Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ ΔΙΧΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΝΑ ΒΡΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΟΥΣ..

.... έχουν ανάγκη από εκτόνωση..!
"Πετυχημένη" μπορεί να χαρακτηριστεί και η χθεσινή αφορμή διχασμού των αντίχρυσων... αγωνιστών στη Μεγ. Παναγία. 

Και κρίνεται... πετυχημένη όχι σ΄ότι αφορά την προσέλευση φίλων του βουνού ή του τρεξίματος, (50 άτομα όλοι και όλοι), αλλα σ' ότι έχει να κάνει με την εκτόνωση της κακίας, της συμπλεγματικής και διχαστικής διάθεσης των γνωστών "υπερασπιστών" της φύσης.

Χωρίς κανένας να ασχοληθεί μαζί τους και ενώ υποτίθεται ότι ήθελαν να... αναπληρώσουν τις δυνάμεις που έχασαν, τρώγοντας φασολάδα από το καζάνι που έστησαν στο Χοροστάσι, το... γύρισαν στα "έθιμα" τους, τα οποία ως γνωστόν περιλαμβάνουν βρισιές και ειρωνίες απέναντι σε εργαζόμενους κατοίκους των μεταλλείων.

Οι μεταλλωρύχοι που περνούσαν από το σημείο όρθά απέφυγαν να απαντήσουν στην προκλητική στάση τους και έδωσαν κατά το κοινώς λεγόμενο τόπο στην οργή, γιατί αυτές οι γραφικές συμπεριφορές στο πλαίσιο της... μανούρας που έχουν υποσχεθεί  οι επαγγελματίες οικολόγοι είναι κάτι το σύνηθες.

Και επειδή οι "αγωνιστές" δεν έχουν μάθει να διαχειρίζονται άνθρωπινά την περιφρόνηση, ή την κατανόηση του άλλου, έδειξαν την... ενόχληση τους γράφοντας υβριστικά συνθήματα αργά το βράδυ στο σημείο που τα λεωφορεία επιβιβάζουν και αποβιβάζουν εργαζόμενους βάρδιας.

Και έπειτα απ όλα αυτά έχουν το θράσος να ομιλούν σε φόρα, ημερίδες, αναλύσεις και δημοσιεύσεις για "διχασμό της κοινωνίας" και "διάρρηξη του κοινωνικού ίστου" εκείνοι που τον καλλιεργούν και τον τροφοδοτούν αποκλειστικά και συστηματικά με τις ενέργειες τους. 

Αν το ξεχνούν τους υπενθυμίζουμε ότι οι άνθρωποι που βρίζουν είναι εργαζόμενοι και οικογενειάρχες. Βγάζουν με δύσκολο όσο και τίμιο τρόπο το μισθό τους και επιπλέον πληρώνουν φόρους και άλλες υποχρεώσεις. 

Αυτοί που τους πιάνουν στο στόμα ή το χέρι τους τους, από πού αντλούν την ηθική νομιμοποίηση για να βρίζουν και να ειρωνεύονται μεταλλωρύχους; Δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους και τι ακριβώς έχουν προσφέρει στην κοινωνία που ζουν πέρα από το να χαρίζουν απολόχερα ασέβεια, διχασμό και μανούρα;

Το ερώτημα είναι ρητορικό. Τίποτα δεν έχουν προσφέρει. Μόνο αέρα κοπανιστό και άερα.. φασολάδας!
Καλά θα κάνουν όμως να εντοπίσουν και νέους τρόπους εκτόνωσης της κακίας και του κόμπλεξ που τους διακατέχει. Επιτέλους,ας σεβαστούν και λίγο αυτή την κοινωνία που δεν έχει καμία όρεξη να ασχολείται με τα καμώματα τους.





3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το αν είμαστε διχαστές φαίνεται απο την ενωτική πρωτοβουλία...
εμείς ενώνουμε και δεν διχάζουμε!!!
κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αλίμονο... Το πόσο "ενωτική" είναι η πρωτοβουλία σας κάνει μπάμ από μακριά.

Οι ίδιοι οι υποψήφιοι σας μιλάνε για το νέο μεγάλο διχασμό που πάτε να φέρετε στην κοινωνία. Τα λόγια περιττεύουν.

Ανώνυμος είπε...

αχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχα

πάλι καλά που υπάρχεις και με κάνεις να γελάω...!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