Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΤΕΛΙΚΑ, Η... ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ Η... ΠΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ "ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ" ΣΤΗΝ ELDORADO!

Πολύ ασαφής, ως προς τις εξηγήσεις που δίνει, είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφορικά με τα ερωτήματα που ανέκυψαν σ' ότι αφορά το επενδεδυμένο ποσό των 150.000 ευρώ που είναι τοποθετημένο στο χαρτοφυλάκιο της Blackrock, μια εκ των μεγαλυτέρων μετόχων της Eldorado. (Δείτε εδώ)

Ο κ. Τσακαλώτος σε μια λιτή ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σε ιστολόγια του ΣΥΡΙΖΑ,  υποστηρίζει ότι:
  •  Τα ποσά που επενδύθηκαν δεν αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας.
  •  Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των ποσών δεν αποκτήθηκε καν από εμένα. Είναι αποταμιεύσεις του πατέρα μου, στις οποίες κάποια στιγμή έγινα συνδικαιούχος.
  • Ουδέποτε ασχολήθηκα προσωπικά με τη διαχείριση των εν λόγω ποσών
Σεβαστές οι απαντήσεις του κ. Τσακαλώτου, ωστόσο δεν έδωσε τις διευκρινίσεις που όλοι περίμεναν, για το εαν και κατά πόσον είναι συνειδητή η τοποθέτηση χρημάτων σε επενδυτικά κεφάλαια που αφορούν τις δραστηριότητες της Eldorado. 

Δεν ακούγεται πολύ λογικό πάντως, για έναν πανεπιστημιακό και δη της επιστήμης της οικονομίας, να δείχνει ότι δεν έχει σχέση με τη διαχείριση της περιουσίας του.

Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας μπορεί να κρατήσει για τον εαυτό του τα συμπεράσματα που βγαίνουν από την ανακοίνωση του κ. Τσακαλώτου.

Τα ίδια ισχύουν και για τον έτερο επενδυτή βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος στο Βήμα Fm υποστήριξε ότι όλα αυτά που ακούγονται είναι "σενάρια επιστημονικής φαντασίας". (Δείτε εδώ)

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

λέει κάποια παροιμία...
αλλα κι αλλα και της παρασκευής το γάλα δεν βλάφτει...

το πολύ σημαντικό για σήμερα στην Β.Α. Χαλκιδική και για το μέλλον της χώρας μας είναι αυτή η είδηση και όχι ο Σταθάκης με τον Τσακαλώτο...

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=405360


ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Μας μπέρδεψες Αστερίξ, θα χαιρόσουν αν έρθει η blackwater η όχι; Γιατί αν έρθει, εσείς δύσκολα θα ξαναπατησετε εκεί πάνω... Όπως καταλαβαίνεις τα παιδιά της blackwater δεν αστειεύονται. Και σίγουρα δε θα κάνουν τις m@l@kies της ΕΛΑΣ.
Εμάς πάντως πολύ θα μας λείψουν τα πλάνα του Σεκερογλου.

Ανώνυμος είπε...

όχι βέβαια δεν θα χαιρόμουν για έναν στρατό δολοφόνων και κατοχής.
εάν τελικά έρθει θα είναι η πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που θα εφαρμοστούν οι ειδικές οικονομικές ζώνες.
Τι σημαίνει αυτο?? ας φροντίσουν να το μάθουν πρώτα οι εργαζόμενοι που θα είναι οι σκλάβοι των καναδών επίσημα πια!!!
Το αν θα πατήσουμε εκεί πάνω ξανά θα σου απαντήσω με δυο συνθήματα...
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ και
ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ!!!!!!!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Υ.Γ.1
ααα ξέχασα να σου πω αυτά τα συνθήματα θα τα φωνάζουν μαζί μας και οι μεταλλωρύχοι όταν θα εφαρμοστεί η ειδική οικονομική ζώνη!!!!
Υ.Γ.2
τι ειναι οι ΕΟΖ
Οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, εν συντομία Ε.Ο.Ζ., είναι μια μοντέρνα εκδοχή των παλιών αποικιών. Είναι κράτος εν κράτη. Δηλαδή μέρος της εδαφικής επικράτειας ενός κράτους εκχωρείται σε ιδιώτες επενδυτές με:

