Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΚΑΙ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΨΗΦΙΣΕ Η ΒΟΥΛΗ

*Ακολουθεί επισήμανση του blog
Την άρση της ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου για τις προτροπές του προς τους πολίτες να λιντσάρουν τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα, υπερψήφισε το απόγευμα της Τετάρτης η Βουλή.

Πέραν του κ. Καμμένου, αίρεται και η ασυλία του βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλου της Χρυσής Αυγής, για παράνομη οπλοφορία, αλλά και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νικήτα Κακλαμάνη, για την υπόθεση της δημιουργίας χώρου στάθμευσης σε αλσύλλιο.



Αντίθετα, καταψηφίστηκε η πρόταση για άρση της ασυλίας του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη, για εξακολουθητική απιστία με ζημία ανώτερη των 150.000 ευρώ, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Υπενθυμίζεται πως οι κύριοι Καμμένος και Κακλαμάνης είχαν ζητήσει οι ίδιοι την άρση της ασυλία τους.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Καμμένου ψήφισαν 148 βουλευτές, κατά ψήφισαν 100, τέσσερις ψήφισαν «παρών», ενώ μετρήθηκε και μία λευκή ψήφος.

Για τον κ. Ηλιόπουλο, 233 έδρες τάχθηκαν υπέρ, 14 ψήφισαν «παρών» και υπήρξαν δύο λευκά.

Όσον αφορά τον κ. Κακλαμάνη, 177 βουλευτές ψήφισαν υπέρ, 66 κατά, εννέα ψήφισαν «παρών», ενώ καταγράφηκε και ένα λευκό.

Στην περίπτωση του κ. Σταθάκη, 59 μέλη του κοινοβουλίου τάχθηκαν υπέρ, 171 κατά. Εικοσιένας ψήφισαν «παρών» και δύο «λευκό».
Αναδημοσίευση από www.skai.gr

*ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΟΥ BLOG: Πριν γίνει η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του κ. Καμμένου και των άλλων δυο βουλευτών, μάθαμε ότι υπήρξε κόντρα  ανάμεσα στον πρόεδρο των ΑΝΕΛΛ και τον υφυπουργό ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας Νότη Μηταράκη με φόντο τη μεταλλευτική επένδυση στη ΒΑ Χαλκιδική.

Ειπώθηκαν κάποια ενδιαφέροντα πράγματα και από τις δύο πλευρές. Κάποια ήδη γνωστά και κάποια άλλα εντελώς... άγνωστα. Αμφότερα θα τα σχολιάσουμε σε νεότερη ανάρτηση μας.