Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΕΝΑ "ΕΝΩΤΙΚΟ" ΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ...


Διαβάζοντας τη σημερινή «Ελευθεροτυπία» για τους... μνηστήρες της αντιμεταλλευτικής υποψηφιότητας του δημαρχιακού θώκου του δήμου Αριστοτέλη και κάτω από από ποια διαδικασία θα προκύψει η μοναδική υποψηφιότητα του συνδυασμού "Ενωτική Πρωτοβουλία", μας έκαναν εντύπωση τα εξής: 
  •   η εφημερίδα προσπαθεί να εμφανίσει το εγχείρημα ζύμωσης, ωρίμανσης και κατάληξης σε μια υποψηφιότητα, ως μια διαδικασία στην οποία συμμετέχει ενεργά όλη η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής
  •  από μόνη της η εφημερίδα αναφέρει ότι «η δοκιμασία επιλογής θα γίνει σε 4 - 5 χωριά του δήμου», χωρίς να αναφέρει πουθενά ότι στο δήμο υπάρχουν συνολικά 16 χωριά. Τα 4 χωριά που αναφέρει η εφημερίδα είναι τα χωριά του παραλιακού μετώπου. Δηλαδή η Ιερισσός, τα Ν. Ρόδα, η Ουρανούπολη και η Αμμουλιανή. Επομένως, το ερώτημα που προκύπτει είναι ποια «τοπική κοινωνία» θα εκφράζει η υποψηφιότητα που θα προκύψει; Το σύνολο της σε καμία περίπτωση.
  • επίσης, κατά τη γνώμη μας, η διαδικασία των προκριματικών εκλογών που θέλουν να εφαρμόσουν οι εγκέφαλοι αυτού του εγχειρήματος θυμίζει περισσότερο «μάντρωμα» και πρώτη καταμέτρηση των κουκιών, παρά γνήσια έκφραση λαϊκής βούλησης, καθώς όπως είναι γνωστό σ’ αυτές τις περιοχές όπου έχει επιβληθεί το αντιμεταλλευτικό μένος, επικρατεί  ιδεολογική τρομοκρατία και  η ψυχολογική βία. Αν κάποιος κάτοικος δε θελήσει να λάβει μέρος, αυτομάτως εισέρχεται στη «μαύρη λίστα», με ότι αυτό συνεπάγεται για μικρές και κλειστές κοινωνίες.
  •  όπως αναφέρει η εφημερίδα, στόχος αυτού του συνδυασμού θα είναι: «η διακοπή της λειτουργίας των μεταλλείων της «Ελληνικός Χρυσός» και της «Eldorado Gold» στην περιοχή, ο αποχαρακτηρισμός της από περιοχή αποκλειστικής βιομηχανικής και μεταλλευτικής δραστηριότητας και η προώθηση ενός διαφορετικού μοντέλου ανάπτυξης, της αειφόρου, που θα σέβεται το περιβάλλον, τη ζωή και το μέλλον των κατοίκων.». Θα πάει δηλαδή ο «εκλεκτός» του συνδυασμού, που θα τον έχουν επιλέξει οι κάτοικοι 4 χωριών για να  να πείσει τους κατοίκους των 12 Μαδεμοχωρίων για την υποψηφιότητα του, έχοντας αυτή την ατζέντα επιχειρημάτων; Μήπως λέμε μήπως αυτή η ατζέντα απευθύνεται σε κατοίκους άλλου δήμου, όπου δεν θα υπάρχουν τα Μαδεμοχώρια; Μήπως τελικά αυτοί που δήθεν ρωτούσαν για το αν ευσταθούν τα σενάρια διαχωρισμού του δήμου Αριστοτέλη, είναι οι ίδιοι που τα διακινούν και εκείνοι που επί της ουσίας θέλουν το διαχωρισμό του δήμου;;;
  • «Ο ΣΥΡΙΖΑ», όπως γράφει το δημοσίευμα «δεν πρόκειται να κατεβάσει δικό του υποψήφιο», αλλά θα στηρίξει αυτόν που θα προκύψει από τη διαδικασία εκλογής.
Κατά τη γνώμη μας, είναι περιττό αυτό το στοιχείο που αναφέρεται, καθώς οι περισσότεροι εκ των υποψηφίων ή ανήκουν πολιτικά στο ΣΥΡΙΖΑ ή σε συγγενή πολιτικό χώρο με το ΣΥΡΙΖΑ, πλην ενός υποψηφίου, ο οποίος μάλλον χρησιμοποιείται σαν «λαγός», παρά την πολυετή ιστορία που’χει σε αντιμεταλλευτικούς αγώνες.
  • όποιος διαβάσει προσεχτικά την «Ελευθεροτυπία» θα καταλάβει ότι σπρώχνει συγκεκριμένο υποψήφιο και επιχειρεί να κάψει την πιθανή κάθοδο στις εκλογές του πρώην δημάρχου Σταγείρων - Ακάνθου. Από τους  6 συνολικά «μνηστήρες» εντόπισε και μίλησε με έναν (τον κ. Παναγιωτόπουλο), ο οποίος έλαβε το... βάπτισμα του αντιμεταλλευτικού πυρός (όπως και όλοι οι άλλοι) μέσα από τις περίφημες «ενημερωτικές» ημερίδες που συμμετείχε.
Ελπίζουμε να κατάλαβαν και εκείνοι που δεν το είχαν καταλάβει μέχρι σήμερα, ότι η... ενημέρωση ήταν το πρόσχημα. Επί της ουσίας, χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία σύγχυσης και πόλωσης στην κοινωνία και βεβαίως για την προετοιμασία αυτών των νέων πολιτικών.

