Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΝΕΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ ΣΤΙΣ... #SKOURIES

Η νέα έφοδος στο εργοτάξιο των Σκουριών σημειώθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα. Είχε ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με την εισβολή και την άνανδρη επίθεση με πέτρες, που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή  εναντίον εργαζομένων σε γεωτρητική εργολαβία.

Και πάλι μια ομάδα από 10-15 άτομα βρήκε τον τρόπο να εισβάλει μέσα στον εργοτάξιο και να κατευθυνθεί προς το χώρο που γίνονται οι εργασίες του ανοιχτού ορύγματος.

Η μόνη και σημαντική διαφορά που συνάντησαν οι εισβολείς ακτιβιστές σε σχέση με την προηγούμενη "επίσκεψη" τους ήταν η απουσία εργαζομένων γεωτρυπανιστών.

Αυτή η... απουσία μάλλον έκοψε τη φόρα που είχαν πάρει οι ακτιβιστές από την περασμένη Παρασκευή, εξαιτίας και της "διακριτικής" στάσης που τηρεί η αστυνομία σ' αυτές τις περιπτώσεις και αποχώρησαν από το εργοτάξιο, αφού πρώτα "στόλισαν" με κάποια... γαλλικά τους αστυνομικούς που βρίσκονταν εκεί.
 
Να σημειώσουμε εδώ, ότι αυτές οι επιθέσεις συμβαίνουν τη στιγμή, που είναι σε εξέλιξη 23 νέες κλήσεις κατοίκων από την Ιερισσό και τη Θεσσαλονίκη που εμπλέκονται στη δικογραφία των επιθέσεων που σημειώθηκαν από το Μάιο ως τον Αύγουστο του 2013 στην ευρύτερη περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής για λήψη γενετικού υλικού, καθώς δεν έχουν ταυτοποιηθεί ορφανά αποτυπώματα από την καταδρομική επίθεση που τελέστηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2013 στις Σκουριές.  

Ο "οργανισμός" antigoldgr.org σε ανάρτηση του και πάλι παρουσιάζει τα γεγονότα όπως το συμφέρουν, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και παραγνωρίζοντας και πάλι τις σοβαρές ευθύνες που έχει στη διαμόρφωση αυτής της κατάστασης.