Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ: "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο βίντεο που ακολουθεί καταγράφονται οι εντυπώσεις, τα συναισθήματα και οι αλήθειες που αθρόα πήγασαν μέσα από την ψυχή και το μυαλό των κατοίκων του Στρατωνίου κατά την πρόσφατη επίσκεψη και ξενάγηση τους στα 3 μεταλλευτικά εργοτάξια της ΒΑ Χαλκιδικής.

 Για όσους δε γνωρίζουν, τι εστί μεταλλευτική δραστηριότητα για τη ΒΑ Χαλκιδική, ίσως να ξαφνιαστούν ακούγοντας αυτούς τους ανθρώπους που ζουν όπως κάποιοι λένε σε "κρανίου τόπο" να υποστηρίζουν ακριβώς τα αντίθετα και να τονίζουν χωρίς δεύτερη κουβέντα "ότι νιώθουν πολύ τυχεροί που υπάρχουν τα μεταλλεία στον τόπο τους", ή "ότι τα μεταλλεία αυτά είναι τα χωράφια και τα αμπέλια τους" και το κυριότερο ότι χάρη σ' αυτά τα μεταλλεία "υπάρχει ανάπτυξη στη ΒΑ Χαλκιδική και πουθενά αλλού".

Είναι όμως και οι ίδιοι που βάζουν ασπίδα για την προστασία του περιβάλλοντος υποστηρίζοντας χωρίς περιστροφές ότι κάτι τέτοιο είναι "κοινωνική επιταγή, η οποία είναι αδιαπραγμάτευτη και δε θα μπει ποτέ κάτω από επιχειρηματικές και κερδοφορικές λογικές".

Όλα αυτά που λένε οι κάτοικοι του Στρατωνίου δεν τα λένε επειδή έτσι κάποιοι τους είπαν να λένε... Τα λένε γιατί τα βιώνουν και τα βλέπουν στην πράξη και εμπνέονται από σιγουριά, υπερηφάνεια και υπευθυνότητα.

Όποιος τα αμφισβητεί ας κάνει τον κόπο να τους επισκεφτεί και να τους ρωτήσει. Όχι μόνο το Στρατώνι, αλλά ολόκληρη τη ΒΑ Χαλκιδική.

Η αληθινή και αντικειμενική ενημέρωση δεν έβλαψε ποτέ κανένα...