Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΟΣ: "ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ"

ΑΛΗΘΙΝΗ Ή ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ?

Και ενώ ακόμη εκκρεμεί η δήλωση καταδίκης της άνανδρης επίθεσης ακτιβιστών εναντίον γεωτρυπανιστών στις #skouries από τις 7 Μαρτίου, ο κ. Γιάννης Μίχος έκανε ένα βήμα μπροστά... σε σχέση με το πρόσφατο αντιμεταλλευτικό παρελθόν του, δηλώντας χθες από τη γενέτειρα του τη Στρατονίκη ότι τα «μεταλλεία δεν κλείνουν».

Μια δήλωση εκ διαμέτρου αντίθετη με το ρεζουμέ του ψηφίσματος που εξέδωσε το αντιμεταλλευτικό συμπόσιο της Ιερισσού, το οποίο εκτός του ότι ζητάει επιτακτικά την αναστολή της επέκτασης μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική, όχι από σύμπτωση, απαρτίζεται από εκείνους που εξέλεξαν τον κ. Μίχο ως υποψήφιο δήμαρχο του «κινήματος», που οραματίζεται μια άλλου είδους... ανάπτυξη για τη ΒΑ Χαλκιδική στην οποία δεν έχει θέση η μεταλλευτική δραστηριότητα.


Πως να ερμηνεύσει λοιπόν κανείς τη χθεσινή δήλωση του κ. Μίχου, στην ταβέρνα «Ισβορός» της Στρατονίκης, όταν λίγες ώρες νωρίτερα οι εκλέκτορες του εξέδωσαν για χιλιοστή φορά το ίδιο ψήφισμα που απαιτεί να μπει «με το έτσι θέλω» λουκέτο στα μεταλλεία; 

Θα αποφύγουμε να μπούμε σ’ αυτή τη διαδικασία, καθώς με τη λογική αδυνατεί κανείς να προσεγγίσει το θέατρο του παραλόγου, που παίζεται τα τελευταία 2 χρόνια στη ΒΑ Χαλκιδική.

Με βάση τα δεδομένα όμως που υπάρχουν και έχουν να κάνουν με την γέννηση και την καλλιέργεια της υποψηφιότητας του αντίχρυσου μπλοκ, μπορούμε να πούμε πως ο κ. Μίχος «ποιεί την ανάγκη φιλοτιμία».

Στην προσπάθεια του να κερδίσει συμπάθειες και ψήφους από τη μεγάλη μεταλλευτική κοινότητα της ΒΑ Χαλκιδικής, με τη μέχρι τώρα στάση του επιβεβαιώνει και ότι δεν είναι μειοψηφούσα αυτή η κοινότητα, όπως ήθελαν να περάσουν ως μήνυμα στο πανελλήνιο οι εκλέκτορες του, αλλά δείχνει ν' αναγνωρίζει και το ιερό δικαίωμα αυτής της κοινότητας για πρόσβαση στην εργασία, την πρόοδο και την ανάπτυξη με μια δραστηριότητα που το αποδεικνύει στην πράξη και όχι με θα...

Δείχνει ένα σεβασμό, που κανείς δε μπορεί να πει με βεβαιότητα, ότι είναι πηγαίος ή υποκριτικός.  Έναν σεβασμό που ουδόλως δείχνουν προς τη μεταλλευτική οικογένεια εκείνοι που τον ψήφισαν και περιέργως δε του ασκούν και καμία δημόσια κακή κριτική γι’ αυτό...

Πάντως, ο κ. Μίχος δείχνει να ασπάζεται με ευλάβεια τα λόγια, που είπε ο τέως δήμαρχος Σταγείρων- Ακάνθου στην Ιερισσό στις 4 Δεκεμβρίου 2013.

Είχε πει λοιπόν τότε ο κ. Βλαχόπουλος: «...θα πρέπει να αναρωτηθούμε σοβαρά πως ο υποψήφιος δήμαρχος θα πατήσει το πόδι του στα χωριά των μεταλλωρύχων...»  

Δείτε εδώ το βίντεο στο 42:00. Ο λόγος του κ. Βλαχόπουλου σ' όλη τη διάρκεια του βίντεο θα σας θυμίσει και θα σας ερμηνεύσει πολλά απ' αυτά που ακούγονται τον τελευταίο καιρό από... διάφορες πλευρές με κοινό παρανομαστή...την άμεση ή έμμεση ρητορική ενάντια στα μεταλλεία.

Ο καθένας λοιπόν, ας βγάλει τα συμπεράσματα του. Θεωρούμε βέβαιο, πως στο προσεχές διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές αυτά τα συμπεράσματα θα είναι απολύτως ασφαλή...