Στη δημοκρατία όμως δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αρκεί βέβαια εκείνοι που την επικαλούνται συνεχώς να μην το κάνουν για φιλολογικούς λόγους, αλλά για ουσιαστικούς. Και το κυριότερο να σέβονται τόσο την ίδια τη δημοκρατία, όσο και τα μαθηματικά της...


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι αντίχρυσοι αντιγράφουν το σύστημα εκλογής προέδρου στην Αμερική.Οι υποψήφιοι βγαίνουν από το εκλεκτορικό σώμα. Ο Alexis Texas κάνει τα πειράματα του στη Χαλκιδική.
Θα κλάψει!!!

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε αυτή η ιστορική εφημερίδα που λέγεται "Ελευθεροτυπία" ήταν σοβαρή. Kατάντησε φερέφωνο αστείων παπαγάλων.

VLAKWATER....!

Ανώνυμος είπε...

λοιπον πολιτες...

Από τα όσα γράφεις δεν ευσταθεί σχεδόν τίποτα.
Θα ξεκινήσω απο τις κάλπες που θα στηθούν στα χωριά.
εκτός απο τα χωριά που αναφέρεις κάλπη θα υπάρχει και στην Αρναία και στην Μ. Παναγία.
οπότε το επιχείρημα σου είναι άκυρο.
Για το μάντρωμα των ψήφων που λες δεν υφιστατε τέτοιο θέμα γιατί ήδη εχουν υπογραψει την διακήρυξη απο την ίδρυση της ενωτικής πρωτοβουλίας 1700 άτομα.
Δεύτερη ακύρωση στην παράγραφο της λάσπης.
Ο εκλεκτός αυτός που λες θα έχει προκύψει απο την βάση του κόσμου.
Οι διαδικασίες που έγιναν απέδειξαν πως εφαρμόζουμε την πιο άμεση δημοκρατία.
Να συμπληρώσω επίσης στην Ελευθεροτυπια οτι < πέρα απο τον αποχαρακτηρισμο της περιοχής θα γίνει εθνικοποίηση των ήδη υπαρχόντων μεταλλείων>
Για το που ανήκει πολιτικά ο κάθε υποψήφιος κάνεις τραγικό λάθος και σπερνεις πολιτικό διχασμό.
Κατ αρχάς όλοι μας ανήκουμε πολιτικά κάπου.
Έτσι και όλοι οι υποψήφιοι.
Απ αυτούς που λες ΕΝΑΣ μόνο ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι υπόλοιποι ανήκουν σε διαφορετικα κόμματα και μην προσπαθείς να τους βαφτίσεις ΣΥΡΙΖΑιους.
Η απόδειξη στον σεβασμό της δημοκρατίας απο την πλευρά μας είναι η αμεσότητα στην επιλογή του τελικού υποψηφίου.
Η λάσπη απο την πλευρά σας είναι αναμενόμενη και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πτοούμαστε!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αστεριξ έχεις κάθε δικαιώμα να διατηρείς την άποψη σου έτσι όπως αυτή εκπορεύεται από το κομματικό κέντρο στο οποίο είσαι προσκείμενος, δηλαδή το ΣΥΡΙΖΑ.

