Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ:" ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΖΗΣΑΜΕ ΑΠ' ΕΔΩ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι ξεναγήσεις που γίνονται στα 3 μεταλλευτικά εργοτάξια της Ελληνικός Χρυσός στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, όπως φαίνεται εκτός από ενημέρωση προσφέρουν και έντονες συγκινήσεις σε όσους Μαδεμοχωρίτες συμμετέχουν ανεξαρτήτου ηλικίας.

Οι αναμνήσεις είναι πολύ δυνατές και κουβαλούν ισχυρό συναισθηματικό φορτίο σε όσους τις αντέχουν και δεν γυρίζουν την πλάτη τους σ' αυτές.

 Έρχονται σε συνταξιούχους που γλυκόπικρα θυμούνται πως σκάβοντας με την αξίνα τους τις μεταλλευτικές στοές έχτιζαν με κόπο και ιδρώτα τις δικές τους οικογένειες.

Έρχονται σε νεότερους κατοίκους αυτού του τόπου που επιχειρούν να συνδέσουν τα λόγια και τις περιγραφές των παππούδων και των πατεράδων τους που εργάστηκαν σκληρά για να τους μεγαλώσουν και να τους προσφέρουν παιδεία, αξίες και ιδανικά με την εικόνα που επικρατεί σήμερα στα μεταλλεία και είναι ολότελα προς το καλύτερο διαφορετική.

Αυτό το... "πήγαινε πίσω στο  δύσκολο πλην ιστορικό χθες" και  ταυτόχρονα... "έλα ξανά στο ελπιδοφόρο σήμερα και αύριο" ένιωσαν και οι κάτοικοι του Νεοχωρίου και της Ολυμπιάδας που επισκέφτηκαν το περασμένο Σάββατο τα μεταλλεία της ΒΑ Χαλκιδικής.

Το περιγράφουν πολύ καλύτερα από εμάς στο βίντεο που ακολουθεί.





8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εσείς οι πολίτες Αριστοτέλη, θα κάνετε προεκλογική εκστρατεία; Ή παραμένετε θεατές. Θα ρωτήσετε τον Μίχο ποια είναι η άλλη ανάπτυξη, ποιο μέρος του μεταλλείου θα κλείσει, θα δεχθεί τα ανταποδοτικά τέλη της εταιρίας. Θα τον κάνετε να χάσει τα λόγια του, να τον βιντεοσκοπίσετε να δείχνετε τις άδειες υποσχέσεις του; Ή θέλετε τον Μίχο για δήμαρχο;

Ανώνυμος είπε...

Η Ρεσπέντζα μας λεει ότι ο Μίχος καταχειροκροτήθηκε στον Στρατώνι και στο Στανό. http://respentza.blogspot.co.uk/2014/05/blog-post_5382.html#more
Ο Κανταράς (του κόμματος που θα κλείσει τα μεταλλεία) έγινε δεκτός στα μεταλλεία Γερακινής. Κανείς δεν ρωτάει το Μίχο τι «κίνημα» είναι αυτό που μας υπόσχεται; Ούτε πόσες θέσεις εργασίας το κίνημα θα δημιουργήσει;

Μήπως θα έπρεπε να αρχίσετε να γράφετε για μελίσσια;

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στο σχόλιο @14 Μαΐου 2014 - 12:39 μ.μ

Τα ζητήματα που αναφέρεσαι έχουν τεθεί από το blog μας πολύ έγκαιρα και πολύ πριν φτάσουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές.

Όσοι μας διαβάζουν το γνωρίζουν αυτό. Τώρα είναι η σειρά του λαού της ΒΑ Χαλκιδικής να πάρει τις αποφάσεις του και να εκφράσει τη βούληση του μέσω της κάλπης.

Εμείς δεν επιδιώκουμε τη χειραγώγηση του κόσμου, αλλά την πληροφόρηση του μέσα από την παράθεση γεγονότων και των απόψεων που αυτά γεννούν σε εμάς.

Η δική σου απόψη ποιά είναι; Μήπως να σταματήσουμε να το κάνουμε και αυτό, επειδή ενδεχομένως δεν ικανοποιούμε τις σφαίρες των αποριών ή και των περιεργειών του καθενός;

Ανώνυμος είπε...