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχετε καταλάβει τι λεει ο Μίχος. Τα μεταλλεία δεν κλείνουν, όλοι μας το ξέρουμε αυτό. Η μανούρα όμως συνεχίζεται. Έτσι για να σκοτώνουν την ανία τους μερικοί που θέλουν καριέρα στην πολιτική αλλά δεν τους ψηφίζει κανείς.

Ανώνυμος είπε...

31 Μαρτίου 2014-2:19μμ

Εσένα δηλαδή σ' έχει πείσει ο Μίχος για τις καλές προθέσεις προς τα μεταλλεία και τους μεταλλωρύχους;
Πως θα γίνει αυτό, όταν τον ψήφισε ο Τόλης και λοιποί;

Ανώνυμος είπε...

Ας τελειώνει επιτέλους το παραμυθάκι με τον επιχειρηματία, που θέλει να γίνει βλαχοδήμαρχος.
Βαλτός είναι. Να θυμηθείτε ότι σε λίγες μέρες για να κάνουν πειστική στα Μαντεμοχώρια την υποψηφιότητα του και τις μπαρούφες που λέει θα του ρίξουν μπογιά στο αυτοκίνητο οι αντιχρυσοι!!!

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο βαλτός αλλά διορισμένος από μία ομάδα που έχει ένα και μόνο σκοπό. Να κλείσει τα μεταλλεία και να βυθίσει στην ανεργία την β. Χαλκιδική. Ο μόνος λόγος που τον διόρισαν είναι για να επιβάλουν την θέληση τους στον λαό της Χαλκιδικής.

Ανώνυμος είπε...

άρχισαν να τρέμουν τα Παχτάκια!

Χτυπήστε όσο θέλετε!!!

Αντί να βγάλετε το καπέλο επιτέλους σε ένα σοβαρό άνθρωπο, πετάτε λάσπη!

Τι είπε ρε παιδιά ο Μίχος;

Είπε ότι είναι αντίθετος στη μεταλλευτική δραστηριότητα αλλά δεν είναι δα και πρωθυπουργός για να έχει τη δύναμη να κλείσει τα μεταλλεία.

Έχει άδικο; ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ!!!

το αν θα κάνει αγώνα κατά των μεταλλείων, το αποδεικνύει η εδώ και 5 χρόνια δράση του με μελέτες και παρεμβάσεις ακόμη και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

ο στόχος σας να σπείρετε διχόνοια δεν πιάνει!

Παχτομπομπολάκια, μετράτε μέρες!!

Ανώνυμος είπε...

31 Μαρτίου 2014 - 8:41 μ.μ
Το πόσο τρέμει ο Πάχτας και ο λαός της Βόρειας Χαλκιδικής φαίνεται από τα απανωτά λάθη του Γιαννάκη και την υστερία που σας έχει πιάσει.
Σας περιμένει μεγάλη σφαλιάρα! Γι' αυτό μη βιάζεστε, απολαύστε την απόλυτη περιθωριοποίηση σας!

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιαννάκης φίλε δεν κρύβεται! Ο Πάχτας κρύβεται και μάλιστα ούτε ο ίδιος ξέρει αν θα κατέβει. Για ρώτησέ τον γιατί πηγαινοέρχεται στην Αθήνα; μήπως γιατί έμαθε τα κακά μαντάτα από τις δημοσκοπήσεις; μήπως γιατί η διαφορά είναι 2ψήφιο νούμερο; ή μήπως του έκλεισε την πόρτα και η Eldorado και δεν έχει κανένα πλέον στήριγμα!

Έ ρε γλέντια....

Γιάννη προχώρα με ήθος, σοβαρότητα και όχι φανφάρες και ρουσφέτια!!!

Ανώνυμος είπε...

31 Μαρτίου 2014 - 11:45 μ.μ
Το αν ισχύουν όλα αυτά που ισχυρίζεσαι φαίνονται από τη λύσσα και την κακία σου.
Θα φάτε τρελή χαστούκα. Να το θυμάσαι.. Πάχτας από τον πρώτο κιόλας γύρο και με διαφορά από το Γιαννάκη.

Ανώνυμος είπε...

O 11:45 τα λέει όλα αυτά γιατί στα χώρια της βόρειας Χαλκιδικής ό κόσμος είναι εργατικός και φιλήσυχος και δεν έχει μάθει να φέρεται με τραμπουκισμούς. Αυτά όμως που έγιναν δεν τα ξεχνάει και αφού οι εκλογές είναι δημοφήφισμα θα δωθούν οι απαντήσεις σ' όλους.