Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΔΕΜΟΧΩΡΙΤΕΣ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ ΞΑΝΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Τρίτη που μας πέρασε 140 κάτοικοι από τα Πυργαδίκια και τη Μ. Παναγία επισκέφτηκαν τα εργοτάξια της Ελληνικός Χρυσός σε Σκουριές, Μάντεμ Λάκκο και Ολυμπιάδα.

Το ίδιο δρομολόγιο ακολούθησαν την Πέμπτη ακόμη 150 κάτοικοι της Αρναίας και του Στανού και είναι βέβαιο πια ότι στα ίδια χνάρια θα ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι κάτοικοι εντός και εκτός Χαλκιδικής.


Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είδαν από κοντά τους λόγους που η ΒΑ Χαλκιδική σε μια περίοδο σκληρής οικονομικής κρίσης θυμίζει "όαση", σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπως οι ίδιοι ομολογούν και αναγνωρίζουν.

Γιατί "όαση"; Μήπως είναι υπερβολή;
  • Γιατί η λέξη ανάπτυξη δεν είναι ζητούμενο, όπως σ' άλλα μέρη, αλλά πραγματικότητα
  • Γιατί το παραγωγικό δυναμικό αυτού του τόπου έχει σταθερή απασχόληση είτε άμεση είτε έμμεση με σημείο αναφοράς τη μεταλλευτική δραστηριότητα
  • Γιατί η χρηματοπιστωτική ρευστότητα που υπάρχει στην περιοχή δίνει την ώθηση στην επιχειρηματικότητα που με τη σειρά της ανοίγει το δρόμο σε νέες θέσεις εργασίας
  • Γιατί όσοι Μαδεμοχωρίτες είχαν μεταναστεύσει στο παρελθόν, τώρα επιστρέφουν ξανά πίσω, σ' ένα ασφαλές λιμάνι για τους ίδιους και τις οικογένειες τους

Όλα τα παραπάνω δεν είναι δικοί μας υποκειμενικοί ισχυρισμοί, αλλά η παγιωμένη πια άποψη των συνολικά 1.600 κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής που μέχρι σήμερα έχουν επισκεφτεί τα μεταλλεία, εκτός από τους 150 κατοίκους από τις Σάππες της Ροδόπης, που ήρθαν και εκείνοι εδώ.


Το αποτέλεσμα; Να ονειρεύονται την ώρα και τη στιγμή, που θα ζήσουν και εκείνοι αυτό που απολαμβάνουν οι Μαδεμοχωρίτες στον τόπο τους. Ανάπτυξη και ευημερία.



5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άραγε θα ξεγελαστούν μερικοί από αυτούς για να ψηφίσουν Μίχο μόνο και μόνο γιατί πιστεύουν ότι θα φέρει την ομόνοια;

Εγώ λεω ότι θα διχάσει και τους αντιμεταλλευτικούς. Δείτε τι έλεγε ο φωνακλάς αντιμεταλλευτικός Αστερίξ για τον Μίχο. http://respentza.blogspot.co.uk/2014/01/blog-post_15.html

Ούτε αυτοί που τον ψήφισαν δεν ξέρουν ποιος είναι και ποιες είναι οι θέσεις του. Αναρωτιέμαι τι θα του ψάλει μετά τις εκλογές.

Ανώνυμος είπε...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ ΑΣΤΕΡΙΞ ΑΠΟ ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ
ψηφίστε..... Μίχο.
διαβάστε για να μάθετε ποιος είναι ο Μίχος......

http://politesaristoteli.blogspot.gr/2013/12/blog-post_20.html

Η ίδια η εταιρεία τον κάνει θεό στο blog της..

