Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΗΛΘΟΝ, ΕΙΔΟΝ ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΟΝ ΟΙ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ" ΣΤΙΣ... #SKOURIES

Φώτο αρχείου από παλιότερη αυτοκινητοπομπή αντιδρώντων
προς τις... #skouries
Μέσα σε απολύτως ήρεμα πλαίσια ολοκλήρωσαν την "επετειακή" ανάβαση τους στον Κάκαβο οι ακτιβιστές. Περίπου 70 ΙΧ αυτοκίνητα σχημάτισαν μια αυτοκινητοπομπή από την Ιερισσό, η οποία έφτασε σε απόσταση ενός (1) χιλιόμετρου απο το εργοτάξιο των Σκουριών.

Εκεί μια ομάδα 10-15 ακτιβιστών πήρε από τις ντάνες μερικά από τα "κακά" ξύλα, που έχουν κοπεί από το... αρχέγονο δάσος και τα έκαναν... σκαλάκια για να υπερπηδήσουν τις κονσερτίνες που υπάρχουν περιμετρικά και εισέβαλαν μέσα στο εργοτάξιο. 

Οι ακτιβιστές έκατσαν για ένα περίπου δεκάλεπτο. Δεν έκαναν το παραμικρό. Δηλαδή δεν πέταξαν ούτε μια πέτρα, όπως άλλες φορές πέρα από τα συνηθισμένα "γαλλικά", που... στόλισαν τους φύλακες και τους παρευρισκόμενους αστυνομικούς.

Τώρα, αν στην επιστροφή τους προς το Χοντρό Δέντρο επιδόθηκαν στην προσφιλή τους συνήθεια πρόκλησης φθορών και ολικών καταστροφών σε πινακίδες και λαμπτήρες οδοσήμανσης που υπάρχουν κατά μήκος του δασικού δρόμου, είναι κάτι που δε γνωρίζουμε μέχρι στιγμής και ευχόμαστε και σ' αυτόν τον τομέα να επέδειξαν σύνεση και σεβασμό.

Σύμφωνα μάλιστα με το ΑΜΠΕ, το παρόν στην κινητοποίηση έδωσαν μεταξύ άλλων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέση, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια περιφερειάρχης Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ενώ χαιρέτισε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής με το συνδυασμό της, Λάζαρος Τόσκας.
 
Ακούγεται πολύ έντονα, ότι πίσω απ' αυτή την... ξαφνική όσο και απροειδοποίητη "δράση", (αποφασίστηκε αργά χθες το απόγευμα) ήταν ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ με κεντρική εντολή από την Κουμουνδούρου, η οποία θέλει να ανεβάσει τους προεκλογικούς της ρυθμούς σε υποθέσεις που θεωρεί ότι κατέχει τα... πρωτεία.

Πάντως, από τη σημερινή κινητοποίηση έλεψε η ένταση. Ισως και να μην την επιθυμούσαν και τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια κανείς δε λησμονεί, ότι πολλές φορές μετά από τέτοιου είδους... περιπολίες είχαμε καταδρομικές εφόδους στις... #skouries τις οποίες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν ή να δικαιολογήσουν ή να κρατήσουν... ουδέτερη στάση.

Ευχόμαστε να μην μας δικαιώσουν και αυτή τη φορά οι βολεμένοι "επαναστάτες" μας.