Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΙΣΘΗΣΗ Η ΑΓΓΕΛΙΑ ΜΚΟ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΙΣΘΩΜΕΝΟΥ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η... αγγελία της Βελγικής ΜΚΟ "CAPATA" για την αναζήτηση "εθελοντή" που θα κάνει ακτιβισμό στη ΒΑ Χαλκιδική, παίρνοντας 636 ευρώ κάθε μήνα για το χρονικό διάστημα από 1 Φεβρουαρίου μέχρι και 31 Ιουλίου.

Παρά πολλά ενημερωτικά ιστολόγια και ιστότοποι είναι εκείνα που αναπαρήγαγαν την είδηση, προσδίδοντας οσμή... μυστήριου και... περιέργειας.

Κατά την άποψη μας, αυτή η είδηση είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για να ψάξουν λίγο καλύτερα ορισμένοι δημοσιογράφοι ποιοι και τι πραγματικά κινεί τα νήματα του... αγωνιστικού κινήματος των Σκουριών. 

Ίσως έτσι καταλάβουν και τη σωρεία σφαλμάτων που έχουν διαπράξει γράφοντας γενικά και αόριστα επί του θέματος, προβάλλοντας κατά καιρούς ως... εκπροσώπους της "τοπικής κοινωνίας" τον πάσα ένα επαγγελματία ακτιβιστή.

Η ιστορία έχει αποδείξει πως το επάγγελμα του "ακτιβιστή" δεν δύναται να εξασκηθεί αν προηγουμένως δεν έχει γίνει το ανάλογο οικονομικό... κουμάντο, ή αν δεν υπάρχει κάποιος οικονομικός χορηγός, που στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται να είναι ή ίδια η Ε.Ε.!

Είναι όμως τα πράγματα έτσι όπως φαίνονται;  

Δείτε ενδεικτικά ορισμένα ιστολόγια και ιστότοπους που ασχολήθηκαν με την... αγγελία:










1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άντε και σε ανώτερα. Την επόμενη φορά να ψάχνουν για εθελοντές μαχητές-βομβιστές αυτοκτονίας εκτός και αν βρουν χρήματα και φέρουν την blackwaters