Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΝΕΟ ΡΕΣΙΤΑΛ ΕΜΠΑΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ ANTIGOLD ΓΙΑ ΤΙΣ #SKOURIES

Συνεπής στις ανακρίβειες, τις εμμονές  και τις εμπαθείς αναφορές του, αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά ο ιδρυτής του "παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "voice".

Σε γενικές γραμμές ο αντίχρυσος ακτιβιστής επανέλαβε όπως και σε παλιότερες συνεντεύξεις του, ότι η μεταλλευτική επένδυση "δεν αποδίδει κανένα όφελος στο ελληνικό δημόσιο, καθώς η Eldorado εξάγει το μεταλλευτικό πλούτο της Χαλκιδικής υπό τη μορφή συμπυκνωμάτων στην Κίνα, ως ένα προϊόν ευτελούς αξίας...".

Ενώ επίσης, υποστήριξε ότι στην περιοχή σημειώνεται το φαινόμενο της "όξινης απορροής", αφού όπως είπε "η επαφή του κοιτάσματος με τον αέρα και το νερό, μετατρέπει το... μείγμα σε βιτριόλι το οποίο βγαίνει στην επιφάνεια...".

Είναι προφανές ότι ο ιδρυτής του "παρατηρητηρίου..." απαλλαγμένος από το βάρος της ευθύνης του "ενωτικού" υποψηφίου του αντιμεταλλευτικού μπλοκ συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα, ως ο πρώτος διδάξας. Να παραπληροφορεί, να κινδυνολογεί, να διχάζει για να προκαλεί ντόρο γύρω από το όνομα του.

Πράγματα γνωστά σ' όλη την κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής τα οποία απ' ένα σημείο και πέρα δεν έχει σημασία το να αναλώνεται κανείς. Μακάρι, οι αρμόδιοι φορείς της πολιτείας να 'χουν ακούσει το νέο ρεσιτάλ του και από περιέργεια και μόνο να μπουν στη διαδικασία να δουν αν επαληθεύονται τα λεγόμενα του.

Κατά τη γνώμη μας, το πιο σημαντικό στοιχείο που μπορεί να αλιεύσει κανείς από τις δηλώσεις του, αφορά την πεποίθηση που δείχνει ότι του έχει δημιουργηθεί, πως η παρούσα εξέλιξη της μεταλλευτικής δραστηριότητας είναι ένα ποτάμι που δε γυρίζει πίσω, ενώ ό ίδιος πλέον φαίνεται να' χει αντιληφθεί τη σημασία της ύπαρξης μεταλλουργικής βιομηχανίας, όπως προβλέπει άλλωστε και το επενδυτικό σχέδιο, για τη μέγιστη οικονομική αξιοποίηση των πλούσιων κοιτασμάτων του μεταλλευτικού πεδίου της ΒΑ Χαλκιδικής. 

Έστω και με μια χρονική καθυστέρηση 17 ετών, καθώς πολλοί είναι αυτοί που τον χαρακτηρίζουν αποκλειστικό υπεύθυνο για το γεγονός, ότι φτάσαμε στο 2014 και χάρη στη "βιομηχανία" αγωγών και προσφυγών που ο ίδιος έστησε, μια σαφώς πιο παραγωγική βιομηχανία από τη... δική του, δεν μπόρεσε να παράξει και να προσφέρει μέχρι σήμερα αυτά που αποδεδειγμένα θα μπορούσε προς όφελος του τόπου και των κατοίκων του.

Αναρωτιέται κανείς, τι είναι αυτό που ακόμη και σήμερα τον ενοχλεί τόσο πολύ και εκτοξεύει διαρκώς "βιτριόλι" εναντίον της επένδυσης και της μεταλλευτικής. Αν κρίνουμε από τον "ηγεμονικό" χαρακτήρα του, ίσως να ενοχλείται από το γεγονός ότι η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής τον έχει περιθωριοποιήσει. 

Δε μπορεί να γίνει και διαφορετικά. Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του...

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πότε και από ποιό σοβαρό ακροατήριο ή δημοσιογράο θα ερωτηθεί ο κύριος αυτός (ο αντιγκολντ) τι έχει εκείνος προσφέρει για την ανάπτυξη του τόπου του;
Το ότι πρακτορεύει ξένα συμφέροντα είναι ηλίου φαεινότερον, αλλά δε μπορεί να μάς βγάζει και τρελούς, όσους ζούμε εδώ και βλέπουμε τα καλά που κάνει αυτό το επενδυτικό σχήμα.
Τι είναι ανάπτυξη για αυτόν τον κύριο (μεγάλη η χάρη του που τον αποκαλώ και έτσι); Το να στρατολογείς νεαρά παιδιά στο όνομα ενός αγώνα με μισθό 600 ευρώ και να τα εκπαιδεύεις να μισούν και να πολεμούν όσους έχουν διαφορετική άποψη και ιδέες;;;
Ειλικρινά, λυπάμαι και πονάω για το χάλι μας. Αυτός ο κύριος είναι η μεγαλύτερη πληγή της Χαλκιδικής, αλλά θα λογοδοτήσει αργά ή γρήγορα.

Αναγνώστης σας από την Ολυμπιάδα