Είναι δυνατόν να τον πιστέψουμε όταν σε ΚΑΜΙΑ ομιλία του δεν είπε ΠΟΤΕ πως θα διώξει την εταιρεία και οτι θα σταματήσει τις εξορύξεις!!!
Όταν σε όλες τις ομιλίες του λέει οτι αυτοί (εννοεί την εταιρεία) θα κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δίκη μας.
Αποκαλεί όλους τους φυλακισμένους και του διωκόμενους ΣΙΓΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ εντελώς υποτιμητικά και ΔΕΝ μπορείς να το διαψεύσεις αυτο με ΤΙΠΟΤΑ!!!!
Όταν ο ίδιος δεν έχει ανεβεί ποτέ στο βουνό σε ΚΑΜΙΑ διαδήλωση και ΔΕΝ ξέρει τι πάει να πει χημικά, πλαστικές σφαίρες, ξύλο, τραυματισμούς και συλλήψεις απο τα ΜΑΤ.
ΠΟΙΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΚΑΝΕΣ ΜΙΧΟ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΥ???
ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ Ή ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ????
ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ????
Όταν εσύ ο ίδιος έστησες ολόκληρο θέατρο γιατί ΔΕΝ υπέγραφες την διακήρυξη της ενωτικής πρωτοβουλίας και ΑΡΝΙΟΣΟΥΝ ΕΠΙΜΟΝΑ μέρες ολόκληρες να την υπογράψεις.
ΤΙ ΦΟΒΟΣΟΥΝ ΜΙΧΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΥΠΕΓΡΑΦΕΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ 1700 ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ????
ΓΙΑΤΙ << ΕΦΤΥΝΕΣ >> ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΟΥ ΑΥΤΗ ΟΛΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ???
Πως θες λοιπον να πάρεις αυτο το χρίσμα του υποψηφίου απο εμάς????
ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΙΧΟ???
Αυτά Μίχο δεν είναι στρατηγική όπως διατείνεσαι...είναι άλλο πράγμα!!!!


Μίχο, στις προβολές σου δηλώνεις οτι αν υπάρχει έστω και η παραμικρή ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ απο τους πολίτες του δήμου μας για το άτομο σου εσύ θα παραιτηθείς απο την διεκδίκηση της υποψηφιότητας.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ
ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΕΙΣ!!!!
Και οι λόγοι είναι αυτοί που προανέφερα.
Αυτοί οι λόγοι είναι σοβαρότατοι για την κοινωνία μας και και τον αγώνα μας και δεν είναι η παραμικρή αμφιβολία όπως ορίζεις εσύ.

Υπάρχουν για όλα αυτά που αναφέρω μαρτυρίες δεκάδων ανθρώπων που ΔΕΝ μπορείς να τους διαψεύσεις.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΑΠ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ Ή ΑΝ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
Μίχο, δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να βάλεις ενέχυρο τις ζωές όλων των πολιτών της περιοχής και του αγώνα μας για τις προσωπικές σου επιδιώξεις.
Γιατί θες να με αναγκάσεις ρε Μίχο να φύγω απο την σκύλα (Πάχτα) και να πάω στην Χάρυβδη (εσύ), σαν ψηφοφόρος???

Υ.Γ.
Αλήθεια πως μπορεί να είναι ενας ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ???????

ΑΣΤΕΡΙΞ



17 Ιανουαρίου 2014 - 12:54 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

πολίτες...
η προπαγάνδα σας είναι πολύ φτηνή.!!!
όταν γραφόταν αυτό το σχόλιο μου δεν είχαν υπάρξει οι ανάλογες εξηγήσεις από τον Μίχο.
τα πράγματα αργότερα ξεκαθάρισαν και οφείλω να πω πως είναι ξεκάθαρος σε όλες τις θέσεις του απέναντι στο κίνημα.
μετά λοιπόν απ αυτό το ξεκαθάρισμα η απόφαση μου ήταν να τον στηρίξω και φυσικά αυτό κάνω!!
ξέρω ότι παίζετε το τελευταίο σας χαρτί για να στηρίξετε τον επαίσχυντο Πάχτα.
ότι και αν γράψετε όσο και αν προσπαθήσετε η απόφαση του κόσμου όπως και η δική μου δεν αλλάζουν.
Φτάσαμε στο τέλος.
ο Πάχτας από την δευτέρα θα είναι ένας κακός εφιάλτης που πέρασε!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ


