Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ ΣΑΜΑΡΑ - ΧΑΡΜΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Ο κ. Σαμαράς κατά την παρουσία του στο ευρωκοινοβούλιο  δέχθηκε μεταξύ άλλων και τα πυρά της συμπροέδρου των οικολόγων – πρασίνων Ρεμπέκα Χάρμς για τη επένδυση στις Σκουριές.

 Κατά την κ. Χάρμς και σύμφωνα με το απόσπασμα που παίχτηκε στα δελτία ειδήσεων θεωρεί «τρελό» ότι την εξόρυξη χρυσού την έχει αναλάβει μια Καναδική εταιρεία ονόματι Ελντοράντο σε μια πολύ όμορφη περιοχή, που βρίσκεται δίπλα στο Άγιον Όρος.

Ο κ. Σαμαράς απάντησε στην κ. Χαρμς πως «η συγκεκριμένη επένδυση είναι πλήρως συμμορφωμένη με τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς και η οποία παρεμποδίζεται από παράνομες ενέργειες και εξτρεμιστικές δραστηριότητες».

Αυτό που μας έκανε εντύπωση παρακολουθώντας το βίντεο είναι οι εκφράσεις του προσώπου της γερμανίδας ευρωβουλευτίνας τόσο κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της, όσο και κατά τη διάρκεια της απάντησης που της έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Κατά την ερώτηση της μας έδωσε την εντύπωση πως είναι σφόδρα ενοχλημένη που μια τέτοια επένδυση την «τρέχει» μια επενδυτική εταιρεία εκτός Ε.Ε. και ευλόγως αναρωτιόμαστε αν θα την πείραζε λιγότερο (ίσως και καθόλου), αν η επενδύτρια εταιρεία είχε έδρα τη γερμανία, καθώς ως γνωστόν «οι γερμανοί είναι φίλοι μας» 

Στην απάντηση δε που έλαβε αντέδρασε με αμήχανα γελάκια που μας θύμισαν στην καλύτερη των περιπτώσεων διαγωνιζόμενη σε talent show, που της γίνεται γλυκόξινη κριτική.

Το πιο αστείο απ’ όλα είναι ότι, όταν είχε έρθει  η κ. Χαρμς στη Χαλκιδική τον περασμένο Ιούνιο, κατά τη συνάντηση που είχε τόσο με τους αιρετούς εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, όσο και με εκπροσώπους των εργαζομένων στην Αρναία είχε καταδικάσει απερίφραστα τη βία και όπως αυτή είχε εκδηλωθεί μέχρι τότε από την πλευρά των μειοψηφούντων αντιδρώντων. (Δείτε εδώ)

 Το πώς γίνεται να υπερασπίζεται με τέτοιο χαμηλού επιπέδου τρόπο την ατζέντα αυτών που διαφωνεί,  όπως έλεγε τότε,  με τη μέθοδο που επιχειρούν να περάσουν τα φιλοπεριβαλλοντικά μηνύματα τους, μόνο εκείνη το ξέρει...

Πάντως, θα θέλουμε πολύ να δούμε την κ. Χαρμς να κάνει επίθεση στην ίδια της χώρα, επειδή όπως διαβάζουμε έχει στραφεί στην παραγωγή ενέργειας από ρυπογόνο λιγνίτη... 

Αλήθεια, έχει το θάρρος και το ανάστημα; Η κάνει τον πολιτικό ακτιβισμό της εκεί που την παίρνει;


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί είναι οι ευρωπαίοι υποστηρικτές των εδώ λαμόγιων. Γατάκια όμως μπροστά στα δικά μας φασιστολαμόγια της οικολογίας.