Το δυστύχημα για εσένα είναι πως όταν δεν τρολάρεις με τα σχόλια σου αναγκάζεσαι να αυτοδιαψεύσεις δια της πλαγίας οδού παλαιότερα σχόλια των οποίων οι "προφητείες" δεν εκπληρώθηκαν ποτέ.(Βλέπε τα πρόσφατα σχόλια σου για το Μίχο και την εκδήλωση που έκανε στην Αρναία).

Κατά τη γνώμη μας, αυτή η διαδικασία παραπέμπει σε ανάλογες διαδικασίες παρελθουσών εποχών απονομής κάρτας η πιστοποιητικού φρονημάτων.

Σ' ότι αφορά τα 'βαφτίσια" και τη "λάσπη" αυτά να πείς αλλού και όχι σε εμάς. Το ποιοί έχουν σχέση και εξάρτηση από τέτοιες πρακτικές είναι γνωστό όχι μόνο στη Χαλκιδική αλλά σ' όλο το πανελλήνιο.

Καλή επιτυχία να'χετε.

Ανώνυμος είπε...

πολίτες..
29 Δεκεμβρίου 2013 - 1:52 μ.μ.

Δεν βλέπω κάποιο επιχείρημα σου γι αυτά που ισχυρίζεσαι για μένα στο σχόλιο σου.
Τίποτα δεν αναιρώ απ όσα έχω πει και δεν αυτοδιαψεύδομαι πουθενά.
Η άποψη μου που λες δεν είναι άποψη αλλα τα γεγονότα και οι διαδικασίες.
Σου δίνω ακριβέστατο ρεπορτάζ γι αυτά που προηγήθηκαν με τις διαδικασίες ανάδειξης του υποψηφίου δημάρχου κι εσύ το αμφισβητείς.
Ας είναι.. κανε μόνο σου ρεπορτάζ απο εφημερίδες, κουτσομπολιά και δημοσιεύμετα.
Ο πανικός σας είναι διάχυτος μετά το δελτίο τύπου που έχουμε βγάλει και απο τις δημοσιεύσεις που εχουν γίνει.
Τώρα για τις διαδικασίες παρελθουσών εποχών που λες θα πρέπει να μου ορίσεις για να καταλάβω σε ποιες εποχές αναφέρεσαι διοτι τόσο δημοκρατικές διαδικασίες στην Ελλάδα δεν εχουν γίνει ΠΟΤΕ!!!!!! Γίνε λίγο ποιο συγκεκριμένος!!!
Όσο για τα βαφτίσια και τις λάσπες δεν μπορώ να τα πω άλλου γιατί τα βλέπω αποκλειστικά στο blog σας και φυσικά σχολιάζω και καυτηριάζω αυτά.
Η λάσπη ξεκίνησε απο το συγκεκριμένο άρθρο και προχώρησε στο επόμενο για την ελευθεροτύπια.
Ένα έχω να σας πω.
απο δω και στο εξής μέχρι και την εκλογή του νέου δημάρχου όταν γίνουν οι εκλογές θα χάσετε τον ύπνο σας απο την αγωνία για το μέλλον σας κι εσείς και ο Πάχτας.
ετοιμαστείτε λοιπον για τον νέο δήμαρχο που σας το προδιαγράφω απο το ρεύμα που έχει και θα είναι ο Κυριάκος Παναγιωτόπουλος!!!!
τρέμετε λοιπον!!!!!!!!!
140 ήμερες μέχρι την εκλογική διαδικασία και φυσικά την ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΑ του Πάχτα!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Υ.Γ. μια πρόταση απο εμένα για σας και τον Πάχτα.
βρείτε επαγγελματίες λασπολόγους απο την Αθήνα για την λάσπη που θα ρίξετε στο πρόσωπο του Παναγιωτόπουλου γιατί η δική σας είναι πολύ λίγη για να τα καταφέρετε.
Τα επάνω χωριά στηρίζουν Παναγιωτόπουλο.
Η τελευταία πληροφορία που σου δίνω είναι προσφορά!!!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αστερίξ να σαι καλά. Ευχαριστούμε για την προσφορά σου, αλλά λόγω της αποδεδειγμένης αναξιοπιστίας σου επίτρεψε μας να σου πούμε να την κρατήσεις για τον εαυτό σου.

