Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝ ΔΕ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΜΕΧΡΙ ΚΟΚΚΑΛΟ, ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ "ΕΙΔΗΣΕΙΣ" ΓΙΑ TH ΔΡΑΣΗ ΜΚΟ ΣΤΙΣ #SKOURIES

Ποιός μπορεί να αποκαλύψει τι κρύβεται
πίσω από το μαύρο που υπάρχει στο... #skouries???
Νομίζουμε ότι η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής, αλλά και η ευρύτερη Ελληνική κοινωνία δεν έμαθε κάτι το εξαιρετικά ουσιώδες από την είδηση, που μεταδόθηκε σήμερα από το ΣΚΑΪ, αναφορικά με τον έμμισθο ακτιβισμό που προσφέρει η Βελγική ΜΚΟ "Catapa" στις... #Skouries σε στενή συνεργασία με εγχώρια ΜΚΟ.

Αυτή η είδηση είναι γνωστή από τις 4 Ιανουαρίου, όταν το blog μας, πρώτο απ' όλα, την έφερε στη δημοσιότητα. 

Αυτό που περιμένει τώρα η κοινωνία, από την ερευνητική δημοσιογραφία, αν υπάρχει πια, και δεν αρκείται σε αναμασήματα και κυρίως από την Ελληνική πολιτεία. είναι το να φτάσει μεχρι το κόκκαλο η έρευνα για το ποιοι κρύβονται και ποιος κοινός σκοπός ενώνει εγχώριες και ξένες ΜΚΟ αυτού του είδους, που διαθέτουν κονδύλια και μισθούς για να προάγουν τον ακτιβισμό στην Ελλάδα. Ειδικότερα στη Μακεδονία και τη Θράκη, με αφορμή την προσπάθεια εκμετάλλευσης των ορυκτών πόρων, που βρίσκονται στο υπέδαφος τους.

Πως μπορεί να γνωρίζει και καταγγέλλει ανοιχτά, η βουλευτίνα του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, ότι πίσω από τις ΜΚΟ κρύβεται μαύρη εργασία και μυστικές υπηρεσίες ξένων κρατών; Δεν υποστηρίζουμε, ότι κάθε καταγγελία κρύβει ή λέει πάντα την αλήθεια, το ζούμε καθημερινά στις Σκουριές με τις... καταγγελίες των ακτιβιστών, ωστόσο η συγκεκριμένη είναι τόσο σοβαρή που θα έπρεπε ήδη να'χει προκαλέσει την παρέμβαση της δικαιοσύνης, μαζί με την υπόθεση της "Catapa".

Επί τη ευκαιρία, θα δανειστούμε ένα καίριο ερώτημα που περιείχε σχόλιο που διαβάσαμε στο facebook το οποίο, αν οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και η ερευνητική δημοσιογραφία έχουν διάθεση να διαλευκάνουν, το τι... παίζει πραγματικά με τις ΜΚΟ, ας ξεκινήσουν τις έρευνες τους απαντώντας σ' αυτό:

"Τώρα από πού και έως που το ΒΕΛΓΙΟ που η οικονομία του εξαρτάται από τα ορυχεία του θέλει να εισχωρήσει στα εσωτερικά της Πατρίδας μας είναι ένα μεγάλο ερώτημα."