Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Αρνητική ήταν η απάντηση του πρύτανη του ΑΠΘ σε πρόσκληση του Δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα να ορίσει το ίδρυμα εκπρόσωπο του στη νέα δομή παρακολούθησης και ελέγχου τήρησης των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων των έργων της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική.

Ο κ. Μυλόπουλος απέδωσε τη στάση του, στην αρνητική γνωμοδότηση του Συμβουλίου περιβάλλοντος και ειδικότερα του συντονιστή του κ. Κατσιφαράκη, η οποία ως γνωστόν θεωρεί οτι η σχεδιαζόμενη επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας και η εγκατάσταση μεταλλουργικής βιομηχανίας στο Μάντεμ Λάκκο "ξεπερνάει κατά πολύ τη φέρουσα ικανότητα της περιοχής".

Επιπλέον, ο πρύτανης του ΑΠΘ προεξοφλεί  στην απάντηση του προς το Δήμαρχο Αριστοτέλη, πως η πιστή τήρηση των όρων που προβλέπει η ΚΥΑ δεν θα αποτρέψει στο μέλλον περιβαλλοντικά προβλήματα και θεωρεί πως η συμμετοχή εκπροσώπου του πανεπιστημίου σε μια τέτοια επιτροπή θα ήταν... χρήσιμη ΜΟΝΟΝ, αν η μεταλλευτική δραστηριότητα συνεχιζόταν με τους σημερινούς ρυθμούς στην περιοχή της Ολυμπιάδας!

Οποιαδήποτε ταύτιση η ομοιότητα του περιεχομένου και του ύφους της απάντησης που έδωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ με αντίστοιχες απόψεις και θέσεις άλλων γνωστών πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας, την αφήνουμε προς το παρόν ασχολίαστη. Θα ακολουθήσει επί αυτού του ζητήματος νέα ανάρτηση.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Πρύτανης φοβάται την οργή των αντιμεταλλευτικών. Φοβάται να μη πάθει αυτά που έπαθε άλλος ειδικός καθηγητής που τόλμησε να μιλήσει.

https://skytal.es/blog/articles/%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C-%CF%86%CE%AF%CE%BC%CF%89%CF%84%CF%81%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF-indymedia/
«μετά την επίσκεψη, κατά τη διάρκεια του μαθήματός του, 24 φοιτητών οι οποίοι εξέφρασαν σε ήπιους τόνους την αντίθεσή τους στο οικολογικό έγκλημα που συντελείται στις Σκουριές, καθώς και στις διώξεις εις βάρος των κατοίκων της Ιερισσού, οι οποίοι αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού.»
Προσέξτε τον ευφημισμό. Μπούκαραν στην αίθουσα διδασκαλίας εν ώρα μαθήματος και «εξέφρασαν σε ήπιους τόνους την αντίθεσή τους».