Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΟΙ ΕΥΡΩΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΧΑΡΜΟΛΥΠΗΣ ΣΤΙΣ... #SKOURIES

Η διαδικασία επιλογής υποψηφίων που θα στελεχώσουν την ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ επιφύλαξε εκπλήξεις για το μικρόκοσμο του... #skouries.

Στο πλαίσιο του εσωκομματικού ξεκαθαρίσματος της... ήρας από το... στάρι για το στήσιμο του ευρωψηφοδελτίου και με τα μέχρι τώρα δεδομένα εκτός μένουν ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος και ο νυν ευρωβουλευτής Κρίτωνας Αρσένης.


Κόκκινο στην υποψηφιότητα των δύο... άναψε η "αριστερή πλατφόρμα" του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία δυσφορεί έντονα εξαιτίας της πρόσφατης προϊστορίας των εν λόγω υποψηφίων με το ΠΑΣΟΚ.  

 Πάντως, το τοπίο σε ότι τους αφορά αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά μέχρι την προσεχή Μ. Τετάρτη.

Αντιθέτως, το πράσινο φως άναψε για τις υποψηφιότητες άλλων προσώπων, που έχουν... διακριθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν για τις αντιμεταλλευτικές κορώνες τους. 

Αναφερόμαστε στους:

  •  Αλέξη Μπένο καθηγητή κοινωνικής ιατρικής του ΑΠΘ, που έγινε γνωστός για τη... βιβλική δήλωση του, που θέλει  σε λίγα χρόνια τη Χαλκιδική να γεμίζει με φέρετρα λόγω των μεταλλείων, εκ των οποίων τα πρώτα θα ανήκουν στους μεταλλωρύχους..!,
  •  Γιώργο Κατρούγκαλο καθηγητή συνταγματικού δικαίου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου της Θράκης, που είναι σε δηλώσεις του έχει ταχθεί υπέρ της  κινηματικής βίας, ιδίως στις #skouries, όταν αυτή η βία εντάσσεται στην προάσπιση του άρθρου 120 του συντάγματος...,
  • Κωσταντίνο Χρυσόγονο καθηγητή συνταγματικού δικαίου του ΑΠΘ, που διέκρινε "υπερβάλλοντα ζήλο" και... διασταλτική ερμηνεία του άρθρου 170 του ποινικού κώδικα από τις εισαγγελικές αρχές της Χαλκιδικής, σ' ότι αφορά τις ποινικές διώξεις ατόμων που εμπλέκονται σε επεισόδια, αλλά όχι αντίστοιχο... υπερβάλλοντα ζήλο και διασταλτική ερμηνεία της προστασίας του περιβάλλοντος για εκείνους που τα προκάλεσαν...
  • Πέτη Πέρκα πολιτικού μηχανικού και μέλους τόσο της διοίκησης όσο και της ομάδας εργασίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ, που εκπόνησε αντίστοιχο... αντικειμενικό πόρισμα με εκείνο του συμβουλίου περιβάλλοντος του ΑΠ,Θ κατά της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική, για το οποίο εργάστηκαν γνωστοί πολέμιοι της μεταλλευτικής δραστηριότητας προεξαρχόντων του μεταλλειολόγου κ. Γιώργου Τριανταφυλλίδη και του ιδρυτή του antigoldgr.org.

Επίσης, εδώ και λίγη ώρα την προσωπική του δικαίωση απολαμβάνει ο Λάζαρος Τόσκας, του οποίου η υποψηφιότητα για την αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής ανακοινώθηκε και επίσημα σε εκδήλωση που έγινε στη Θεσσαλονίκη, κατά την παρουσίαση των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών του συνδυασμού της κ. Δέσποινας Χαραλαμπίδου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Για το δήμο Αριστοτέλη ο ΣΥΡΙΖΑ, έστω και σιωπηλά... δείχνει να καλύπτεται από τον εκλεγμένο υποψήφιο της  "ενωτικής πρωτοβουλίας"  Γιάννη Μίχο. 

Μέχρι στιγμής... Αν και ουδέν μονιμότερον του προσωρινού..., μέχρι νεωτέρας!


 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι γνωστό ότι καθοδηγεί όλες τις δράσεις του συντονιστικού της Ιερισσού ακολουθεί σκληρή κομματική γραμμή για τις ευρωεκλογές και την περιφέρεια. Στο δήμο Αριστοτέλη ομως δεν το κάνει. Μάγια τους έχει κάνει ο Πάχτας;