Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΝΕΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Στο  γνωστό ύφος «αποφασίζομεν και διατάζομεν», που διακρίνει όλες τις ενέργειες του, το «συντονιστικό συλλόγων φορέων Σταγείρων – Ακάνθου» απαιτεί με ανακοίνωση του από τον ΑΝΤΕΝΝΑ και το ΣΚΑΪ να... ξανασκεφτούν τα ρεπορτάζ που δημοσίευσαν για την «εθελοντική» εργασία που πρόσφερε επί αμοιβή η Βελγική ΜΚΟ “Catapa” σε Ελληνίδα ακτιβίστρια στις #skouries και να επανορθώσουν!!!!

Αν μη τι άλλο, αυτό το «κίνημα» ξέρει πότε πρέπει να βάζει φίμωτρο σε όσα ΜΜΕ και δημοσιογράφους δεν έχουν ευθυγραμμιστεί μαζί του. 

Άλλωστε το πόσο καλά γνωρίζει τους όρους του παιχνιδιού της φίμωσης και της λογοκρισίας σε ότι δεν κάνει να βγει και να ακουστεί πέρα απ’ αυτά που εκείνο επιτρέπει, το παραδέχεται το ίδιο το... συντονιστικό στην ανακοίνωση που εξέδωσε και αναφέρει τα εξής: 

Για όσους δεν κατάλαβαν, για το συντονιστικό της Ιερισσού «αντικειμενική ενημέρωση» και «αποκαλυπτική δημοσιογραφία» είναι ως... πρότυπο παράδειγμα τα δημοσιεύματα της «Ελευθεροτυπίας», της «Εφημερίδας των Συντακτών»,  της «Αυγής», του «Ποντικιού» και ακόμη δυο εφημερίδων, εκτός του ρ/σ «Στο κόκκινο 105,5», τα οποία αναδημοσιεύουν κατά κόρον και χωρίς διασταύρωση, ότι έχει παράξει ως «είδηση» το antigoldgr.org

Από εκεί και πέρα, πίπτει η «ενημερωτική» προειδοποίηση, όπως για παράδειγμα η εν λόγω ανακοίνωση συμμόρφωσης προς ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ και μια αναλόγου ύφους που προηγήθηκε προς την ΕΣΗΕΑ. Όποιος δεν υπακούσει στα κελεύσματα των συντονιστικού ας... πρόσεχε, καθώς σειρά έχει η στοχοποίηση και η διαπόμπευση.

Πολύ καλός δημοσιογράφος είναι ΜΟΝΟ αυτός που γράφει χωρίς να έχει κάνει κανένα είδος δημοσιογραφικής έρευνας, π.χ. ότι η «Blackwater αναλαμβάνει τη φύλαξη του εργοταξίου των Σκουριών»

Από την άλλη κάκιστος δημοσιογράφος και... άσχετος είναι εκείνος που έγραψε τον Απρίλη του 2013 στη Γαλλική “Liberation” ότι: «οι κάτοικοι της Ιερισσού πλήρωσαν για να γίνουν ανεξάρτητες επιστημονικές μελέτες...» ((δείτε εδώ).

Το χαρακτηρισμό «άσχετος» απέδωσε γνωστό αντιμεταλλευτικό blog σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης για το συντάκτη του άρθρου  Μάκη Μαλαφέκα, ο οποίος αποθέωσε τον «αγώνα» των κατοίκων της Ιερισσού, εκτός απ’ αυτή την... αχρείαστη πληροφορία, που έκανε το ολέθριο σφάλμα να ενσωματώσει στο κείμενο του. Ειρήσθω εν παρόδω, η Γαλλική εφημερίδα ξανάρθε στην Ιερισσό για ρεπορτάζ, όχι όμως ο κ. Μαλαφέκας (δείτε εδώ)...

Για να μη λέμε πολλά, δε χρειάζονται άλλωστε, νομίζουμε ότι ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας, που δεν ξέρει το έργο που παίζεται στις #skouries, πήρε μια γεύση της ολοκληρωτικής αντίληψης, που διέπει το «κίνημα των Σκουριών» και των φορέων που το εκπροσωπούν. 


Όποιος επιθυμεί αληθινά  να αποκτήσει πλήρη εικόνα, ας έρθει και στα Μαδεμοχώρια για να επαληθεύσει από κοντά τα όσα ζει και ανέχεται καθημερινά η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής, από τους δήθεν προστάτες του περιβάλλοντος, της δημοκρατίας, της πατρίδας κλπ. 

Γιατί #skouries δεν είναι μόνο η Ιερισσός, αλλά ακόμη 15 χωριά της ΒΑ Χαλκιδικής, όπου το πετσί των κατοίκων τους έχει ποτιστεί από την αδικία που προκαλεί σε βάρος τους η καθημερινή παραπληροφόρηση και η προπαγάνδα που διεξάγεται εδώ και μια 3ετία με στόχο την παύση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική.