Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

"ΓΙΟΡΤΗ" ΤΗΣ... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ... ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ "ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ"

Τα μπλόκα... υποχωρούν για να περάσει η... δημοκρατία και η... ενότητα
Τελικά, το «κονκλάβιο της Ιερισσού» δεν μπόρεσε να... καταλήξει σ’ ένα υποψήφιο κοινής αποδοχής για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές και έτσι ο... «κλήρος πέφτει στο γενναίο», που στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι άλλος από τον κόσμο που έχει ταχθεί με τις κινδυνολογίες των πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Την Κυριακή το πρωί η «ενωτική πρωτοβουλία» στήνει τις διχαστικές κάλπες της στα 4 χωριά του παραλιακού μετώπου (Ιερισσό, Ν. Ρόδα, Ουρανούπολη, Αμμουλιανή) αλλά και σε Αρναία και Μ. Παναγία. 


Είναι αλήθεια, ότι απέφυγαν να στήσουν κάλπες στα πρώην «κάστρα» του διχασμού που προκάλεσαν τα προηγούμενα χρόνια και αναφερόμαστε στην Ολυμπιάδα και τη Στρατονίκη. 


Το μεγάλο «ευτύχημα» είναι, σύμφωνα με την ενημέρωση τους, ότι όποιος κάτοικος από Ολυμπιάδα, Στρατώνι, Στρατονίκη, Στάγειρα επιθυμεί να λάβει μέρος σ’ αυτή τη διαδικασία μπορεί να πάει στην Ιερισσό!!!


Με λίγα λόγια το... άβατο της Ιερισσού ανοίγει τα μπλόκα του, σβήνει τον προβολέα ανίχνευσης του και μάλλον χαλιναγωγεί για λίγες ώρες τους θερμοκέφαλους του, που ακόμη και σήμερα κόβουν φρένα και σκάνε λάστιχα αυτοκινήτων εργαζομένων στα μεταλλεία, για να υποδεχθεί όποιον λέει: «ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ»...


Αν αυτό δεν είναι... γιορτή της δημοκρατίας, τότε τι άλλο μπορεί να τιμήσει το πολίτευμα περισσότερο απ’ αυτή τη διαδικασία που σκέφτηκαν οι τιμητές των πάντων;;;;


Παρ’ όλα αυτά ευχόμαστε όλα να εξελιχθούν ομαλά και έστω για πρώτη φορά στη ζωή τους οι αντίχρυσοι να κάνουν πράξη τα παχιά λόγια τους. 

Μεταξύ αυτών, ίσως και το να σεβαστούν και το αποτέλεσμα της κάλπης. Αν δε συμβεί και μεταξύ τους κάτι τέτοιο, πότε θα συμβεί;;;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που υπάρχετε και εσείς και μαθαίνουμε για το φασισμό και την τρομοκρατία στην Ιερισσό.
Δεν είναι μόνο τα κομμένα φρένα και τα σπασμένα λάστιχα. Έχω συγγενή μέσα στο χωριό που μου περιγράφει μια τραγική κατάσταση.
Έχουν φτάσει στο να σφάζουν ζώα μέσα σε αυλές και να επιτιθενται σε γυναίκες μεταλλωρύχων με τα πιο αισχρά λόγια. Αυτοί που το κάνουν εννοείται μεθυσμένοι ή χαπακωμένοι.
Που είναι όμως η αστυνομία για να τα πείς αυτα;

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να προσθέσω ότι οι μεταλλωρύχοι στη Ιερισσό και Νέα Ρόδα έχουν εξοστρακιστεί από καφετέριες και μπαρ και οι βρισιές και πετροβολισμοί είναι σύνηθες φαινόμενο.Φυσικά οι περισσότεροι μεταλλωρύχοι έχουν νοικιάσει και μένουν στο Στρατώνι, Σταυρό και Ολυμπιάδα. Δεν ξέρω αν τα παιδιά του Στρατωνίου ακόμη είναι διωγμένα από το γυμνάσιο της Ιερισσού, ίσως εσείς ξέρετε καλύτερα.

Όταν μιλούν για ενωτική πρωτοβουλία δεν εννοούν ενωτική πρωτοβουλία. Εννοούν ενωμένοι οι αντιμεταλλευτικοί μόνο.