Ειλικρινά εμείς δεν έχουμε κανένα φόβο και καμία ανησύχια για όσα ισχυρίζεσαι. Εμείς απλά σχολιάζουμε ή αναρωτιόμαστε για τη λογική (;) των πράξεων και των ισχυρισμών σας.

Εσείς όπως λέτε έχετε το λαό μαζί σας και το "άλογο κούρσας" τον κ. Παναγιωτόπουλο.

Επομένως, ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα.

ΥΓ. Με κάθε σεβασμό και χωρίς διάθεση υποτίμησης, μην μας περεξηγείς αν δεν παίρνεις τις απαντήσεις που θέλεις ή περιμένεις.

Δεν διαβάσουμε από την αρχή ως το τέλος όλα τα σχόλια σου. Απλά προσέχουμε να μην είναι τρολιές, (όπως συνηθίζεις δυστυχώς, λόγω του κομματικού φανατισμού και της εμπάθειας σου) και να μην περιέχουν ύβρεις. Οι ματιές μας είναι διαγώνιες, διότι επαναλαμβάνεσαι φίλε...

Και πάλι σου ευχόμαστε καλή χρονιά και καλά ξεμπερδέματα μεταξύ σας.

Ανώνυμος είπε...

παραδέξου το φίλε μου οτι ηταν γκάφα ολκής το άρθρο που ανεβάσατε για τον Μίχο ή τον λόγο που τον στηρίξατε μέσα απ αυτο το άρθρο για να φανεί η αναξιοπιστία μου.!!!!
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟς ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ!!!
Πέρα όμως απ οτι μας χωρίζει σου εύχομαι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να έχεις μια πολύ καλή χρονιά κι εσύ και οι αγαπημένοι σου. Η ευχή μου είναι σίγουρο οτι θα πιάσει τοπο γιατί μαζί με μας θα απελευθερωθείς κι εσύ μαζί μας!!!
Ευχαριστώ για τις ευχές σου!!!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αστερίξ, ειλικρινά χάνεις το χρόνο σου και καίς κύτταρα του εγκεφάλου σου αναζητώντας σ' εμας τέτοιου είδους εμμονές και κολλήματα.

Έμείς φίλε τέτοια κόμπλεξ δεν έχουμε.

Και πάλι σου ευχόμαστε καλή χρονιά και ότι επιθυμείς.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ χρονιά με υγεία και ευτυχία σε όλους τους εργαζόμενους στην εταιρεία.

ΑΣΤΕΡΙΞ