Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Δικαίωση, υπερηφάνεια, ενθουσιασμός, αισιοδοξία. Είναι οι λέξεις μέσα στις οποίες συμπυκνώνεται η συναισθηματική κατάσταση που βρέθηκαν οι φοιτητές του τμήματος ορυκτών πόρων του Πολυτεχνείου της Κρήτης επισκεπτόμενοι τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός.

Οι 70 τριτοετείς φοιτητές ένιωσαν δικαίωση και υπερηφάνεια για την επιστημονική επιλογή τους. Παράλληλα γέμισαν με ενθουσιασμό και αισιοδοξία για τις επαγγελματικές προοπτικές που ανοίγονται μπροστά τους αντικρίζοντας τις σημαντικότερες πτυχές του σπουδαίου μεταλλευτικού έργου που εξελίσσεται στην περιοχή μας.

Την περιβαλλοντική αποκατάσταση της Ολυμπιάδας και την κατεργασία των τελμάτων στο εργοστάσιο εμπλουτισμού. Την κατασκευή της στοάς προσπέλασης στον Κοκκινόλακα και τις εργασίες διάνοιξης ανοικτού και κλειστού ορύγματος στις Σκουριές.


Οδηγός τους σ' αυτή τη μοναδική εμπειρία αναζήτησης, εκμετάλλευσης και επεξεργασίας των ορυκτών πόρων ήταν ο Γενικός Διευθυντής των Μεταλλείων Κασσάνδρας Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος τους ενημέρωσε αναλυτικά για τις φάσεις και την εν γένει πορεία της επένδυσης.
Μάλιστα, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και κάτω από ποιες συνθήκες γίνεται η διάτρηση μετώπου στη μεγάλη σήραγγα του Κοκκινόλακα.
Ανάλογες στιγμές αναμένεται να βιώσουν οι φοιτητές και άλλων πανεπιστημιακών σχολών της επικράτειας που θα επισκεφτούν προσεχώς τα μεταλλεία Κασσάνδρας.