Υ.Γ.1 ξέρω ότι αυτό το σχόλιο μου δεν θα το ανεβάσεις για τους γνωστούς λόγους της προπαγάνδα σου.
μου αρκεί όμως ότι το διαβάζετε εσείς!!!
Υ.Γ.2 το φακέλωμα που έχετε κάνει μέχρι τώρα για όλον τον κόσμο που αντιδρούσε στα καταστροφικά σας σχέδια, από την δευτέρα θα πάρει διαφορετική στροφή.
ίσως και να γίνει μπούμερανγκ για σας!!!
Υ.Γ.3 το ότι φτάσατε στο έσχατο σημείο να χρησημοποιείτε δικά μου σχόλια για να βοηθήσετε τον Πάχτα αυτό δείχνει το πανικό που σας έχει κυριεύσει...
οι βρομιές σας όμως για το εκλογικό παρασκήνιο σας θα βγει μετά τις εκλογές. Υπομονή!!!!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον 17 Μαΐου 2014 - 10:17 μ.μ

Κοίταξε ΄όποτε σου το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις σου να ηρεμήσεις λίγο γιατί με μεγάλη μας λύπη πάλι δείχνεις να σ' έχει πάρει η κάτω βόλτα με αποτέλεσμα να γράφεις ασυναρτησίες.

Σου ευχόμαστε ολόψυχα να ξεπράσεις το συντομότερο δυνατό τις εμμονές σου ή ότι τέλος πάντων σε κάνει για "προληπτικούς" λόγους να ισοπεδώνεις τα πάντα.

Εμείς εδώ δεν είμαστε σάκος του μπόξ. Στο έχουμε επισημάνει ξανά αυτό. Βρες άλλο τρόπο για να εκτονώθείς. Όλα έχουν ένα όριο. Το έχεις υπερβεί επανειλημμένως. Έχουμε όμως πολύ σοβαρότερα πράγματα από το να ασχολούμαστε κάθε τρεις και λόγο μαζί σου.

Σε παρακαλούμε να βρεις τρόπο να απαλαγείς από το δηλητήριο που κουβαλάς μέσα σου. Εδώ πάντως δεν είναι ο χώρος που μπορείς να το διοχετεύσεις. Για τελευταία φορά...

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ,

τι μας λες τώρα, ότι ο Μίχος είπε ή δεν είπε για τους φυλακισμένους "ΣΙΓΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ".

Ίσως θα έπρεπε να προσέξουμε τι ακριβώς λεει ο Μίχος. Μας λεει ότι θα φέρει την άλλη ανάπτυξη. Αλλά τι μας λεει στη συνέντευξη που έδωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών; Λεει: "Και να σας πω ένα παράδειγμα: Στην Ολυμπιάδα, που κάποτε έδωσε πολύ μεγάλες μάχες ενάντια στη μεταλλευτική δραστηριότητα και κέρδισε στο Συμβούλιο Επικρατείας, η περιβόητη «άλλη ανάπτυξη» δεν επιτεύχθηκε ποτέ, με αποτέλεσμα σήμερα στην Ολυμπιάδα να έχουμε τα ίδια προβλήματα. Στην κοινωνία σήμερα δεν μπορεί να λεω «όχι» σε αυτό, αν δεν έχω να προτείνω κάτι άλλο."

Μήπως προσπαθεί να μας προειδοποιήσει ότι η "άλλη ανάπτυξη" θα είναι ίδια με αυτή της Ολυμπιάδας την τελευταία φορά; Ανύπαρκτη. Μόνο που μερικοί σαν και σένα δεν θέλουν να το ακούσουν.