ειδικό εργασιακό καθεστώς
ειδικό φορολογικό καθεστώς
και ειδικό διοικητικό καθεστώς
προκειμένου να το αξιοποιήσουν προς όφελός τους. Ειδικές Οικονομικές Ζώνες έχουμε πάμπολες στον κόσμο -γύρω στις 3.500- και αφορούν χώρες που βρίσκονται είτε σε χρεοκοπία, είτε στο χείλος χρεοκοπίας για να υπάρχει το άλλοθι της δημιουργίας τους. Χαρακτηριστικό και (επικίνδυνα πολύ) κοντινό μας παράδειγμα είναι η ελεύθερη οικονομική ζώνη στην ανατολική θράκη και που απέχει μόλις 120 χιλιόμετρα από τα σύνορά μας στη Θράκη. Οι “επιχειρήσεις” της συγκεκριμένης ειδικής οικονομικής ζώνης δεν πληρώνουν κανένα φορό, δεν πληρώνουν ΦΠΑ, δεν πληρώνουν δασμούς κι έχουν διαφορετικό νόμισμα από την υπόλοιπη τουρκική επικράτεια (συγκεκριμένα έχουν δολλάριο σε σταθερή ισοτιμία με το τουρκικό νόμισμα για να υπάρχει το κίνητρο των “ξένων επενδύσεων”) . Χαρακτηριστικό όλων αυτών των ΕΟΖ αλλά και της συγκεκριμένης είναι πως δεν απασχολούν ντόπιο προσωπικό, αλλά αλλοδαπούς και δει “εισαγώμενους” από τα βάθη της Ανατολίας. Αυτούς αναλαμβάνουν να τους φέρνουν ειδικοί “αντζέντηδες” και να τους ανανεώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα (συνήθως κάθε 6 μήνες ή έναν χρόνο). Δηλαδή οι επιχειρήσεις των ΕΟΖ απασχολούν σχεδόν αποκλειστικά μετανάστες για να έχουν το προσωπικό τους υποταγμένο. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι που κάνει τις ΕΟΖ πιο “μοντέρνες” από τις παλιές αποικίες, γιατί οι παλιοί αποικιοκράτες είχαν παρατηρήσει πως οι γηγενής πληθυσμοί με την πάροδο των χρόνων ξεσηκώνονται, ζητάνε τη γη τους πίσω και τους δημιουργούν προβλήματα. Οπότε σκέφτηκαν να διώξουν τους ντόπιους και να φέρουν στη θέση τους άπορους μετανάστες που θα δουλεύουν αμίλητα και για ένα κομμάτι ψωμί.

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ πόσο φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ είσαι; Δε ντρέπεσαι να γράφεις για γουναράδικα; Αυτά που γράφεις σε χαρακτηρίζουν. Σ' οτι αφορά τις ΕΟΖ είναι το σύστημα που υποστηρίζει ο Λαμπάκης στην Αλεξανδρούπολη για την ανάπτυξη με δούρειο ίππο το χρηματοικονομικό φόρουμ της Θράκης. Πίσω απ' αυτούς η Ντόιτσε μπανκ. Δεν απεύθύνεσαι ούτε σε πρόβατα, ούτε σε χρήσιμους ηλίθιους σαν αυτούς που χρησιμοποιούσε το πρακτορικό και ανθελληνικό κόμμα σου στις Σκουριές.

Ανώνυμος είπε...

20 Δεκεμβρίου 2013 - 11:56 μ.μ.

μάλλον έχεις μπερδέψει την π...τσα με την βούρτσα.
Ο Λαμπάκης είναι καραδεξιός!!!
Απλά συμβαίνει στο θέμα της aldorado να συμπίπτουν οι θέσεις μας!!!
Δεν το γνωρίζω αυτο που λες για τον Λαμπάκη αλλα αν είναι όπως τα λες είμαι εκ διαμέτρου αντίθετος σ αυτο που υποστηρίζει.!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

20 Δεκεμβρίου 2013 - 11:56 μ.μ.

Για τα γουναράδικα που λες...
σαφώς και δεν ντρέπομαι διοτι.
το να κάνεις αντίσταση σε ενα στρατό δολοφόνων και κατοχής είναι πατριωτική πράξη.
Το να αποδέχεσαι όμως έναν στρατό δολοφόνων και κατοχής και να συνεργάζεσαι μαζί τους αφήνω σε σένα να μου πεις τι είναι αυτή η συνεργασία!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Ενημερώνουμε το φίλο σχολιαστή που έστειλε απάντηση στο τελευταίο σχόλιο του Αστερίξ και αφορά τα "γουναράδικα", ότι το σχόλιο του δεν μπορεί να δημοσιευτεί γιατί πολύ απλά πρόκειται για ένα οχετό ύβρεων.

Παρακαλούμε το φίλο σχολιαστή αν θέλει να αλλάξει το ύφος και το περιεχόμενο του σχολίου του για να δημοσιευτεί.

Ανώνυμος είπε...

πολίτη...

22 Δεκεμβρίου 2013 - 4:50 μ.μ.

Δεν θα με πείραζε καθόλου να το δημοσιεύσεις..
έχω πάθει ανοσία πλέον...!!!!
Άλλωστε μπορώ και μόνος να προστατέψω τον εαυτο μου!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

20 Δεκεμβρίου 2013 - 11:56 μ.μ.

Εντελώς ενημερωτικά...
αυτο το... πρακτορικό και ανθελληνικό κόμμα σου...όπως λες σήμερα που σου γράφω αυτές τις αράδες δημοσκοπικά ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ!!!
Αυτό που σου λεω δεν είναι σχήμα λόγου, είναι πραγματικότητα!!!!
Τίποτε άλλο...καλές γιορτές!!!


ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

@23 Δεκεμβρίου 2013 - 1:36 π.μ
καλά. όνειρα γλυκά ψεκασμένε!!!

το άρωμα σ.ανελ. που ψεκάζεσαι, σε έχει τρελάνει!!!