Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑ "ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΑ ΝΕΑ"

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, κατά τη χθεσινή του ομιλία στο πλαίσιο της ψηφοφορίας για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του, επικαλέστηκε μια σειρά δικαιολογιών για να πείσει το σώμα μεταξύ άλλων, πόσο καταστροφική και επιζήμια είναι η μεταλλευτική επένδυση για το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της ΒΑ Χαλκιδικής .

Ακούγοντας το βίντεο της ομιλίας του γίνεται αντιληπτό, ότι πηγή των πληροφοριών και των στοιχείων που προσκόμισε για να κατατεθούν στα πρακτικά της βουλής ήταν πληροφορίες και δημοσιεύσεις από αντιμεταλλευτικά έντυπα, site και blog. 

Αυτή η επιλογή ήταν δυστυχώς για τον κ. Καμμένο και η αιτία που πολλά από τα όσα είπε δεν ανταποκρίνοντανν στην πραγματικότητα. Όπως για παράδειγμα η ταύτιση του επενδυτικού έργου στη Χαλκιδική με το project της Ρόσια Μοντάνα από την Gabriel Resources στη Ρουμανία. (Διαβάστε εδώ)

Μέσα σ' όλα τα στοιχεία που προσκόμισε ο κ. Καμμένος ήταν και μια φωτοτυπημένη σελίδα από το 7ο τεύχος του περιοδικού "Μεταλλευτικά Νέα", που εκδίδει η ίδια η εταιρεία και στο οποίο έγινε αναφορά για τα ανταποδοτικά ωφελήματα που προσφέρει στο δήμο στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. (Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο στο 7ο λεπτό)

Ως γνωστόν, γι' αυτό το ζήτημα έχει γίνει πολύ κουβέντα, κυρίως συνωμοσιολογικού επιπέδου, υποκινούμενη από εκείνους που τη μία χτυπιούνται και διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους, ότι αυτή η επένδυση δεν αποδίδει κανένα οικονομικό όφελος στα ταμεία του Ελληνικού δημοσίου , ενώ την άλλη υποστηρίζουν, για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τις δικές τους πάσης φύσεως ακρότητες,  ότι τα χρήματα αυτά δίνονται για την εξαγορά της τοπικής κοινωνίας και των θεσμικών δομών της Ελληνικής πολιτείας.

Το πιο αστείο όλων είναι, όπως λένε, ότι το αποκάλυψαν οι ίδιοι αυτό το "μέγα σκάνδαλο", ενώ είναι δημοσιευμένο σε έντυπο που κυκλοφορεί απο την ίδια την εταιρεία σε 20.000 αντίτυπα σ' ολόκληρη τη χώρα.!

Η ανακολουθία, ο παραλογισμός και η γραφικότητα στις καλύτερες στιγμές της. Ο κ. Καμμένος φαίνεται πως έχει ποντάρει πολιτικά σ' αυτήν τον τρόπο διαχείρισης της υπόθεσης μ' αυτά τα χαρακτηριστικά και έτσι όπως αυτά λανσάρονται στη δημοσιότητα από το αντιμεταλλευτικό λόμπι.

Το οξύμωρο στοιχείο με τη στάση του κ. Καμμένο είναι ότι έχει ταχθεί σε πρόσφατες δηλώσεις υπέρ της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας με τη συνδρομή μάλιστα Αμερικανικών και Ρωσικών κεφαλαίων. Το τι εννοούσε πραγματικά αποτελεί γρίφο με βάση τον τρόπο που πολεμάει χωρίς κανένα προφανή λόγω μια επένδυση που έχει αδειοδοτηθεί από την πολιτεία, εγκριθεί από το ΣτΕ και προσφέρει όραμα και ελπίδα σε μια κοινωνία, που εν μέσω κρίσης, η πλειονότητα της την αγνοεί λόγω της ύπαρξης των επενδυτικού σχεδίου στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Όλοι κάνουμε λάθη. Εν προκειμένω τα λάθη, που κατά τη γνώμη μας, έχει κάνει ο κ. Καμμένος οφείλονται ΚΥΡΙΩΣ στη λανθασμένη πληροφόρηση που του παρέχεται από κάποιους που υποτίθεται, ότι γνωρίζουν αυτά τα ζητήματα πολύ καλύτερα από εκείνον. Και εκείνος βέβαια υιοθετεί τις πληροφορίες τους, χωρίς καμία διασταύρωση των στοιχείων που εμπεριέχουν.

Θεωρούμε, ότι τα "Μεταλλευτικά Νέα" είναι μια αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης, καθώς φέρουν την υπογραφή και την ευθύνη της ίδιας της εταιρείας. Ας ρίξει μια ματιά και ας συγκρίνει αυτά που ξέρει σε σχέση μ' αυτά που δημοσιεύονται ειδικά στο 8ο τεύχος που κυκλοφόρησε στα τέλη του περασμένου μήνα.

Ακολουθεί η ηλεκτρονική έκδοση του τελευταίου τεύχους των "Μεταλλευτικών Νέων" με τίτλο: "ΑΛΗΘΕΙΕΣ & ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ"