τι θα κάνανε τα μουλάρια; Μη σας πω να προσμετρήσουμε και τους σανοπώλες που έχουν περισσότερη δουλειά λόγω πρότζεκτ.

Ανώνυμος είπε...

Ψυχραιμία λίγο όλοι, καλά κάνει ο αρθρογράφος κι επισημαίνει! Διώχνουν τα παιδιά που είτε αρέσει είτε όχι ήταν τουλάχιστον με τα χέρια "κάτω" σε κάθε "θερμό περίπατο" για να φέρουν τι; Ποια η πίσω πλευρά του φεγγαριού; Τι θα γίνει τώρα με τους όψιμους Κακαβίτες οικολόγους; Θα μπορούν να φτάσουν έστω μέχρι κι εκεί που πήγαιναν; Το βουνό έχει και πλαγιές. Ποίοι αναλαμβάνουν; Κρίμα γιατί είναι ελληνόπουλα και θα πεινάσουν σπίτια... Καλώς να δεχθείτε το νέο κύμα. Η Κα Ιγγλέση ή ο κος Καμμένος θα φροντίσουν αυτές τις οικογένειες; Μένει να δούμε την εξέλιξη, μυρίζει περίεργα...