Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο μεγάλος νικητής των περιφερειακών εκλογών στην Κεντρική Μακεδονία Απόστολος Τζιτζικώστας πριν πάρει με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη λαϊκή εντολή ανανέωσης της θητείας του επισκέφτηκε την περασμένη Πέμπτη μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο την Ιερισσό.

Στη συνάντηση που έκανε με τους κατοίκους της Ιερισσού, η συζήτηση αναλώθηκε σε αμοιβαίες εξηγήσεις αλλά και δεσμεύσεις που του ζητήθηκαν αναφορικά με τη μεταλλευτική επένδυση.

Στο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα οι κάτοικοι της Ιερισσού ακούγονται να ζητούν από τον κ. Τζιτζικώστα να δεσμευτεί, πως η περιφέρεια θα εκδώσει ένα ψήφισμα για την επένδυση, αρνητικό, κατά την προτίμηση τους, και ότι θα σταθεί θεματοφύλακας αποτροπής των "παρανομιών αυτής της επένδυσης", που όπως υποστηρίζουν είναι υπαρκτές.

Από την πλευρά του, ο κ. Τζιτζικώστας δεσμεύτηκε στους κατοίκους της Ιερισσού, ότι "όποια παρανομία εμπίπτει στην αρμοδιότητα της περιφέρειας δεν πρόκειται να περάσει."

Έχει την σημασία και την αξία της αυτή η δέσμευση του κ. Τζιτζικώστα και πρέπει να εφαρμοστεί πιστά, αυστηρά, απαρέγκλιτα και ερμηνευτικά, συν τοις άλλοις, ούτως ώστε να καταστεί σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, αν φερ’ ειπείν μια επένδυση, όπως αυτή που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη ΒΑ Χαλκιδική, μπορεί ανα πάσα στιγμή να χαρακτηρίζεται «παράνομη» για οποιαδήποτε αιτία και αφορμή, όταν η ΜΠΕ της έχει λάβει την επίσημη έγκριση της πολιτείας.

Σαν παράδειγμα θα αναφέρουμε τη γνωστή υπόθεση της τροχονομικής παράβασης της διπλής γραμμής στην επαρχιακή οδό Παλαιοχωρίου – Μεγ. Παναγίας από φορτηγά Δ.Χ., λόγω έλλειψης ισόπεδου κόμβου με ευθύνη της πολιτείας, ως προς την καθυστέρηση έγκρισης της τεχνικής μελέτης που κατέθεσε προ διετίας η εταιρεία και έναρξης του έργου.

Ευχής έργον είναι λοιπόν από τα λόγια να περάσουμε στις πράξεις και η πολιτεία μαζί με τις αρμόδιες επιτροπές ελέγχου να κάνουν αυτό που πρέπει, χωρίς δεύτερες σκέψεις, αλλά και χωρίς επηρεασμό από αντιμεταλλευτικές κραυγές, που όπως έχει αποδείξει το παρελθόν στοχεύουν κυρίως στην πρόκληση εντυπώσεων.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο πόνος των Ιερισσιωτών, φαίνεται στο βίντεο, είναι οι δίκες που έρχοντε. Και ο Τζιτζικώστας δεν είπε λέξη γι’ αυτό το θέμα. Άιντε να πεις στο κόσμο ότι το αστυνομικό τμήμα κάηκε από τσιγάρο όταν ο ίδιος ο Τόλης έχει δηλώσει ότι το έκαψαν αγωνιστές για να κάνουν το γούστο τους.

Ανώνυμος είπε...

Είναι πλέον καιρός να πάψουμε ένθεν κι΄ενθεν να σχολιάζουμε.

Ο Τόλης δεν είναι πλέον πουθενά.Απορώ πρός τι τόση ανησυχία!

Ο Σεπτέβρης , όσο κι΄αν φαντάζει μακρινός, έρχεται.Και τότε θα δείτε διαφορά επιπέδου ανθρώπων.
Ο Μίχος δεν ήρθε σαν εκδικητής , αλλά απλώς να μας ενώσει.

Ανόητοι υπάρχουν ΄και απο τις 2 πλευρές.

Προσωπικά δεν ακούω ούτε τι είπε ο Τζιτζικώστας , ούτε ο Πάχτας ούτε κανείς άλλος.