Ο λαός της Χαλκιδικής περιμένει να πληροφορηθεί και αυτό το έργο πέφτει σε μπλόγκ σαν την Ρεσπέντζα και σαν το δικό σας. Πρέπει να ικανοποιήσετε τις σφαίρες των αποριών ή και των περιεργειών των αναγνωστών, να υποβάλλετε στους υποψηφίους τις ερωτήσεις που θα ήθελαν να επιβάλουν οι αναγνώστες. Όταν έρχεται κάποιος υποψήφιος και μας λεει ότι θα περιορίσει τα μεταλλεία και θα κάνει άλλη ανάπτυξη είναι εύλογο να τον ρωτήσει κανείς ποια είναι η άλλη ανάπτυξη και πόσες θέσεις στο περίπου θα δημιουργήσει. Όταν λεει κάποιος ότι θα ενώσει τον κόσμο και όχι μόνο δεν εξηγεί το πως αλλά είναι διορισμένος και έχει γύρο του αυτούς που αρνήθηκαν να δεχθούν το αποτέλεσμα των εκλογών του 2010 και έφεραν τον διχασμό, κάποιος πρέπει να ρωτήσει πως θα φέρει την ομόνοια; Στα κάτω χωριά δεν επιτρέπονται οι διαφωνίες. Στα πάνω χωριά θα περίμενα μια ποιο κριτική συζήτηση και όχι συνέλευση κλακαδόρων.

Ανώνυμος είπε...

πολίτες η πληροφόρηση που λες μήπως ..λέω μήπως.. γίνεται μέσα από την μονταζιέρα της Ν. Δημοκρατίας????
κάτι αντίστοιχο εφαρμόζετε κι εσείς...!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στο σχόλιο @14 Μαΐου 2014 - 3:38 μ.μ.

Συνιστά μεγάλη τιμή για εμάς να επιχειρεί κάποιος να μας συγκρίνει με τη Ρεσπέντζα, ωστόσο νομίζουμε ότι οποιαδήποτε σύγκριση δεν στέκει σοβαρότητος και ίσως να αδικεί τη Ρεσπέντζα.

Σε κάθε περίπτωση όμως επειδή εσύ αγαπητέ σχολιαστή το θέτεις σ' αυτή τη βάση δε νομίζουμε ότι η ρεσπέντζα πήρε τις ρούγιες με μια κάμερα στον ώμο για να κάνει προεκλογικά αυτά που ζητάς να κάνουμε εμείς...

Απάντηση στον 14 Μαΐου 2014 - 4:19 μ.μ.

Μέσα είσαι... και όχι μόνο αυτό είναι η εντολή του πρωθυπουργικού γραφείου κάθε βράδυ να στέλνουμε "πακέτο" τα σχόλια σου γιατί όπως μας διεμήνυσαν είναι το καλύτερο χαλαρωτικό-υπνωτικό για τον Σαμαρά πριν πέσει για ύπνο...!!!

Δε θα θέλαμε να στο πούμε τόσο καιρό μην τυχόν και σταματήσεις να μας στέλνεις τα σχόλια σου.

Αλλά επειδή είσαι τόσο έξυπνος μας αναγκάζεις να στο εκμυστηριευτούμε.

Θα σε παρακαλέσουμε αυτή η εκ βαθέων εξομολόγηση να μην προκαλέσει τη δυσμένεια σου απέναντι στο blog μας.



Ανώνυμος είπε...

Αν κινδύνευε η δουλειά μου και ο τρόπος ζωής μου από το αποτέλεσμα των εκλογών όχι μία κάμερα, πέντε κάμερες θα έπαιρνα και θα έπαιρνα στις ρούγιες. Προφανώς εσείς δεν το βλέπετε έτσι. Ενδιαφέρον.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @14 Μαΐου 2014 - 6:25 μ.μ.

Αν εσύ προσωπικά είσαι σε θέση να κάνεις κάτι απ' όλα αυτά που μας ζητάς, θα σε παρακαλούσαμε να το κάνεις και εμείς εδώ είμαστε για να τα παρουσιάζουμε, αν το επιθυμείς.

Είμαστε βέβαιοι ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα έχει εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον.

Και πάλι σ' ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις και τα σχόλια σου.