Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΩΝ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ-ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΠO ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ"

Με επιστολή τους που δημοσιεύτηκε στη Ρεσπέντζα οι άνεργοι κάτοικοι των Σταγείρων και της Στρατονίκης επανέρχονται και ζητούν από την Ελληνικός Χρυσός να δώσει άμεσα τέλος στον εφιάλτη και την αγωνία που ζουν λόγω της παρατεταμένης χρονικά ανεργίας τους.

Θα αποφύγουμε το γνωστό και εύπεπτο λαϊκισμό που συνηθίζεται σ' αυτές τις περιπτώσεις, γράφοντας ότι στεκόμαστε στο πλευρό αυτών των κατοίκων και στηρίζουμε τον αγώνα τους. Όσοι φίλοι παρακολουθούν τις αναρτήσεις μας ξέρουν πολύ καλά τις απόψεις μας επί αυτού του πολύ σοβαρού θέματος.

Υπάρχει όμως κάτι που προξένησε ερωτηματικά μέσα στην ανοικτή επιστολή που συνέταξαν οι άνεργοι κάτοικοι και θα θέλαμε να σταθούμε λίγο σ' αυτό.


Γράφεται λοιπόν ότι: "όλες οι μονάδες επεξεργασίας του μεταλλεύματος της επένδυσης θα επεξεργάζονται στη θέση ΜΑΝΤΕΜ ΛΑΚΚΟΣ Δ.Δ.Στρατονίκης με τις όποιες θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις".

Κατά τη γνώμη μας, αν υπάρχουν έστω και οι παραμικρές υπόνοιες ή υποψίες, ότι αυτό το έργο θα έχει αρνητικές επιπτώσεις, όπως λένε, οι άνεργοι κάτοικοι από τα Στάγειρα και τη Στρατονίκη και προφανώς εννοούν τις περιβαλλοντικές, τότε μήπως είναι καλύτερο και προς όφελος όλων των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής το να μην γίνει;

Δηλαδή, αν γίνουν προσλήψεις θα απομακρυνθεί το ενδεχόμενο των αρνητικών επιπτώσεων; Νομίζουμε πως αυτό δεν ισχύει. Η εργασία δε θα διώξει τις αρνητικές επιπτώσεις,  ούτε επίσης μπορούμε να φανταστούμε πως κάποιοι συμπολίτες μας είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν πρώτα την προσωπική υγεία τους και κατά δεύτερον το μέλλον αυτού του τόπου μόνο και μόνο για ένα μεροκάματο. 

Πιστεύουμε, ότι αυτό είναι ένα κρίσιμο σημείο, το οποίο δεν πρέπει να το προσπεράσουν με ελαφρά την καρδία οι άνεργοι κάτοικοι των Σταγείρων και της Στρατονίκης. Σε τέτοιες καταστάσεις δε χωρούν μεσοβέζικες λύσεις.

 Αυτό που λέει όλη η Ελληνική κοινωνία ακόμη και σ' αυτές τις πολύ δύσκολες οικονομικές συγκυρίες αναφέρει: "την υγεία μας να' χουμε και κανένας δε χάνεται". Και σίγουρα δε χάνεται όποιος θέλει πραγματικά να δουλέψει, όχι όμως σε βάρος του διπλανού του και του υπολοίπου κοινωνικού συνόλου.

Πιστεύουμε ότι αυτό και το ξέρουν οι άνεργοι συμπολίτες μας και το ασπάζονται.