Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΠΤΕΙ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥ... ΓΙΑ ΤΙΣ #SKOURIES

*Ακολουθεί σχόλιο του blog 
Ο Μιχάλης Βλαχόπουλος, επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Αριστοτέλη, σε επιστολή του προς τον Δήμαρχο Αριστοτέλη κ. Χ. Πάχτα με ημερομηνία 2-2-2014, δηλώνει ότι η παράταξή του δεν θα συμμετάσχει στην επιτροπή «παρακολούθησης και ελέγχου της τήρησης των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων των έργων της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη», σύμφωνα με την ΚΥΑ 332/2011, διότι λέει η πάγια θέση τους είναι η αντίθεση μας σε οποιαδήποτε μεταλλευτική δραστηριότητα στις Σκουριές.


Αφού κε Βλαχόπουλε είστε τόσο αντίθετος, γιατί «κλωτσάτε» αυτή τη χρυσή ευκαιρία  αποδείξετε πόσο «κακοί» είναι οι «χρυσοθήρες»; Κάθε άλλη αντιπολίτευση θα πέταγε τη σκούφια της για μια τέτοια ευκαιρία… Θα μας πείτε τώρα τον αληθινό λόγο που απέχετε;

Αναδημοσίευση από www.metalleiachalkidikis.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Η στάση του κ. Βλαχόπουλου είναι απολύτως... συνεπής, αφού εδώ και δυο χρόνια κάνει προεκλογικό αγώνα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014.  

Σ’ ότι αφορά τις αιτιάσεις του ως προς την υπάρχουσα μεταλλευτική δραστηριότητα ο κ. Βλαχόπουλος  δείχνει να καλύπτεται απόλυτα από τις περίφημες γνωματεύσεις ταγμένων επιστημόνων στις αξίες και τα ιδεώδη του τοπικού κονκλαβίου, που είναι αφοριστικές ως προς τις τεχνολογικές μεθόδους, που θα εφαρμοστούν στην εξέλιξη του επενδυτικού μεταλλευτικού έργου. με σκοπό και ελπίδα ότι μέσα απ' αυτή την πρακτική κάποια στιγμή θα επικρατήσει αυστηρά το... εναλλακτικό πρότυπο "ανάπτυξης" της μονοκαλλιέργειας του μπετόν. 

Όλα αυτά που προβλέπονται μέσα στην εγκεκριμένη ΚΥΑ για την εφαρμογή της ΜΠΕ, κατά την άποψη του, ανάγονται στη σφαίρα της "επιστημονικής φαντασίας"!!!

Να υπενθυμίσουμε στον κ. Βλαχόπουλο, ότι τα ίδια περίπου ισχυρίστηκε και ο πρύτανης του ΑΠΘ κ. Γιάννης Μυλόπουλος στη δική του αρνητική απάντηση στην πρόσκληση που του έγινε για συμμετοχή εκπροσώπου του ιδρύματος στην επιτροπή παρακολούθησης του έργου.

Χθες όμως ο κ. Μυλόπουλος, μετά την πανελλήνια κατακραυγή που προκάλεσε η άρνηση του τμήματος φυσικής του ΑΠΘ να δεχθεί ένα τυφλό αριστούχο μαθητή για σπουδές λόγω του προβλήματος του, εξέπληξε τους πάντες, μα κυρίως τον εαυτό του, ισχυριζόμενος ότι "η επιστήμη και η τεχνολογία στις μέρες μας κάνουν θαύματα" 

 Εννοώντας δηλαδή ότι ο συνδυασμός των δύο (επιστήμης και τεχνολογίας) μπορούν να προσφέρουν τις συνθήκες αλλά και και τις δυνατότητες σ' ένα τυφλό άνθρωπο να σπουδάσει αυτό που επιθυμεί, αν όχι να ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα όρασης του...

Δια της ατόπου απαγωγής συμπεραίνουμε, ότι τα «θαύματα» της επιστήμης και της τεχνολογίας, που λέει τώρα ο κ. Μυλόπουλος, μπορούν να εφαρμοστούν οπουδήποτε, εκτός από τη μεταλλευτική δραστηριότητα, παρά του ότι η εξέλιξη και ο εκσυγχρονισμός της βασίζεται κυρίως στην αδιάκοπη επιστημονική έρευνα και στις τεχνολογίες αιχμής.

Η σοβαρότητα στον... οικοδομικό οργανισμό #skouries, που έχει και υψηλές πολιτικές βλέψεις χτυπάει κόκκινο...