Δήμαρχο έχουμε τον Μίχο, και Κυριακή κοντή γιορτή.
-Θα δείτε , θα γνωρίσετε έναν ΑΝΘΡΩΠΟ με καφαλαία που λένε.Γιατι απλούστατα είναι ένα φτωχόπαιδι, αυτοδημιούργητο, και πολύ επιτυχημένο.Οποιος θέλει λεπτομέρειες της πορείας του , ας μπει στο www.epsilonnet .gr

Δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός σαν τον πρώην.

Κάντε λίγη υπομονή!Και προπάντων μην ακούτε φωνες ακραίες εκ΄Ιερισσού, ή κατω χωριών.

Οσο για τα παιδιά που ταλαιπωρούνται δικαστικά, είναι τόσο αξιοπρεπή, που δεν θα σας προκαλούσαν ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

@5:14
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη θέλει να βγούν αληθινά τα λόγια σου.
Για να γυρίσει όμως ο ήλιος και να φωτίσει την ενότητα θέλει δουλειά πολύ.
Οι Μαδεμοχωρίτες που ψήφισαν Μίχο έδειξαν και άνοιξαν το δρόμο γι' αυτό που λές. Αμφιβάλλω αν στη θέση τους ήταν κάτοικοι απο τα κάτω χωριά αν θα έκαναν το ίδιο.
Για τα παιδιά που έχουν τραβήγματα με τη δικαιοσύνη ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι θύματα. Με τους θύτες όμως που τους φούσκωσαν τα μυαλά τι θα γίνει; Αυτοί θα σταματήσουν να δηλητηριάζουν την κοινωνία; Κοντός ψαλμός αλληλούια!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 28 Μαΐου 2014 - 5:14 μ.μ.

ανησυχώ όταν λες ότι ο Μίχος θα επιτύχει επειδή δεν έχει πολιτικό παρελθόν. Δεν έχει κάνει τίποτα οπότε θα είναι καλύτερος από αυτούς που έχουν κάνει κάτι και συγκρούσθηκαν με ορισμένα συμφέροντα. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ότι τον προώθησε μια πολιτική ομάδα που ο σκοπός της είναι να κλείσει τα μεταλλεία και να ρίξει την κυβέρνηση, με καθαρά αντιδημοκρατικές διαδικασίες και βία, μια ομάδα που χωρίζει τους κατοίκους σε αγωνιστές και ανεπιθύμητους. Μακάρι να τους αλλάξει τα μυαλά ο Μίχος αλλά θα είναι μια υπεράνθρωπη προσπάθεια. Πολύ φοβάμαι ότι για τα επόμενα 5 χρόνια θα μαλώνουμε δίχως να ξέρουμε γιατί μαλώνουμε. Ο Τόλης δεν έφυγε, ακόμη ξερνάει την βιτριολική του παραπληροφόρηση και δυσφημίζει την Χαλκιδική.

Δεν μας είπε ο Μίχος, θα δεχθεί τα ανταποδοτικά τέλη από την εταιρία;

Ανώνυμος είπε...

Που δήλωσε ο Τόλης ότι το αστ. τμήμα το έκαψαν αγωνιστές για να κάνουν το γούστο τους; Μπορείς να μας πεις κι εμάς;

Ανώνυμος είπε...

Να σου πω που το είπε ο Τόλης. Το είπε στη συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του Σκάι στις 11 Απριλίου 2013. Αυτός είναι ο διάλογος λεξη προς λέξη:

Δημοσιογράφος Οικονόμου: Εσείς με το κάψιμο του αστυνομικού τμήματος συμφωνείται;
Τόλης: Δεν υπάρχει πυρπόληση του αστυνομικού τμήματος κ. Οικονόμου. Ποιος σας είπε αυτά τα πράγματα;
Δημοσιογράφος: Των αντικειμένων είπαμε. Ε τι ήταν οι φωτογραφίες;
Τόλης: Ακούστε λίγο. Η αστυνομία στη Χαλκιδική δεν υπάρχει σήμερα. Έχει αντικατασταθεί.
Δημοσιογράφος Οικονόμου: Τα έπιπλα και τα έγγραφα ποιος τα έκαψε στο αστυνομικό τμήμα Ιερισσού; Δεν πρέπει να τα έκαψαν οι αστυνομικοί οι ίδιοι;
Τόλης: Ακούστε λίγο. Αμέσως μετά την εισβολή βρέθηκαν τρεις θερμόαιμοι, μάζεψαν κάτι παλιά κομπιούτερ και τα έκαψαν για να κάνουν το χατίρι τους. Κανένας δεν έκαψε αστυνομικό τμήμα.