Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ?

Διαβάζουμε ότι η υποψήφια περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου σε εκδήλωση που έγινε τη Θεσσαλονίκη πρότεινε 6 δράσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενίσχυση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Κεντρικής Μακεδονίας.

Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι ο τίτλος της εκδήλωσης είχε τίτλο: "Δε διαπραγματευόμαστε την πλήρη, σταθερή και αξιοπρεπώς αμειβόμενη, ασφαλισμένη εργασία"!!!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτές οι πολιτικές εξαγγελίες αποτελούν βάλσαμο στην ψυχή ενός εργαζόμενου ή άνεργου που αντιμετωπίζει κατάφατσα τις ισοπεδωτικές συνέπειες της κρίσης.

Όταν όμως αυτές οι πολύ ελπιδοφόρες κουβέντες βγαίνουν από το στόμα μιας πολιτικού που έχει πρωτύτερα δηλώσει με σαφήνεια, ότι αν εκλεγεί θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να κλείσουν τα μεταλλεία, δηλαδή από εργαζόμενοι ξαφνικά να μείνουν άνεργοι 1.700 και πλέον κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής και όταν αυτή την πολιτική βούληση της τη δείχνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο απαξιώνοντας να συναντηθεί μ' αυτό τον εργατόσκοσμο στις δυο φορές που έχει επισκεφτεί τη Χαλκιδική, πως μπορούν να γίνουν πιστευτά τα λεγόμενα της;

Είναι εντελώς ανακόλουθα και ασύνδετα τα μεν με τα δε. Γι' αυτό και δε θα σταματήσουμε να υποστηρίζουμε, ότι η κ. Χαραλαμπίδου πρίν τις εκλογές πρέπει να βρεί το χρόνο και να επισκεφτεί τα Μαδεμοχώρια της ΒΑ Χαλκιδικής για να εξηγήσει σ' αυτόν τον κόσμο, πως αντιμετωπίζεται στην πράξη και όχι στα λόγια η  ανεργία και η ενίσχυση της παραγωγικότητας.

 Όταν μάλιστα κύριο πολιτικό μέλημα της είναι το να βάλει λουκέτο σε μια παραγωγική δραστηριότητα που παρέχει πλήρη, σταθερή, ασφαλισμένη και αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία σε τόσους κατοίκους;;;

Είναι κάτι που μόνο όσοι έχουν τέτοιες βλέψεις και απόψεις μπορούν να δώσουν και τις ανάλογες εξηγήσεις.