Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ "ANTIGOLD" ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Απίστευτες καταγγελίες εναντίον αστυνομικού διοικητή της περιοχής της Χαλκιδικής είδαν το φως της δημοσιότητας το απόγευμα της Πέμπτης 8 Μαΐου από Κομοτηναίους ταξιδιώτες που βρισκόταν στην περιοχή για εκδρομή η οποία μεταξύ άλλων περιλάμβανε και ξενάγηση στους χώρους των μεταλλείων χρυσού της περιοχής!

Οπως μας μεταφέρθηκε, αστυνομικοί από το Α.Τ. Αρναίας με πρόσχημα κάποιους δήθεν τυπικούς ελέγχους στα έντυπα των τουριστικών λεωφορείων που μετέφεραν τους Κομοτηναίους ταξιδιώτες, χάλασαν όλο το πρόγραμμα της εκδρομής και ανάγκασαν όλο το γκρουπ να γυρίσει πίσω στην Κομοτηνή χωρίς να εκπληρωθεί ο σκοπός του ταξιδιού!


Αρχικά καθυστέρησαν το γκρουπ περίπου μισή ώρα και κρατούσαν προκλητικά τους ταξιδιώτες μέσα στον ήλιο, ζητώντας συνεχώς περισσότερα έγγραφα από τους οδηγούς και όταν οι διαμαρτυρίες των επιβατών άρχισαν να εκφράζονται έντονα, ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά και ανέλαβε δράση κάποιος που αυτοπαρουσιάστηκε ως “διοικητής του Α.Τ. Αρναίας” ο οποίος αφού κατέφθασε με πολιτικό όχημα στο συμβάν, άρχισε να προκαλεί με την “καουμπόικη” συμπεριφορά του, να επιτίθεται φραστικά στους αγανακτισμένους Κομοτηναίους και τέλος έφθασε μέχρι σε σημείο να σηκώσει και χέρι σε έναν από αυτούς με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή των παρευρισκομένων οι οποίοι κινήθηκαν εναντίον του με άγριες διαθέσεις ώστε ο ίδιος να φύγει κακήν – κακώς από το σημείο!

Πριν όμως προλάβει να φύγει είχε δώσει εντολή να συλληφθούν με την διαδικασία του αυτοφώρου οι οδηγοί των λεωφορείων οι οποίοι και οδηγήθηκαν με περιπολικό στο Αστυνομικό Τμήμα με το πρόσχημα του ελέγχου των εντύπων. 

Η όλη καθυστέρηση και ανωμαλία που προκλήθηκε στην καθόλα ήρεμη μέχρι εκείνη την στιγμή εκδρομή των Κομοτηναίων ταξιδιωτών διήρκεσε πάνω από δύο ώρες και αυτό τελικά είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί η περιήγηση σε περιοχές της Χαλκιδικής όπως και στα μεταλλεία και το γκρουπ να επιστρέψει κακήν – κακώς πίσω στην πόλη. 

Η δε προκλητικότητα των αστυνομικών οργάνων ήταν τέτοια που δεν επέστρεψαν καν τους οδηγούς των λεωφορείων στο σημείο από το οποίο τους συνέλαβαν αλλά τους άφησαν σε πολύ μεγάλη απόσταση για να επιστρέψουν …με τα πόδια!

 Οι υπεύθυνοι της εταιρείας χρυσού Hellas Gold που περίμεναν τους επισκέπτες για ξενάγηση μάταια προσπαθούσαν να εκμαιεύσουν από τους αστυνομικούς τον λόγο αυτής της συμπεριφοράς και η μόνη απάντηση που μπόρεσαν να πάρουν ήταν πως “έγινε κάποια καταγγελία” την οποία και έπρεπε να ελέγξουν. 

Τέλος ζήτησαν συγνώμη εκ μέρους της Αστυνομίας της Χαλκιδικής για την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστησαν, προσέφεραν ένα γεύμα στους ταξιδιώτες ως ελάχιστο δείγμα φιλοξενίας και σημείωσαν πως αυτά είναι δείγματα του πως κάποιοι μεμονωμένοι δημόσιοι λειτουργοί, δρώντας μεν νομότυπα, μπορούν να δημιουργούν προβλήματα σε καθόλα νόμιμους πολίτες και εταιρείες, έχοντας ένας θεός ξέρει τι σκοπό στο μυαλό τους.

Οι Κομοτηναίοι ταξιδιώτες που επέστρεψαν πριν λίγη ώρα στην πόλη, έχουν να λένε μόνο τα χειρότερα για την απαράδεκτη και αντι-επαγγελματική συμπεριφορά των αστυνομικών της Χαλκιδικής ενώ παρέδωσαν στο RodopiNews.gr όλο το υλικό με το συμβάν το οποίο και προτιθέμεθα να δημοσιοποιήσουμε μόλις ελέγξουμε. Υπεύθυνοι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας δε, με τους οποίους επικοινωνήσαμε δήλωσαν άγνοια για το συμβάν το οποίο και ανέφεραν πως θα διερευνήσουν.

Αναδημοσίευση από rodopinews.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Η αστυνομική συμπεριφορά και τα παράπονα που καταγγέλλονται από τους κατοίκους των Σαππών είναι το ένα ζήτημα αυτής της υπόθεσης.

Εξίσου σπουδαίο, κατά τη γνώμη μας, είναι το ζήτημα που αφορά τη διερεύνηση της πηγής αυτής της καταγγελίας, χάριν της οποίας διεκόπη η επίσκεψη των Κομοτηναίων προς τις Σκουριές.

Ότι συνέβη χθες, συνέβη μετά από την καταγγελία του συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων Μακεδονίας-Θράκης, όπως ακούγεται; 

Μια καταγγελία που υποστηρίζει, ότι τα πράσινα λεωφορεία των ΚΤΕΛ κλέβουν δικό τους έργο και για παράδειγμα δόθηκε η προηγούμενη εκδρομή κατοίκων των Σαππών στα εργοτάξια της Ελληνικός Χρυσός ή υπάρχει κάτι άλλο, που ξεπερνάει τους λόγους αυτού του συνδέσμου;

Ακούγεται από λίγο έως πολύ παράξενο για την κλοπή όλου του έργου των τουριστικών πρακτόρων σε Μακεδονία-Θράκη να ευθύνονται αυτές οι 2 εκδρομές που έγιναν από την Κομοτηνή στη Χαλκιδική... Δεν έχει συμβεί τίποτα άλλο το προηγούμενο διάστημα, που να συνιστά κλοπή του έργου τους;

Με τη λογική δε στέκει... Εκτός, εάν οι κάτοικοι των Σαππών πλήρωσαν σωρευτικά τα σπασμένα άλλων... Και πάλι όμως γιατί;;;