Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΣΑΦΕΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΥΣΗΣ ΚΑΛΠΗΣ: "ΔΕΙΞΤΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ..."


"... στα Μαδεμοχώρια και τους κατοίκους τους"
Τα αριθμητικά δεδομένα της εσωαντιμεταλλευτικής εκλογικής διαδικασίας έχουν μια ιδιαίτερη σημασία. 

Τόσο για τα μεγαλοστελέχη του αντιμεταλλευτικού μπλοκ, όσο και για τους «παρατηρητές», εκτός Χαλκιδικής, που το παίζουν... αντικειμενικοί και... ουδέτεροι, όταν φιλολογούν για το... θέλω της «τοπικής κοινωνίας» της ΒΑ Χαλκιδικής.

Ήδη κάποιοι πριν καν προλάβει να στεγνώσει η μελάνη από την καθαρογραφή των αποτελεσμάτων των 6 καλπών που στήθηκαν, έσπευσαν να μιλήσουν να «μαζική συμμετοχή».  
 
Δηλαδή οι 3.026 ψηφίσαντες, κατά το «κονκλάβιο της Ιερισσού» συνιστούν... επιτυχία;;;;

Αν το μέτρο αυτής της... επιτυχίας είναι οι 1.700 πολίτες που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη της «ενωτικής πρωτοβουλίας», τότε ναι, μπορούν να είναι απόλυτα ευχαριστημένοι. 
 

Επειδή όμως όταν μιλάνε για τη βούληση και τα θέλω αυτής της κοινωνίας σε σχέση με τη μεταλλευτική δραστηριότητα χρησιμοποιούν καθολικούς όρους και απόλυτους χαρακτηρισμούς, όπως οι «κάτοικοι των Σκουριών» η «κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής», τότε τα χθεσινά αποτελέσματα επί της ουσίας αποτέλεσαν μια γερή γροθιά στο στομάχι τους, καθώς η κάλπη τους έδειξε ότι: 

  • το αντιμεταλλευτικό κίνημα έχει ελάχιστη διείσδυση στα Μαδεμοχώρια. Στην κάλπη που στήθηκε στην Αρναία και απευθυνόταν σε Μαδεμοχωρίτες οι έγκυρες ψήφοι ήταν μόλις 119 και στη Μ. Παναγία 488 αντίστοιχα.... Να σημειώσουμε εδώ ότι τα Μαδεμοχώρια έχουν σε πληθυσμό περίπου το 65% του συνολικού πληθυσμού του δήμου Αριστοτέλη (περίπου 12.000 επί συνόλου 18.500 κατοίκων).
  • το εξίσου σημαντικό στοιχείο που βγαίνει από τη χθεσινή διαδικασία είναι ότι στα χωριά του παραλιακού μετώπου, όπου έχει δομηθεί ο πυρήνας του αντιμεταλλευτικού μετώπου δε φαίνεται να έχει καθολική αποδοχή το "όχι στα μεταλλεία", καθώς τα ποσοστά συμμετοχής στις κάλπες που στήθηκαν σε Ιερισσό, Νέα Ρόδα, Ουρανούπολη και Αμμουλιανή μόλις και μετά βίας αγγίζουν ή ξεπερνούν το 50% των εγγεγραμμένων δημοτών. Εδώ αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτά τα νούμερα θα ήταν πολύ μικρότερα, αν δεν ερχόταν να ψηφίσουν αυτοί που ζουν εκτός δήμου, αλλά διατηρούν εδώ τα εκλογικά τους δικαιώματα, συν αυτούς που η... ανάγκη τους ανάγκασε πρόσφατα να μεταδημοτεύσουν.

Θεωρούμε βέβαιο, πως αυτές οι εκλογές έδωσαν και κάποιες σοβαρές δημοσκοπικές απαντήσεις στους αντιμεταλλευτικούς εκλογομάγειρες, τις οποίες κανείς τους δεν μπορεί να προσπεράσει με ελαφρά την καρδία. Είναι τα.. εργαλεία τους πια αυτοί ο αριθμοί.


Ήδη αυτό φάνηκε στις πρώτες δηλώσεις του «εκλεκτού» της... ενωτικής πρωτοβουλίας, που έγιναν (όπως αναμενόταν άλλωστε...) στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ «Κόκκινο 105,5».


Εάν έχουν... όραμα γι’ αυτό τον τόπο, όπως λένε, δε γίνεται να συζητούν για τον εξοστρακισμό της μεταλλευτικής δραστηριότητας από τη ΒΑ Χαλκιδική ή την παύση του επενδυτικού σχεδίου. Είτε φανερά, είτε κρυφά. Είτε με καθαρά, είτε με μασημένα λόγια.  Αυτό δε γίνεται και το κατάλαβαν.

Το μήνυμα της κάλπης ήταν πολύ ηχηρό και σαφές: «Σεβασμός στην πλειοψηφούσα μεταλλευτική κοινότητα της ΒΑ Χαλκιδικής, όπως αυτή δείχνει σεβασμό σ’ όλες τις υπόλοιπες παραγωγικές κοινότητες».

ΥΓ. Όλα αυτά που συζητούνται και γράφονται υπό έναν όρο. Ότι τα στοιχεία που έδωσε το... κονκλάβιο της Ιερισσού στη δημοσιότητα είναι αληθινά και δεν έχουν υποστεί αλλοιώσεις.

 Βέβαια, αν οι "παπιστές" δεν είναι ειλικρινείς, τότε το πρόβλημα τους είναι ακόμη πιο σοβαρό. 

Αλλα δεν παύει να είναι πρόβλημα τους. Γιατί εκτός όλων των άλλων η... πρωτόγνωρη διαδικασία, όπως την χαρακτήρισαν για τα αμεσοδημοκρατικά χρονικά, δεν ήταν τίποτα άλλο από το "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει"....

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΗ Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ!
R E S P E C T ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΡΕ...!