Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΜΚΟ ΣΤΙΣ... #SKOURIES

ΠΩΣ Η ΜΚΟ "CATAPA" ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΟ... #SKOURIES ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ENANTION TOY... #SKOURIES

Σύσσωμος o αντιμεταλλευτικός προπαγανδιστικός μηχανισμός κίνησε "γη και ουρανό" μέσα στην εβδομάδα για να μας... πείσει, ότι ο διεθνής μισθοφορικός ακτιβισμός τύπου "Catapa" είναι: 

α)"ουρανοκατέβατος" πλην όμως... αναγκαίος, γιατί ασχολείται με το θέμα... #skouries, που αφορά όλη την υφήλιο και επομένως και την Ε.Ε και β) δεν έχει καμία σχέση με το τοπικό ακτιβιστικό κίνημα στις #skouries, σ' ότι αφορά την οργάνωση οποιαδήποτε μορφής δράσεων...

Μάλιστα, η Ελληνική ΜΚΟ "European Village" εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας επιχειρεί να απεμπλακεί τελείως από την πρόσληψη της Ελληνίδας ακτιβίστριας για λογαριασμό της ΜΚΟ "CATAPA", υποστηρίζοντας πως παρ' ότι είναι "φορέας αποστολής" αυτού του εθελοντικού προγράμματος, ωστόσο η Βελγική ΜΚΟ κατέληξε από μόνη της στην επιλογή της, χωρίς τη δική της συνδρομή (δείτε εδώ).

Μπαίνοντας κάποιος στη διαδικασία να δεχθεί ως αληθείς όλους αυτούς τους ισχυρισμούς, η λογική του προσκρούει επάνω σε κάποια γεγονότα, που αν δεν τους ανατρέπει (τους ισχυρισμούς), τουλάχιστον τους αμφισβητεί τόσο έντονα που τον κάνει να αναρωτιέται:
  •  Μα γιατί τώρα αυτό κίνημα αποκηρύσσει τον ίδιο του τον εαυτό μέσα από κινήσεις, που το ίδιο έκανε κατά το πολύ πρόσφατο παρελθόν και είχαν σχέση με τη βελτίωση της εικόνας και της επικοινωνιακής απήχησης των ακτιβιστικών δράσεων του, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό;
  • Αλήθεια, ποιος προσκάλεσε στη Χαλκιδική και πως και από που καλύφτηκαν τα έξοδα του ταξιδιού, της παραμονής και των μετακινήσεων "διασημοτήτων" στο χώρο του διεθνούς ακτιβισμού, όπως της Ναόμι Κλάιν, του Νίκολας Κλίφτον και του Ξαβιέ Ρενού;
  • Το ίδιο επίσης ερώτημα αφορά τα άτομα που ήρθαν να χορέψουν "Flash mob" μέσα στο εστιατόριο της φοιτητικής εστίας του Αριστοτελείου (δείτε εδώ).
Ειδικότερα για την περίπτωση του Ξαβιέ Ρενού, το συντονιστικό της Ιερισσού με ανακοίνωση του καλούσε τους Ιερισσιώτες στο σεμινάριο (;;;) που θα έδινε ο ακτιβιστής με θέμα: "Μη βίαιη πολιτική ανυπακοή, στρατηγικές, τακτική, μέθοδοι" 

Το εκπληκτικότερο όλων όμως στην περίπτωση αυτή είναι το δημοσίευμα της "εφημερίδας των συντακτών", που αναφέρεται στη σεμιναριακή παρουσία του Χαβιέρ Ρενού στην Ιερισσό και σε λόγια του ίδιου για το πως προετοιμάζεται το κίνημα στη διεθνή του εκδοχή... (δείτε εδώ)

Έγραφε λοιπόν η "εφημερίδα των συντακτών" στις 27 Ιανουαρίου 2014, έπειτα από μια Κυριακάτικη κινητοποίηση στην οποία έλαβε μέρος και ο ακτιβιστής, που την προηγούμενη είχε παραδώσει... μαθήματα "πολιτικής ανυπακοής" στην Ιερισσό: 

"Ο Ξαβιέ είναι ειδικός στον μη βίαιο ακτιβισμό: ήρθε στην Ιερισσό για να διδάξει μεθόδους αντίστασης από τη διεθνή κινηματική εμπειρία. «Είναι εντυπωσιακή η δύναμη και η αντοχή αυτού του κινήματος στον χρόνο», μας λέει. «Ωστόσο, χρειάζονται πιο ευφάνταστες τακτικές σε τοπικό επίπεδο και διεθνείς συμμαχίες για να κερδηθεί αυτός ο αγώνας. Ηδη το κίνημα συντονίζεται τόσο στην Ευρώπη όσο και στον Καναδά"...(!!!!)

Τι να εννοεί άραγε ο Ξαβιέ Ρενού, όταν λέει ότι "το κίνημα συντονίζεται τόσο στην Ευρώπη, όσο και στον Καναδά";;;;

Σίγουρα πάντως, όχι αυτά για τα οποία διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους τις τελευταίες μέρες οι συντονιστές της Ιερισσού και οι αναμεταδίδοντες πομποί τους... 


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

με το παρντόν αυτό το θέατρο που έπαιξαν στις 19 Φεβρουαρίου είναι είναι και ; κορόιδα πιάστηκαν,αν τους πήρε ο ρενού λεφτά γι' αυτό το χάλι που το λένε σεμινάριο.
http://www.youtube.com/watch?v=GarfRDN_4X4

Ανώνυμος είπε...

σας στέλνω προηγούμενο σχόλιο με όλες τις λέξεις που λείπουν απο αυτό που ανεβάσατε.

με το παρντόν αυτό το θέατρο που έπαιξαν στις 19 Φεβρουαρίου είναι "πολιτική ανυπακοή και ευφάνταστη πρακτική" που λέει ο ακτιβιστής στην εφημερίδα των συντακτών ; κορόιδα πιάστηκαν,αν τους πήρε ο ρενού λεφτά γι' αυτό το χάλι που το λένε σεμινάριο.
http://www.youtube.com/watch?v=GarfRDN_4X4

Ανώνυμος είπε...

Ο Ρενού μοιράζει το βιβλίο του δωρεάν, δεν χρειάζεται λεφτά για να ζήσει. Ζει από το κουμάντο του, όπως και κάποιος τοπικός αγωνιστής.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον@ 28 Φεβρουαρίου 2014 - 8:33 μ.μ.

Δεν έχουμε καμία ευθύνη για τις λέξεις που λείπουν από το προηγούμενο σχόλιο σου.

Όπως μας ήρθε το σχόλιο, το δημοσιεύσαμε.

Ανώνυμος είπε...

Είναι να τρελένεσαι με την ψευτιά και το μασκαριλίκι αυτών των ατόμων. Τη μαφία είναι αυτή που έχουν φτιάξει στην Ιερισσό;