Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΓΙΑ ΠΟΙΑ "ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ" ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ" ΜΙΛΑΜΕ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ???

Φώτο από το Halkidikinews
Με αφορμή προηγούμενη ανάρτηση που αφορούσε το άρθρο της φοιτήτριας βιολογίας του ΕΚΠΑ Μαρούλας Τσαγκάρη για τα επακόλουθα της οικολογικής υποκρισίας, σκεφτήκαμε ότι στη ΒΑ Χαλκιδική είχαμε την "ευχή" και την "κατάρα" να ζήσουμε τη "δημιουργική" ένταση αυτής της υποκρισίας.

Η παραπλάνηση και η στρεψοδικία έφτασε μέχρι του σημείου να θεωρείται "καταστροφικό" για το περιβάλλον το επάγγελμα του εργαζόμενου στα μεταλλεία, όταν μάλιστα αυτοί οι εργαζόμενοι συμμετέχουν σε έργα με θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο, όπως η λιθογόμωση των στοών για την εξαφάνιση του φαινομένου των όξινων νερών, ο καθαρισμός των παλιών αποθέσεων στις λίμνες τελμάτων της Ολυμπιάδας, η διευθέτηση ρεμάτων και η κατασκευή χώρων υγειονομικής ταφής.

Αντιθέτως, στη νέα εκδοχή της "κολυμβήθρας του Σιλωάμ", που εμπνεύστηκαν οι ντόπιοι καθοδηγητές της αντιαναπτυξιακής οικολογίας, συμβατό με το... περιβάλλον θεωρείται το να καταπατάς νόμους, αποφάσεις και τη βούληση του κράτους, της δικαιοσύνης και των τοπικών κοινωνιών, επειδή έτσι νομίζουν εκείνοι ότι είναι το "οικολογικά¨πρέπον και σωστό. 

Στην απευκτέα περίπτωση που δεν αποδέχεσαι αυτή την αντίληψη με τη διαπόμπευση, τη στοχοποίηση και την ιδεολογική τρομοκρατία για το... καλό σου, τότε να αναλαμβάνει δράση η βία και ο εξτρεμισμός..., πάλι για το καλό όλων μας.

Μετά το "ξέπλυμα" του... κακού από το... καλό και το αντίστροφο ακολούθησε και η "μεταποίηση", ούτως ώστε να μην μείνει και παραπονεμένο το οικονομικό σύστημα, που από μπροστά καταδικάζεται από τους "αγωνιστές" του περιβάλλοντος και από πίσω αποθεώνεται με τις καθημερινές δραστηριότητες τους, καθώς είναι εκείνο που τους τρέφει με οικονομικούς πόρους, χωρίς εκείνοι να καταβάλουν και ιδιαίτερο κόπο, μέσω επιχορηγήσεων και δωρεών, που σε άλλες περιπτώσεις κα όταν εκείνες δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους είναι αποδοκιμαστέες και ύποπτες....

Τι μας λέει η λογική τους; Να μην αξιοποιούμε τους ορυκτούς πόρους που μας προίκισε η φύση, αλλά να πουλάμε χωρίς παραστατικά και αποδείξεις σουβενίρ με την ονομασία "SOS Xαλκιδική", επειδή είναι για την ενίσχυση του... αγώνα προστασίας της φύσης!!! 

Και είναι τόσο "οικολογικά' αυτά τα σουβενίρ, που η ιστορική μνήμη τα έχει καταχωρίσει ορισμένα απ' αυτά φορεμένα ακόμη και σε επιθέσεις με βόμβες μολότοφ και άλλων εύφλεκτων υλικών ακόμη μέσα στο δάσος, που υποτίθεται ότι κινδυνεύει να χαθεί και μαζί μ' αυτό και όλοι εμείς...

Θαυμάζουμε τους... εναέριους ελιγμούς της λογικής τους, αλλά προτιμούμε να είμαστε πιο προσγειωμένοι και κυρίως πιο παραγωγικοί ως κοινωνία.

 Γιατί τόσο η ανάπτυξη, όσο και η προστασία του περιβάλλοντος δεν γίνεται με λόγια, αλλά με έργα...