Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

SOSTE TH ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟ-ΚΑΠΗΛΟΥΣ - ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ!

Το πόσο ανακριβείς και κάλπικες είναι οι καταστροφολογικές... ανησυχίες που επιχειρεί να ενσπείρει το αντιμεταλλευτικό κύκλωμα για το ανοιχτό όρυγμα των Σκουριών, μας αποκαλύπτει με το νέο βίντεο του ο "Ολύμπιος-Ζεύς", που κυριολεκτικά κατακεραυνώνει όλους τους σκονόπληκτους οικολογούντες.

Πρόκειται για ένα βίντεο, όπου με τη χρήση του Google Earth γίνεται μια περιήγηση στην Ελληνική επικράτεια, όπου  συγκρίνεται το υπό κατασκευή ανοιχτό όρυγμα των Σκουριών με ήδη υπάρχοντα σε λειτουργία ή κλειστά ανοιχτά ορύγματα ορυχείων και λατομείων. 

Μερικά απ' αυτά πολύ μεγαλύτερα σε διαστάσεις απ' αυτό που πρόκειται να γίνει στις Σκουριές με διάμετρο 700 μέτρα και βάθος 220 μέτρα, το οποίο σύμφωνα με τις καταστροφολογικές προβλέψεις τους: 

α) θα πνίξει με τη σκόνη που θα εκπέμπει τη Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη, τη Βέροια, το Κιλκίς, τη Θάσο, την Κοζάνη, την Έδεσσα, τη Λάρισα, ακόμη και την... Αφρική, 

β) θα προκαλέσει κύμα εσωτερικής μετανάστευσης χιλιάδων κατοίκων της Χαλκιδικής, 

γ) θα καταστρέψει τον τουρισμό όλων των όμορων περιοχών και άλλες παραγωγικές δραστηριότητες όπως πχ. αυτές της μελισσοκομίας, της κτηνοτροφίας, κλπ

δ) θα προκαλέσει την... αγανάκτηση και των εξωγήινων, καθώς θα είναι "ορατό" ακόμη και από το διάστημα...!!!!!!!

Αυτό το βίντεο νομίζουμε ότι αποστομώνει όλες αυτές τις αστείες αιτιάσεις, καθώς μέσω της περιήγησης που γίνεται στα  ανοιχτά ορυχεία της χώρας αποδεικνύεται ότι αυτά δεν επηρέασαν ούτε μεγάλα αστικά κέντρα, ούτε άλλες παραγωγικές δραστηριότητες.

 Παράδειγμα το ανοιχτό λατομείο στο Ασβεστοχώρι της Θεσσαλονίκης το οποίο έχει διάμετρο 1.300 μέτρα και απέχει 7 χιλιόμετρα μόλις από την πόλη, χωρίς ποτέ να έχει γίνει γνωστή κάποια αντίδραση για ζητήματα που αφορούν επιπτώσεις στη δημόσια υγεία των κατοίκων της, εξαιτίας της λειτουργίας του. 

Το πιο χαρακτηριστικό όλων είναι ότι σε απόσταση αναπνοής απ' αυτό το λατομείο βρίσκεται το Νοσοκομείο "Γ. Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης, το οποίο είναι γνωστό ως το μεγαλύτερο πνευμολογικό κέντρο της Βορείου Ελλάδος...

Επίσης, είναι ένα βίντεο που θα το συνιστούσαμε σ' όλους όσους αρέσκονται να συγκρίνουν ατυχώς το μεταλλευτικό πεδίο της ΒΑ Χαλκιδικής πχ. με το λιγνιτικό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας στην Πτολεμαΐδα, όπου υπάρχει ανοιχτό όρυγμα 25 φορές μεγαλύτερο απ' εκείνο των Σκουριών, χωρίς όμως να έχει ανακόψει μέχρι σήμερα την τουριστική ανάπτυξη πολύ γνωστών πλέον χειμερινών θερέτρων της ευρύτερης περιοχής, που βρίσκονται σε ακτίνα περίπου 100 χιλιομέτρων (πχ. Άγιος Αθανάσιος Εδέσσης, Νυμφαίο Φλώρινας, Βασιλίτσα Γρεβενών).

Θα προσυπογράψουμε δε απόλυτα τον επίλογο που βάζει ο "Ολύμπιος-Ζεύς": 

"SOS..TE ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΟΙΚΟ-ΚΑΠΗΛΟΥΣ"