Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

... ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ... ΑΠΟΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ "ΤΩΡΑ" ΤΟΥ... ΑΓΩΝΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

"Απολιτίκ" οι... αγωνιστές!
Κυκλοφορεί βίντεο από την... ενημερωτική ημερίδα που έγινε στην Κομοτηνή για την "ποινικοποίηση του αγώνα ενάντια στη μεταλλουργία χρυσού".

Το βίντεο προβλήθηκε σαν ρεπορτάζ από τηλεοπτικό σταθμό της Ροδόπης και περιλαμβάνει δηλώσεις συμμετεχόντων στην εκδήλωση, παλαιών και όψιμων πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Κατά τη γνώμη μας, είναι ένα βίντεο που αξίζει να προστεθεί στην πλούσια αντιμεταλλευτική αρχειοθήκη, ως "εργαλείο" για τον ιστορικό του μέλλοντος, ο οποίος γεμάτος απορία, έκπληξη και... θαυμασμό θα μελετήσει την εξελικτική πορεία εκείνων που αυτοποινικοποίησαν τον "αγώνα" ποτίζοντας τη μάζα  με φανατισμό και μίσος αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες, τις οποίες όταν ήρθε η ώρα να τις επωμιστούν, απέφυγαν... διακριτικά την ευθύνη παριστάνοντας τους "αδικημένους" από το νόμο και το πολιτικό σύστημα!!!

Επίσης, τεράστιο ενδιαφέρον για τον ιστορικό του μέλλοντος θα' χει η επιλεκτική αναβάθμιση ή υποβάθμιση της στρατηγικής του "αγώνα", όπου ανάλογα με τις συνθήκες, τα συμφέροντα και τις προσωπικές φιλοδοξίες των "αγωνιστών" τη μια πολιτικοποιούνταν και την άλλη,  σε μια "ανύποπτη" στιγμή, αποπολιτικοποιούνταν. Ιδιαίτερα, όταν γινόταν ορατή η αδυναμία κατάκτησης του πολιτικού στόχου (βλέπε εκλογές, ψήφοι κλπ).

Δείτε το βίντεο και δώστε βάση στις νέες ερμηνείες που δίνονται σε έννοιες, όπως "δικαιώματα", "ποινικοποίηση", "τρομοκρατία" και "σύνταγμα". Τις αφήνουμε στην κρίση σας φίλοι αναγνώστες.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που μπαίνει η χρυσαυγή δυνατά στο παιχνίδι να αποπολιτικοποιηθεί ο αγώνας.

Ο πολιτικός "μετανάστης" Τολούκος είναι πολύ σκληρός με την πολιτική του πατρίδα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://xathess.blogspot.gr/2014/01/blog-post_8134.html