Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΦΤΗΝΗΣ ANTIGOLD ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ...

Στην Ουρανούπολη τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί σε φωτοτυπίες μια τετρασέλιδη συρραφή της πολυσέλιδης σύμβασης παραχώρησης που υπεγράφη ανάμεσα στην πολιτεία και την Ελληνικός Χρυσός για τα «Μεταλλεία Κασσάνδρας» και δημοσιεύτηκε από την «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» πριν από 10 χρόνια. Για την ακρίβεια στις 28 Ιανουαρίου 2004.

Η πρώτη σελίδα είναι από το εξώφυλλο της «Eφημερίδας της Kυβέρνησης». Η δεύτερη σελίδα είναι η πρώτη σελίδα της σύμβασης με αριθμό 146. Η τρίτη σελίδα του εντύπου είναι η σελίδα  με αριθμό 349 της σύμβασης, όπου έχει υπογραμμιστεί ΜΌΝΟ η φράση: 

«Η αγοράστρια (εννοεί την εταιρεία) δεν έχει καμία υποχρέωση και ευθύνη για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος...», και ακολουθεί και η τελευταία σελίδα της σύμβασης που είναι με αριθμό 363 και φέρει τις υπογραφές των συμβαλλομένων μερών. 


Το ότι κάποιοι επικεντρώνονται σ΄αυτή τη φράση είναι δηλωτικό του σκοπού τους, που δεν είναι άλλος από την πρόκληση φόβου και σύγχυσης στους Ουρανοπολίτες, καθώς αυτή η περίπτωση πολύ απλά δεν υφίσταται, αφού η εταιρεία έχει λάβει όλες τις νόμιμες άδειες από την πολιτεία και την έγκριση του ΣτΕ και οφείλει να προστατέψει το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της περιοχής.

Πότε θα ίσχυε όμως αυτή η περίπτωση, που κανείς νοήμων άνθρωπος δε θέλει ούτε να τη σκέφτεται; 

Αν υπήρχε καταγγελία της σύμβασης από την πλευρά της πολιτείας και δεν έδινε τις άδειες για την επένδυση στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».

Το αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά η σύμβαση στο "Άρθρο 4", που βρίσκεται στη σελίδα 352. Μια σελίδα η οποία για ευνόητους λόγους απουσιάζει από το κυκλοφορούν έντυπο στην Ουρανούπολη.
Δεν πειράζει. Ας είναι καλά ο «Όλυμπος Ζευς», ο οποίος τη βρήκε, όπως και όλα τ' άλλα, και τη συμπεριέλαβε σ’ ένα πολύ κατατοπιστικό βίντεο, που ξεσκεπάζει την νέα επιχείρηση φτηνής προπαγάνδας εναντίον της μεταλλευτικής.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι αντιγολδ έχουν ανοσία στην ντροπή. δεν τους αγγίζουν ουε κατα διάνοια αυτά που αποκαλύπτετε. επιτέλους όμως πρέπει να παρέμβει η πολιτεία και να δώσει με τόλμη και γράφοντας στα παπούτσια το πολιτικό κόστος αυτή την ξεδιαντροπιά.

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ,ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΧΤΑ.

ΟΥΤΕ Η ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ ΨΗΦΙΖΕΙ ΜΙΧΟ ΜΟΝΟΚΟΥΚΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕ ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΤΩΡΑ ΠΙΑ.

Υ.Γ. ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΕΑ ΚΑΨΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Δώσατε την καλύτερη απάντηση σ' όσους πιστεύουν τις ανοησίες των συριζαίων που λένε ότι μόλις γίνουν κυβέρνηση, περιφέρεια ή δήμος θα κλείσουν τα μεταλλεία.
Κούνια που τους κούναγε.
Φιλάκιααααααααααααααααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα! Είστε μια αγαπημένη κοινωνία εκεί στη Βόρεια Χαλκιδική, αντίχρυσοι vs αντίχριστοι... lol
Το σκάνδαλο ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ δεν έγκειται στο άρθρο 2 που συσχετίζεται με το 4, αλλά στο γεγονός ότι οι εταιρείες χρυσού - εγχώριες και ξένες - σας συμπεριφέρθηκαν σαν ιθαγενείς ινδιάνους, που τους ξεγέλασαν οι παμπόνηροι καουμπόυδες αγοράζοντας τη γη τους και τον ορυκτό της πλούτο για ένα ξεροκόμματο, λίγο ουίσκι και μερικά καθρεφτάκια!!!
Περισσότερα εδώ: http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2013/02/video_19.html

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @19 Μαΐου 2014 - 1:11 μ.μ.

Σου διαφεύγει ότι η μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή μας είναι ηλικίας 3.000 ετών και όπως επίσης ότι τα Μεταλλεία Κασσάνδρας είναι ιδιωτικά από τις αρχές του 19ου αιώνα.