Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΟΤΑΝ ΤΟ ANTIGOLD... ΒΛΕΠΕΙ "ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ" ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ!

Ίσως η μοναδική "υποβρύχια" μορφή για την οποία δικαιούται να έχει άποψη το antigold
Είχε δεν είχε το «παρατηρητήριο...» μας διασκέδασε και πάλι με τις αντιμεταλλευτικές υστερίες του. Σε ανάρτηση του με το δακρύβρεχτο τίτλο: «Υπόγεια ή υποβρύχια η στοά Μάντεμ Λάκκου – Ολυμπιάδας;»  ρωτάει το ΥΠΕΚΑ αν υπάρχει περίπτωση λόγω του σεναρίου που κατασκεύασε σε σχέδια επί χάρτου να ακυρωθεί η ΑΕΠΟ και οι τεχνικές μελέτες του έργου...

Ο μόνιμος και διαρκής καημός του. Να ακυρωθεί η επένδυση και να κλείσει το μεταλλείο για να πάρει σάρκα και οστά το ... εναλλακτικό σχέδιο ανάπτυξης που έχει για τη ΒΑ Χαλκιδική. Τον αποχαρακτηρισμό της μεταλλευτικής ζώνης και τον χαρακτηρισμό της σε άρτιο και οικοδομήσιμο για να χωριστεί μετά σε οικόπεδα έτοιμα προς πώληση...


Εκεί το «παρατηρητήριο...» θα αφήσει στην άκρη τον υφέρποντα ρατσισμό του προς το διεθνές κεφάλαιο, που τώρα δήθεν τον ενοχλεί. Ουδόλως όμως θα ενοχληθεί  αν κατακερματισθεί αυτή η γη και πουληθεί σε Κινέζους, Ρώσους, γερμανούς (οι οποίοι ως γνωστόν είναι πολύ φίλοι του) και άλλους ξένους  μικροεπενδυτές... Τότε αυτό θα είναι... ήπια,... αειφορική και... βιώσιμη «ανάπτυξη».

Επίσης, συνιστά θράσος να έχει επιστημονική και τεχνική άποψη αυτού του είδους ΜΚΟ που και στις  4 μεταλλάξεις της (πρώτα antigold.gr, έπειτα antigoldgreece.blogspot.com,  πιο μετά antigoldgreece.wordpress.com και σήμερα antigoldgr.org) έχει αποδείξει και το πόσο αναξιόπιστη είναι ως προς τους «φόβους» και τις αιτιάσεις της, αλλά και εμπαθής ταυτόχρονα απέναντι στην ιστορική μεταλλευτική κοινότητα της ΒΑ Χαλκιδικής.

Για την... επαλήθευση των κινδυνολογιών του ακόμη έχουν να... λένε οι κάτοικοι της Ολυμπιάδας, της Στρατονίκης, της Μεγ. Παναγίας και του Στρατωνίου. Ούτε η θάλασσα της Ολυμπιάδας μετατράπηκε σε... τοξική βόμβα, ούτε σπίτια και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Στρατονίκη... έπεσαν, ούτε η Μεγ. Παναγία δίψασε λόγω των μεταλλείων, ούτε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Στρατωνίου μολύνθηκαν επειδή κολύμπησαν στη θάλασσα του. Τίποτα απ’ όσα εύχεται έμμεσα μέσω των δημοσιεύσεων της αυτή η αλλοπρόσαλλη ΜΚΟ δεν έχει συμβεί.

Αφού λοιπόν δεν αποδίδει αυτός ο τρόπος με τον οποίο θέλει να περάσει τα οικονομικά συμφέροντα του για μια... εναλλακτική «ανάπτυξη». Κάνει τη μια γκάφα πίσω από την άλλη. Γιατί δεν αναρτά δημόσια τις ιδέες, τις απόψεις και τα σχέδια του γι’ αυτό το μοντέλο ανάπτυξης που ο ιδρυτής του έχει έτοιμο στα συρτάρια του, με τα «2.500 οικόπεδα πρώτης γραμμής»,  όπως τα χαρακτήρισε σε προεκλογική εμφάνιση του στην Ιερισσό στα τέλη του περασμένου έτους και να κριθεί γι’ αυτές; (Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί στο 00:53:40 και θα καταλάβετε)


Καμία αναπτυξιακή δραστηριότητα και εν προκειμένω η οικοδομική δεν είναι ντροπή... Με μια βασική προϋπόθεση...

Να την υπερασπίζεσαι ανοιχτά με επιχειρήματα και κοστολογημένες προτάσεις και όχι να προσπαθείς να την επιβάλεις δια της πλαγίας οδού  (βλέπε «παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων»), σπέρνοντας διαρκώς  το φόβο, τον τρόμο, τη διχόνοια, την καχυποψία σε τοπικές κοινωνίες, όπως της ΒΑ Χαλκιδικής, που έχει πληγωθεί τόσο πολύ από τη μισαλλόδοξη, αντικοινωνική και αντιαναπτυξιακή πρακτική του.

Όσα... «υποβρύχια» και να σύρει στη στεριά αυτό το «παρατηρητήριο...», πότε η αλήθεια δε θα γείρει προς το μέρος του, γιατί δεν είναι ειλικρινής πάνω απ’ όλα με τον ίδιο του τον εαυτό και τις επιδιώξεις του.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξέρω τον Τόλη εδώ και 20 χρόνια. Ούτε ήταν, ούτε είναι και ούτε θα είναι ποτέ οικολόγος. Ο πόνος του για το δάσος είναι θέατρο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει μια παθολογική απέχθεια για κάθε είδος μεταλλείο. Του έχει γίνει έμμονη ιδέα δίχως να ξέρει γιατί. Έχει αφιερώσει τα γεράματά του σ' αυτό τον σκοπό. Στην πραγματικότητα κανείς από τα κάτω χωριά που τον ξέρουν δεν τον πιστεύει αλλά είναι χρήσιμος για πολλά και διάφορα συμφέροντα.

Επίσης του αρέσει να τον αποκαλούν πρόεδρο του παρατηρητηρίου. Τώρα ποιος τον ψήφισε πρόεδρο ...

Ανώνυμος είπε...

Προς@ 6 Φεβρουαρίου 2014 - 4:16 μ.μ.

Μάλλον εσύ δεν έχεις καταλάβει που οφείλονται οι εμμονές του. Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εκείνος κρυφό καμάρι. Να ξεπουλήσει οικόπεδα για να γίνουν μεζονέτες και βίλες ονειρεύεται ο τύπος. Το παρατηρητήριο είναι για το ξεκάρφωμα, η βιτρίνα που τη μια καθαγιάζει και την άλλη ρίχνει αναθέματα, όπου είναι για το συμφέον του. Το πιο σοβαρό όμως θέμα είναι ότι ο αρχέγονος παίζει και άλλα παιχνίδια. Πολύ πιο σοβαρά. Θα αποκαλυφθούν ή το σύστημα θα εξακολουθήσει να τον προστατεύει;