Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΤΑ "ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΑ ΝΕΑ"

Κυκλοφόρησε σήμερα το 9ο τεύχος των «Μεταλλευτικών Νέων». Κατά τη γνώμη μας, πρόκειται για την καλύτερη μέχρι σήμερα έκδοση. Τη μεγάλη διαφορά σε σχέση με προηγούμενα τεύχη την κάνει ο ζωντανός λόγος και η δυνατή φωνή της κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής

Μια κοινωνία  που ορισμένοι πολιτικοί και κάποια εξαρτημένα ΜΜΕ επιχειρούν να την ενσωματώσουν με το στανιό στο κομμάτι των αντιδρώντων στην μεταλλευτική επένδυση με τρόπους που απέχουν όσο... οι Σκουριές από τη... Σαχάρα, σ’ ότι αφορά τη δημοκρατία, την ελευθερία έκφρασης λόγου και διαφορετικής άποψης, αλλά και τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.


 Πολύ σοβαρά ζητήματα που στην περίπτωση μας καταπατούνται καθημερινά χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός θεσμικού παράγοντα.

Σ’ αυτό το τεύχος λοιπόν, η κοινωνία των Μαδεμοχωρίων αποκαλύπτει πόσο ενωμένη, δραστήρια και παραγωγική είναι χωρίς κάποιοι να τις το επιβάλλουν επειδή «έτσι της είπαν» ότι είναι το σωστό για να κερδίσει πόντους αναγνωρισιμότητας και συμπάθειας από την υπόλοιπη Ελληνική κοινωνία ή ευαίσθητους κοινωνιστές του εξωτερικού.

Αυτή η κοινωνία ξεδιπλώνεται μέσα από τις 24 σελίδες των «Μεταλλευτικών Νέων». Μια κοινωνία που δείχνει ανεπηρέαστη μεν από την εικόνα που κάποιοι θέλουν συνεχώς να περνούν προς τα έξω στο όνομα αυτής, καθώς έτσι έμαθε να ζει στηριζόμενη στις προσωπικές τις δεξιότητες  και τα εφόδια (ορυκτά) της Χαλκιδικιώτικης γης, ενοχλημένη δε από τα χοντρά παιχνίδια που παίζονται σε βάρος της, όχι όμως εν αγνοία της...

Η κοινωνία αυτή μέσω των «Μεταλλευτικών Νέων» στέλνει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση και κάθε ενδιαφερόμενο. Όσοι πραγματικά σέβονται αυτήν την κοινωνία ας την ακούσουν. Πέρα από την ηρεμία της και το σεβασμό στις αξίες, τα ιδανικά, τις συνήθειες και τους κόπους της δε θέλει τίποτα περισσότερο.

Οι φίλοι αναγνώστες εκτός Χαλκιδικής μπορούν να διαβάσουν αυτό το εκπληκτικό τεύχος και στην ηλεκτρονική έκδοση που ακολουθεί.